• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada Allah ile konuşmak

U

ugur

Kayıtsız
Misafir
Rüyamda bir yerdeyim bir mahalle gibi sanki dolaşıyorum çeşitli insanlar çıkıyor karşıma. Yoksullar, hayat kadınları ve hırsızlardan oluşan bir yerde olduğumu anlıyorum. Yoksul bir adama onun için gazete toplayacağımı söylüyorum, seviniyor tebessüm ediyorum bende. Sonra cep telefonuma mesaj geliyor ingilizce yazıyor ama Türkçe olarak duyuyorum ya da anlıyorum. Aşamalardan geçtiğimi, bazı şeylerin bana öğretildiğini ve itaatle dinlediğimi hatırlıyorum. Ama tüm aşamaları hatırlamıyorum sadece bir tanesinde hırsızlık yapan bir kızı görüyorum. Ona mani olmak istiyorum o esnada Allah(cc)bana durmamı söylüyor ve yaşayıp görmesi gerektiğini söylüyor. Müdehale etmiyorum ve cebime mesaj geliyor. "Great, great great" yazıyor mesajda. On taneydi sanırım aşamalar ve sonuncuyu hatırlıyorum "Allah'a sığınmak"tı sonuncusu. 4 yaşındaki yeğenim geliyor o esnada koşarak ismimi söyleyerek yanıma geliyor. Allah(cc)bırak diyor sana değil Allah'a sığınmayı öğret ona. Ben de izin vermiyorum bana doğru gelmesine canım çok acıyor zorlanıyorum bunu yaparken, babamı görüyorum o sırada sessizce ağlıyor yanımda. Hayır olsun inşallah. Yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler
Uğur Yılmaz
yaş 30 Ankara

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleykum kardesim hos geldiniz..Lutfen Selam vermeden Kelama gecmiyelim..
Allah-in rahmetti, bereketi, Selametti uzerinize olsun demek ayrica bir Dua dir...

Rüya alemini ilk once bilmek tanimak gerekli..
Rüyada bir duygu yasanir bir ses gelir ve siz Onu Allah cc. oldugunu hissedersiniz
yani ruya alemi ile realite arasindaki fark da budur..
hissi ve duygusu ile bazen ruya gozu ile boyle seyler yasanabilir...
Hayirdir insallah...
Rüyasında Cenab-ı Hakkin ona seslendigini konuştuğunu gören kimsenin rüyası mutlak manada hayırlıdır.
Rüya sahibinin dünyada maddi imkanlarla müjdelenmesi ve ahireti için de dinin selameti manasına gelir.
Bir kimse görse ki, Allah ile konuşuyor ve O’na bakmaya takat getiriyor, Allah Taâlâ o kimseye merhamet eder ve nimetlerini ona bolca verir.
Allah Taâlâ’ya baktığını gören kimse âhirette Allah’ı görür.

Konuşma, Allah’ın Sübuti sıfatlarından Allah bu sıfatı ile peygamberler aracılığıyla emir ve yasaklar koyar, haberler verir. Ancak konuşmasının mahiyeti bilinemez.
Kur’an’da Allah’ın konuşma niteliğine sahip olduğunu gösteren çok sayıda âyet vardır.
“Musa, tayin ettiğimiz vakitte bizimle buluşmaya gelip de Rabb’i onunla konuşunca… ” (el-A’raf, 7/143),
“De ki: “Rabbimin sözleri için deniz mürekkep olsa, Rabbimin sözleri tükenmeden önce deniz: tükenir” (el-Kehf, 18/109), “

Allah cc. bu dünyayı sana cennet yaptım diyor.. icinde her turlu nimet ve ihtiyacin olan her sey var!!
artik cenneti de cehennemi de kendi içimizde taşırız..
Ya hayata siz anlam katarsınız ya da herseyi kendi elleriniz ile ceheneme cevirirsiniz..
İşte hayat!!seçimlerimizle bulur kendi mana ve guzeligini..Yüreğimize ektiklerimizyaptigimiz ibadet ve salih ameler insanliklar guzelikler
hep bize geri döner...Ve hayat kocaman yürekleri vererek bizehayatı kocaman bir cennete çevirmemizi bekler.
Allah'a sığınmayı öğrendigimizde ins. Dunya ve Ahiret saadetine erenlerden oluruz..
Hayirli aksamlar..

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Esselamunaleykum. ben ruyami size sunmak istiyorum kabul buyrup cevaplarsaniz cok sevinirim. çok şupheleniyorum şermidir diye. şimdi kisacasi bir kaç sene öncesinde görmuştum. şeytanin oyununa kanan bir kadinin çektiği aci yuzunden ciğliklarini duydum ve sonra yanimda biri vardi işte bu gunah işledi sonu böyle oldu dedi. şimdi Allah ile konuşucaksin dedi ve konuştum ne konuştuğumu bilmiyorum ama ses cok kalindi ben yukari bakarak konuşuyordum cunku aramizda perde bile yoktu sadece sesini duyuyordum ama ne konuştuğumu hatirlamiyorum. bu hayirmidir şermidir yani nedir bu ruya ? vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkurler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Ve Aleykum Selam Hosgeldiniz guzel Nurlu genc insan....
Bu ruyayi anlamak icin ilk once;
Rüya alemini ilk once bilmek tanimak gerekli..
Rüyada bir duygu yasanir bir ses gelir ve siz Onu Allah cc. oldugunu hissedersiniz
yani ruya alemi ile realite arasindaki fark da budur..
hissi ve duygusu ile bazen ruya gozu ile boyle seyler yasanabilir...

Hayirdir insallah...
Rüyasında Cenab-ı Hakkin ona seslendigini konuştuğunu gören kimsenin rüyası mutlak manada hayırlıdır.
Rüya sahibinin dünyada maddi imkanlarla müjdelenmesi ve ahireti için de dinin selameti manasına gelir.

Konuşma Allah’ın Sübuti sıfatlarından Allah bu sıfatı ile peygamberler aracılığıyla emir ve yasaklar koyar haberler verir. Ancak konuşmasının mahiyeti bilinemez.
Kur’an’da Allah’ın konuşma niteliğine sahip olduğunu gösteren çok sayıda âyet vardır.

“Musa tayin ettiğimiz vakitte bizimle buluşmaya gelip de Rabb’i onunla konuşunca… ” (el-A’raf 7/143)
“De ki: “Rabbimin sözleri için deniz mürekkep olsa Rabbimin sözleri tükenmeden önce deniz: tükenir” (el-Kehf 18/109) “

Kaf Suresi'nin 16. Ayeti şöyledir. "İnsanı Biz yarattık. Onun için, nefsinin kendisine neler fısıldadığını, neler telkin ettiğini de Biz pek iyi biliriz.
Çünkü Biz ona şahdamarından daha yakınız."

Allah cc. bu dünyayı sana cennet yaptım diyor.. icinde her turlu nimet ve ihtiyacin olan her sey var!!
artik cenneti de cehennemi de kendi içimizde taşırız..
Ya hayata siz anlam katarsınız ya da herseyi kendi elleriniz ile ceheneme cevirirsiniz..
İşte hayat!!seçimlerimizle bulur kendi mana ve guzeligini..Yüreğimize ektiklerimizyaptigimiz ibadet ve salih ameler insanliklar guzelikler
hep bize geri döner...Ve hayat kocaman yürekleri vererek bize, hayatı kocaman bir cennete çevirmemizi bekler.
Allah'a sığınmayı öğrendigimizde ins. Dunya ve Ahiret saadetine erenlerden oluruz..
Hayirli aksamlar..

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkur ederim abla verdiğin bilgiler için Allaha emanet olun

oillamp

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada mescit gibi bir yerde Allah ile konuşmak

Selamın Aleyküm:
Rüyamı hemen aktarmak istiyorum.
Mescit gibi bir yerdeyim (yerde halılar var) tam olarak bilemiyorum ama yanımda sol tarafıma dizilmiş insanlar var birşeyler oluyor konuşuluyor. Bu insanlar Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav.) zamanındaki insanlar gibi giyinmişler.
Bu sırada ben ise onların başındayım (sıranın başında) yani sanki saf tutuluyor ama namaz kılınma gibi bir olay yok. O sırada sıradan biri üzerinde beyaz veya açık mavi renkli elbisesi olan biri telefon gibi birşey uzatıyor. bende alıyorum kulağıma dayıyorum ve bir ses
"Yapma oğlum" diyor ve ben o sesin Cenabı Hakkın sesi olduğunu hissediyorum. Kafamı sıraya doğru çevirdiğimde arkamdaki biri veya tam hatırlamıyorum telefonu bana uzatanda olabilir. Soruyorum kimdi diye o HZ. Allah diyor o sırada uyanıyorum.
Tabi uyuyamadım ondan sonra

Yorumlarınızı bekliyorum Allah okuyandan da,yorum yapandan da razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Hayirdir insallah...

Allah (c.c.) İnsanoğlunu yeryüzünde yaşayanların üzerine üstün kıldı.O vakit konuşma gücünü bahşetti.
Aklımızdan geçen çeşitli duyguları aklımızdan geçen düşünceleri anlatabilmek için konuşma kabiliyeti verdi.
Çağımızın iletişim çağı olduğu her fırsatta dile getirilir. Çünkü haberleşmeyi sağlayacak türlü yollar ve araçlara her gün bir yenisi eklenmektedir.
Buna rağmen en yakınlarımız,kendimiz ile iç iletişim kuramiyoruz...
kendisi ile iç iletişim kuramiyanlar başkalari ile nasil iletişim kurabilirler...

Allah cc. ile aranda İletişim olursa ancak kendin ile barışık olabilirsin...
Duâ, Allah ile İnsan Arasında Bir İletişimdir...Yapılan her ibadet Allah'la bir iletişimdir..ibadetlerinizi artirmaniz icin bir uyari ruyasidir.. Rabbim en iyisini bilendir..
Hayirli gunler...

Üst Alt