• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Ağaç Görmek

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Rüyada Ağaç Görmek
Ağaçlar, kadınlara ve ahlakları farklı çeşitli erkeklere delalet eder. Ağaç görmek, kavgaya da işarettir. Tanınmayan ağaçları görmek, endişe, şiddet ve bağırmaya yorulur.

Turunç, limon ve ağaç kavunu gibi hem meyvası yenen ve hem de koklanan ağaçları görmek dış ve içinin iyiliğine, ilimler beraber amelin ve sözle beraber fiilin bulunmasına işaret eder.

Yaprağını döken ağaçları görmek, zenginliğe, ezberciliğe, unutkanlığa, üzüntü ve sevince delalet eder. Yaprağını dökmeyen ağaçları görmek, uzun ömre, rızkın devamına, zenginliğe ve dinde sebat etmeye işaret eder.

Ağaçların üzerine yattığını gören kimsenin çocuğu çok olur. Ağaç üzerinde bulunduğunu gören kimse, çekindiği şeyden kurtulur.

Bir kimse rüyada bir ağaç ekse ve ağaç da filizlenmeye başlasa, o kimse bir aileye damat olmakla şerefe kavuşur. Çınar, selvi ve ılgın gibi meyvesiz büyük ağaçlar, sert şöhret sahibi, kendilerinde mal ve hayır olmayan adamlara delalet eder. Dikenli ağaç maksadı güç ve çetin bir adama işaret eder. Rüyada bir ağaç kestiğini gören kimse kayba uğrar.

Rüyada kendi bahçesine bir takım ağaçlar diktiğini gören kimsenin, bir takım çocuğu dünyaya gelir ki, onların ömürlerinin uzunluk ve kısalığı o ağaçların ömrü oranındadır. Tanınmayan ve bilinmeyen ağaçların hepsi erkeğe veya kadına yahut şüpheli kaçanca ya da eski ilimlere işaret eder. Halk ile beraber ağacın altında oturmak, rüya sahibinin kitap ve sünnete uyduğundan dolayı 'ü Teâlâ'nın ondan razı olmasına işaret eder.
Rüyada tuba ağacını örmek, onun gölgesinde duranın veya ona dayanan kimsenin gideceği yerin güzel olacağına delalet eder. Dağ ve derelerin ağaçları, nazik ibadetlere, umulmayan yerden gelecek rızka yorumlanır.

Ağaç üzerine çıktığını gören kimse, bir adamı bir şeyden alıkoyar. Ağaçtan aşağı indiğini veya düştüğünü görse, yapacağı herhangi bir işi bitiremez. Bir ağaçtan düşerek sakatlandığını gören, büyük bir adamın zulmüne uğrar. Eğer ağaç kırılıp yere düşerse, kendisine zulüm eden kimse ölür. Birçok ağaçlara sahip olduğunu gören, bir toplumun başına geçer.

Ağacın dalları kardeşlere ve akrabaya işarettir. Bir ağacın dallarının yeşillenip çoğaldığını görenin, ev halkı ve akrabaları çoğalır. Bir ağacın dallarının azalması da bunun aksiyle yorumlanır. Başkasının malı olan bir ağaçtan bir dal kestiğini gören ev halkından birini yanından uzaklaştırır. Bir ağacın bir dalının kuruduğunu görmek, akrabasından birinin ölümüne; eğer bu ağaç bir başkasının malı ise, onun akrabasından birinin vefatına; kendisine bir dal verildiğini görmek ise, evladının malından bir şey alıp yiyeceğine işaret eder.

Ağacın altından yaprak topladığını görmek, her ne şekilde olursa olsun, muradının olacağına işarettir. Ağaçtan meyve topladığını görmek evlada; türlü türlü meyveleri taşıyan birçok ağaçlara sahip olduğunu görmek, güzel bir hayata, ömrün uzunluğuna ve zafere işarettir. Bazan da ağaç görmek, dükkanlara, sofralara, hizmetçilere, hayvanata, lokanta, anbar ve mahzen olarak bilinen diğer yerlere işaret eder.

Rüyada bir ağaç ektiğini gören kimse, bir şerefe erer ve o ağacın kıymeti miktarınca kendisi de bir adama itimat eder. Ektiği tohumun filizlenmesinin yorumu da böyledir. Eğer ekilen tohum filizlenmezse, rüyay ı görene bir keder erişir.

Rüyada kayısı ağacından meyva topladığını gören kimse, zengin bir katınla evlenir. Elma ağacı hizmet sahibi adamdır. Şeftali ağacı, zengin, yiğit ve çok mal biriktiren bir adamdır. Armut ağacı, çoluk çocuğu ile iyi geçinen bir adamdır. Ilgın ağacı, fakirlere faydası ve zenginlere zararı olan münafık bir adamdır.

Kayısı ağacı, bütün insanlara faydalı bir adamdır. İncir ağacı, faydalı, sert ve malı çok bir adamdır. Keçiboynuzu ağacı faydası ve hayrı az bir adamdır. Limon ağacı, halka faydası çok bir adamdır. Bazı yorumcular limon ağacı, malı çok ve bütün hallerinde hayırlı ve faydalı meşru bir kadındır derler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

durgun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Temmuz 2013
Mesajlar
49
Tepkime puanı
0
rüyada ağaç görmek

selamünaleyküm

rüyamda teyzemin evindeyim ama bilmediğim eski, loş bir ev. küçük bir penceresine perde asıyorum. daha sonra dereye benzer su birikintileri ve kurbağa görüyorum. sonra yeşillikler içinde çok güzel ve büyük bir ağacın üzerine çıkıyorum. çıktığım yerde ağaç dallarının üzerine oturmak için yer yapılmış. oraya oturuyorum. yanımda da bilmediğim türbanlı bir bayan var. ben ağzımda iki tane taş çıkarıyorum. (bu taşları kurbanın olduğu dereden almışım) yanımda ki bayana gösteriyorum. ( aslında göstermek istediğim taşların renginin ağzıma koyduktan sonra değişmiş olması)
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykum Selam Hayirdir insallah..
Rüyada ağaç görmek; İşinde ilerlemek, başarılı olmak manasını taşır, ağaçlar sırtını sağlam yere Allah cc. a yaslıyacağınız anlamına gelmektedir.

Bahçede Ağaç görmek Hayirli Evlat sahibi olmak işaretidir.
Ağaç üstüne çıkmak, ağaca çıktığını görmek Çoğalmak, Artmak, İlerlemek anlamı vardır.
yeter ki;HAYATA DAHA GENİŞ VE HIKMET PENCERESIN'DEN BAKIN...
Unutmayin "her ev penceresi kadar ışık alır"
bazi insanlarin penceresi dar diye bazi seyleri fark edemiyorlarsa onlara KIZMAYIN!!her sey nasip, kismet, idrak, meselesi ve Allah-in lutfettigi kadardir.. selametle..


acilangul1
 

durgun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Temmuz 2013
Mesajlar
49
Tepkime puanı
0
Allah razı olsun.biz ikinci bir çocuk yapmaya karar vermiştik.ve söylediğiniz gibi " bazı insanların penceresi dar diye onlara kızmayın" ben teyzeme kırgındım bazı nedenlerden dolayı. gerçekten de biliyorum ki bu saatten sonra teyzemin düşüncelerini değiştirmek çok zor. Rüya yorumunuz gerçekten de yaşadıklarımı anlatıyor.
 

canperdesi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Kasım 2014
Mesajlar
32
Tepkime puanı
1
Rüyada yapraksız ağaç görmek

Rüyada hiç yaprağı olmayan ağaç görmek, rüyada yapraksız ağaç görmek, rüyada ağaç görmek tabiri.
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu. Nasılsınız gönül sızım? Sufiler; "Allah derdini artırsın" diye dua edermiş. Gönlünüz Allah diyerek çarpsın, sızınız vuslat iştiyakı olsun ve bu sızı arttıkça artsın inşallah...

Durumumu biraz açmalıyım; aslında bir nefeslik dünyada hiç önemi olmasa da kendime göre içim yanıyor. Geceler, aylar, yıllar akıp gitti. Önceki geceydi ben rüyayı görmeden önce yine Rabbim'e ağladım. İçim titreyerek; eğer ki o sonsuz gönlünden, tükenmez sevginden, kendimi nasipsiz bırakmışsam -ki bundan dolayı da çok özür dilerim- yani olur ya ben mahrum kalmışsam, değil dünyayı ahireti neyleyim. Sonu Sen'sizlik olan sonsuzdan silinmek isterim, dedim. Ve işte rüyam;
Hiç yaprağı olmayan ağacın dallarında 3 kuş gördüm; 2 tanesi grimsi daha irice, 1 tanesi daha küçük mavi... Ne kuşu bilmiyorum onları izliyorum grilerden biri ağzını kocaman açıyor. Fotoğrafını çekmeliyim diyorum. Sonra bakıyorum ki fotoğraf zaten elimde, bir de albüm var, ben yerleştiriyorum. Albümde sanki başka hayvan gibi resimlerde var...
Sonra; -Kendimi bir sahnede kalabalıkla beraber görüyorum. Hepimiz açık yeşil elbise gibi birşey giymiş ve sıra sıra oturmuşuz, sanki birşey çalıyoruz. Saçlarım olduğundan da uzun, düzgün toplanmış, gülümsüyorum.- Bu yazdıklarımı video, fotoğraf kareleri gibi şeylerden, ben bu sahnede ne zaman bulundum ki deyip şaşırarak izliyorum. Sonra bakıyorum elimde bir fotoğraf var. Kendi fotoğrafıma bakıyorum. Beyaz bir bluz giymişim, yine gülümsüyor gibiyim. Gözlerim yarı kapalı gibi çıkmış ama fena değil diye içimden geçiriyorum.
Kardeşim okuduğunuz için şimdiden teşekkür ediyor vaktinizi çaldıysam özür diliyorum, yorumunuzu bekliyorum. Allah'tan her hayrınızda önünüzü açmasını, işlerinizi kolaylaştırmasını dilerim...
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatuhu aramıza hoş geldiniz... Gönül Dostu Hamd olsun halimize..
"Allah derdini artırsın "bu söz, dıştan bakıldığında beddua gibi görünüyorsa da, hakikatta hayır duadır.
Dert, gerçeğe ulaşma hakkı ile kul olabilme derdidir... Dermân aradım derdime derdim bana dermân imiş misali..
aslında bir derdim de yok!! Gönül sızım ,yalnızlığım , kimsesizligim, Gurbetliğim ,gereği gibi Allah'a halis bir kul olamıyorum ya bunun ezikliği var İçimde..

Sufiler rüyayı özellikle seyru süluk sırasında bilgi yollarından biri olarak görür ve görülen rüyalardan manevî ikaz işaret ve deliller çıkarırlar. Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada Yapraksız ağaç görmek;
Yokluk, İstediğine ulaşamamak,Yapraksız ağaç insan gibidir! Yarım'dır, Eksik'tir. Ama vardır...

Rüyada kuş görmek;
zihinsel fonksiyonları, hayattaki kısıtlamaları, gizli düşünce veya gizli isteklerinizi, umut ya da özlemlerinin kısıtlanmasını ve sınırlar ötesine taşımak istediğiniz
hayal gücünüzü temsil eder.

"Hiç yaprağı olmayan ağacın dallarında 3 kuş gördüm; 2 tanesi grimsi daha irice, 1 tanesi daha küçük mavi"
Hayaller, Umutlar, Beklentiler ...

"2 tanesi grimsi daha irice, "
duygu ve anlayışında belirsizlikte seyir ettiğine işaret eder..gri, gizlenmişliğin, farkedilmemenin, kabullenmişliğin rengidir. gri ne siyahtır ne bayaz...
Siyah ile beyaz arasına sıkışmıştır. İkisinden de izler taşır ama orijinal değildir.

"1 tanesi daha küçük mavi "
Mavi kuş görmek; Özellikle kişilik ya da ruh sorunlarını temsil eder. Ama aynı zamanda yeni ya da daha geniş bir deneyimi yaşama bilincinizi ifade eder..
KARŞINA ÇIKARTILAN HER MAHLUK SENİN,SIRETİNİ İNŞA ETMEK İÇİN GÖNDERİLDİ...

Rüyada Kendi fotoğrafına bakmak;
Rüyasında kendi resmine baktığını gören kişinin geçmişe özlem duyduğu yorumlanır.

Rüyada kendini izlemek ;
Bu da bir geçiş dönemine işaret eder..bir beklentin olduğuna işaret ediyor. Bu beklenti, maddi veya manevi olabilir bunu ancak kendin bilirsin.
İsteğinin olması için çaba göstediğin, emek harcadığın, hatta belki bir dönem olmayacağı yönünde umutsuzluğa kapıldığın, vazgeçmek istediğin,
son anda karar değiştirip mücadeleye devam ettiğin, bunun sonucu olarak umuduğuna kavuşacağın şeklinde yorumluyorum. En doğrusunu Allah c.c bilir.

Geçmiş, zihinlerimizi kaplayan bir sis bulutundan ibaret.Gelecek ise başlı başına bir hayal perdesi.
Ne geleceğimizi bilebilir, ne geçmişimizi değiştirebiliriz.Sufi daima şu anın hakikatini yaşar... "selametle
 

canperdesi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Kasım 2014
Mesajlar
32
Tepkime puanı
1
Güzel yorumlarınız ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Aslında hepimiz dünya gurbetinde öz vatana hasret değil miyiz... Kimsesizler Kimsesi hep yardımcınız olsun, sevdiği kullarından eylesin, eksiklerinizi tamam etsin inşallah. Elinde fotoğrafını görmenin yorumunu araştırmıştım biraz, siz de mutlaka biliyorsunuz. Öncesinde Rabbim'e yakarışımda ki sözler ve sonrasında bu rüya acaba bir işaret mi diye içim içim yiyor.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Güzel yorumlarınız ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Aslında hepimiz dünya gurbetinde öz vatana hasret değil miyiz... Kimsesizler Kimsesi hep yardımcınız olsun, sevdiği kullarından eylesin, eksiklerinizi tamam etsin inşallah. Elinde fotoğrafını görmenin yorumunu araştırmıştım biraz, siz de mutlaka biliyorsunuz. Öncesinde Rabbim'e yakarışımda ki sözler ve sonrasında bu rüya acaba bir işaret mi diye içim içim yiyor.

Eyvallah kardeşim, Rüyalar tasavvufta kişinin kendi iç dünyasını görebileceği aynalar, kişinin saklı benliğini ve iç yüzünü görebileceği vasıtalar olarak görülmüştür.
Rüyalar sayesinde bu tanıdık ama yabancı ülkeyi bilir hale gelebiliriz.

Uyandığımız zaman, rüyalarımız geri dönüp içeri girebileceğimiz bir kapı aralığı, ruh arazisine atılacak bir adım olabilir.
Her maneviyat yolcusu için, kendi yolunu bulması gereken içsel arazi budur.
Manevi rehber; ruhun büyük okyanuslarından, dağlarından ve nehirlerinden aşırarak derinliklerdeki gizli mahzenlerine götürür.
Kişinin gerçek güzelliği ve gizemi bulacağı yer iç dünyasıdır..

Sen içindeki Senin kim olduğunu gördüğünde Rüyanızın yorumunu da Çözebilirsiniz...
kendini Kendini nasıl görüyorsan öylesindir...


insan ve kuran ikiz kardeştir. (El insanu vel Kur'anu tev'emani)
bu hadis bana dedi ki:
Ey kuranın kardeşi. sana bakınca kuranı görmeliyim. sen kendine bakınca kuranı görebiliyormusun........?
!

Gönül sızım...
Ben söyledim söyleyeceğimi
 

canperdesi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Kasım 2014
Mesajlar
32
Tepkime puanı
1
Rüya içinde rüyalar... Kilit üstünde kilitler... Kendimi görebilsem, şu rüyadan alnımın akıyla bir uyanabilsem, gerçeğe varabilsem. Beni de birgün almaya gelirler nasılsa.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
moryesil.jpg


Rüya içinde rüyalar... Kilit üstünde kilitler... Kendimi görebilsem, şu rüyadan alnımın akıyla bir uyanabilsem, gerçeğe varabilsem. Beni de birgün almaya gelirler nasılsa.
Nedir Seni Hayattan bu kadar bıktıran Canperdesi..
Hayat gibi dünya hayatının da iki yüzü vardı. Biri kendine bakan, diğeri ise Yaratıcı'ya bakan.
Artık ne zaman ki hayattan bıktım, usandım ya da hayata küstüm dersem ;bıktığım, usandığım, küstüğüm hayat değil, dünya hayatıdır. Ve biliyorum ki artık; kalbimiz dünyaya küsüp darıldığında, ondan soğuduğunda, onun birinci yüzünden bir durakta inip aynı durakta ebedi hayata gitmek için bekleyen bir yolcu gibiyizdir.
Bu sefer de dünya hayatının Yaratıcı'ya bakan tarafa döner, ebedi yurdum ahiretimizi kazanmamız için bu dünya nimetine Şükr ederim..
Dünya, ahiretin tarlası, Dünya olmazsa ben nereye ahiret tohumumu ekip biçebilirdim ki...?ilginç::.
Allah’ım bana bu dünyada da iyilik ve güzellik ver. Ahrette de iyilik ve güzellik ver, bizi ateşin azabından koru.”

Eyvallah!!ölmek mesele değil !! ölümden sonrasını düşünmek ve hazırlıklı olmak her insanın şiarı olmalıdır..
Ölüm gelmeden, Azrail a.s hamle kılmadan, Gel dosta gidelim gönül! Bize yolumuzu gösteren Allah'a neden güvenmeyelim ki?Can Perdesi
Vakit çok geç olmadan SİLKİNİN VE KENDİNİZE GELİN KENDİNİZE..

"Ey Abdül'âl!
- İlmi olmayan kimsenin dünyâda da âhirette de hiçbir kıymeti yoktur.
-Hilmi, yumuşaklığı olmayan kimseye, ilmi fayda vermez.
-Allahü teâlânın kullarına şefkat etmeyen kimseye, Allahü teâlâ katında şefâat yoktur.
-Sabırlı olmayan kimseye, işlerinde selâmet yoktur.
-Takvâsı, Allahü teâlâdan korkması, haramlardan sakınması olmayan kimsenin, Allahü teâlâ indinde hiçbir kıymeti yoktur.
Bu altı hasletten nasibi olmayan kimsenin, Cennet'te yeri yoktur..".
 

asrenos

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Ocak 2017
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Rüyada Ağaç Dikmek

Merhaba çok araştırdım fakat yanıt bulamadım. Sizin değerli bilgileriniz ve görüşlerinizi merakla bekliyorum teşekkür ederim.

Rüyamda 82 taneye yakın ağaç dikilmiş. Bu ağaçlara isim vermek istiyorum ve isimlerini Peygamber efendilerimizden isimler koyuyorum. Ve sevinerek yapıyorum çelişkiye giriyorum acaba doğrumu yaptım diye ve en son Hz Muhammed S.A.V ismini çok sevinerek söylüyorum ve uyaniyorum.

Teşekkür eder Allah razı olsun
 
Üst Alt