• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Abdesthane Görmek

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar,

Bir sabah namazından sonra bir işim için peygamber efendimiz'e(sav) bana sahip çıkması için iltica ettim. Rüyamda ;

İş yerime çıkan hafif yokuşun başındayım, efendimiz'in sav huzuruna çıkacakmışım.Huzura böyle yürüyerek dimdik çıkılmaz diyip el ve dizlerimin üzerinde yavaş yavaş yolda ilerlemeye başlıyorum (ama emekleyerek değil) . Başım öne eğik, derken gözümden yaşlar boşanıyor, ağlıyorum. Abdestsizmişim, huzura abdestsiz çıkılmaz diye düşünerek ilerlerken gayri ihtiyari sağa yöneliyorum, sanki boşlukta bir kapı açılıyor, yerin altına doğru ilerliyorum. Her yer karanlık ama hemen birden aydınlanıyor, sonra abdesthane çıkıyor karşıma, oranında kapısı kapalı,kendiliğinden sonuna kadar açılıyor içeri giriyorum, çok temiz sanki 5 yıldızlı otellerin tuvaletleri gibi pırıl pırıl. Bir taraftanda bu olup bitenlere şaşırıyorum. Abdest alıyorum. Derken iş yerinin bahçesine doğru geliyorum. Tabut üzerinde yemyeşil bir örtü, üzerinde arapça bir takım şeyler yazıyor. Tabut insanların elleri üzerinde, içinde kim olduğunu bilmiyorum ama rüyamın baş tarafından hareketle Peygamber efendimiz sav olduğunu söyleyebilirim. Pek emin değilim ama galiba toprağa verilecekmiş. Derken uyanıyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar, hayirli geceler Kardesim Hosgeldiniz..
Huzuru arıyorum... Biliyorum ne yerde ne de gökte... Aslında huzur belki de benim içimde...
Ihmal ettiğim ibadetlerimde insanligimda
vicdanimda...yuregimin bir köşesinde..

Mal mülk şan şerefe itibar makam mevki dostluk Aşklar sevdalar ayrılıklar…Duygular düşünceler sızılar…
Hepsi mutluluk için ise…bunlara sahip oldugumuz halde neden halen mutsuzuz?
Neden bütün bu durum ve bu imkanlar insanı mutsuz ediyor.
Neden insan sürekli mutsuzluktan dem vuruyor.Niçin bir türlü ulaşamıyor mutluluğa?
Ben sahsen Mutlu insan gormedim Huzurlu insanları tanıdım...
Onların insanlık halleri gözlerimin önünden ..sözleri aklımda ..hatiralari gönlumden hiic gitmedi..
Onlar mutluluğu; daha ziyade kalbî ve insanın inançlarıyla gönlünde kurduğu cennetlerinden ibaret görüyorlardi..
Mutluluk hem çok yakın hem çok uzak...tir Sana..diyordu..
Tamamen bize bağlı....Mutluluk dışımızda değil içimizde...
mutlulugu dis dunyanda degil ic Aleminde anca bulabilirsin diye.. kulagima samimiyet ile fisildiyordu..
mutluluk arayışında olan insan..
İnsan ne aradığını bilmezse aradığını nerede bulacağını da bilemez...Mutluluk derken neyi aradigini once bir kendin bilsen de..
Sonra baskalarina sorsan derim..diyordu..
Haa aman Dikkat Et!!Yolda kaybolmadan durup düşünmek akla ve vicdana danışmak mutluluk kapısından huzur makamına varabilmek..tir marifet...

Hayirdir insallah diyelim Rabbim Hayra cevirsin...
Rüyada Abdest almak;genellikle ferahlamaya işaret eder vede bazen de rüyada abdest almak ileri gelen kimselerin yanında ihtiyaçlarının karşılanmasına..
Abdest üzerine abdest almak nurdur" hadisine binaen o kimsenin gönlünün aydinligina isaret eder.
Rüyada abdest almak Allah (c.c) tarafindan nail olunacak himayeye ve hidayette isaret eder.yorumlanır.Allahu Alem..

Allahü teala cumlemizin yardımcısi olsun kalplerimize selamet versin.hayırlı ömürler..cemi cümlemize peygamber efendimiz'in (sav)
sünnetlerine uyan riayet eden kullarından eylesin. İnşaallahü teala...

Rüyada mezar tabut görmek İnsanın iç dünyası manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir Nefis Muhasebesi yapmanizi...Vicdan aynasindan kendinize bir bakmaniz icin bir uyari mahiyettindedir!!

İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada mezarlık görmenin üç tabiri vardır:
1-Üzüntü
2-Zindan hapis
3-Sıkıntı

Rüyada görülen abdesthane mal, mülk ve varlığa işaret eder ..
Ruyanizin Yorumu; "rüyamın baş tarafından hareketle Peygamber efendimiz sav olduğunu söyleyebilirim. Pek emin değilim ama galiba toprağa verilecekmiş. "

ahh kardesim görmek istedigin o kadar yuce ki ilk once Onu sav. gören o göz görmeye hazir ve layik ve o mertebede olmali..
o göz den once gönul gözu görmeli..
Dünya gözü ile bakan yüzü; gönül gözü ile bakan özü görür.Gönül gözü ile görmeyen can gözü ile nasil görsün kardesim..

Efendimize layık olmak için O'nun gibi yasamak..O nun gibi hissedip, Dunyaya ve insanlara Rahmet ve Merhamet ile yaklasabilmek.. iste butun mesele burada..
Bunu basarabilirseniz Onun Sefaatina da sevgisine de ins. nail olursunuz..
Hayirli Geceler..

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Tabiriniz için teşekkürler,
İlticamız kabul görmüşmü diyebilirmiyiz peki, sahip çıkılacakmı diye bir soru sorsam ne dersiniz ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İlticamız kabul görmüşmü diyebilirmiyiz peki, sahip çıkılacakmı diye bir soru sorsam ne dersiniz ?

Onu anca Allah cc.bilir...utngc..

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Elbette ama eldeki verilerden yola çıkarak, rüya açısından değerlendirmemiz mümkün değilmidir ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Elbette ama eldeki verilerden yola çıkarak, rüya açısından değerlendirmemiz mümkün değilmidir ?

ahh kardesim görmek istedigin o kadar yuce ki ilk once Onu sav. gören o göz görmeye hazir ve layik ve o mertebede olmali..
o göz den once gönul gözu görmeli..
Dünya gözü ile bakan yüzü; gönül gözü ile bakan özü görür.Gönül gözü ile görmeyen can gözü ile nasil görsün kardesim..

Efendimize layık olmak için O'nun gibi yasamak..O nun gibi hissedip Dunyaya ve insanlara Rahmet ve Merhamet ile yaklasabilmek.. iste butun mesele burada..
Bunu basarabilirsek ins.. Sevgisine de, sefaatina da O iltica ettiginiz hayirli niyette de nail olursunuz...

duaa..

İlticanız kabul görmüşmü ? Bunu zaman ve Zamanin Sahibi gösterecek...
Mümin Allah'a güvenecek ve gücü ve sonucu Allah'tan isteyerek, elinden gelen çabanın en fazlasını gösterecek..gerisi Allah kerim diyecek olgunluktadir...

Kişi kendisini bahaneler ve Nefsin savunma mekanizmasi ile oyalar durur!!ve sürekli olarak istediği O şartların’ oluşmasını bekler.
Asıl olarak, hedefe yönelip, o konuyu halletmek yerine, tüm dikkatini öncelikle kendi kafasındaki şartların oluşup oluşmadığına verir.
Bu yanlış dusuncesi sebebi ile de, bir türlü asıl göstermesi gereken gayreti gösterecek gücü kendinde bulamaz.
Ve bu şekilde aylarca, yıllarca oyalanıp durur...
...

Üst Alt