Rüya Yorumu nasil yapilir ve herkes yapabilir mi

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
GönülSızım,

Rüya tabiri yapabilmek için yahut alemi mananın kendine ait olan o lisanını algılayabilmek için neler yapmak lazım. Keşkül'ün konuyla ilgili eski bir sayısı varmış çok aradım ama ulaşamadım malesef.

Maşaallah sizin tespitleriniz beni bile şaşırtıyor. Hissi kalbel vuku tarafıda varmı bu işin? Çok zamanınızı almadan konu ile ilgili bir şeyler paylaşırmısınız ?

Bu arada "derdi bela kemendi mahbubtur" derler.

not:Kültürle ilgili olduğunu düşündüğümden buraya yazdım.
Tekrar teşekkür ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ruyayorumlari.jpg

Selamun Aleykum kardesim.. madem ki sordunuz ben de elimden geldigince aciklamaya calisacagim..

Rüyalar çok kısa sürede görülür. Uyandığımız zaman 15 - 20 dakika anlattığımız rüya bilimsel olarak ispatlanmıştır ki, bir kaç saniyede görülmüştür. İç dünyadaki kişiliğimizin madde ötesi olması sebebi ile rüyalarda zaman ötesinde ceyran eder. Birkaç saniyelik süre rüyanın şuur altına, oradan bilince geçmesi süresidir. Yoksa rüyada zaman sıfırdır.

Rüyalarda bir iç spiker vardır. Gördüğümüz bir rüyayı anlatırken "Bir şehre gitmiştim. Orası filanca şehirmiş. Bir kimse gördüm o filanca imiş." dediğimiz zaman bu bilgiyi bize birinin görünmeden söylediğini fark ederiz. İşte bu spiker iç dünyamızdaki ben, asıl kişiliğimizdir.
Rüyalar bazen açıkça bazen üstü kapalı olaylara bürünmüş olarak
bazen bize bir uyari, irsad veya o gunlerde yasadigimiz etkilendigimiz olaylari tekrar ic dunyamizda yasariz...

Bazı rüyalar açık değildir şekillere bürünmüş gizlenmiştir. Bu rüyanın şuur altından geçerken aldığı fotoğraflardan meydana gelen karışık bir şekildir.
Rüya yorumu bu karışık şekillerin analizi anlamını taşımaktadır.

Ruya tabiri kitaplari olayi tabir etmiyor sadece gorulen nesnelerin Ana ruya tabir dilindeki anlamini veriyor..
Evet kitaplar sembolleri GENEL olarak açıklar ama..bütün rüyalar kişiye ÖZEL dir...
Yani rüyalar..o kişinin karakteri amelleri, niyetleri icinde bulunduklar Ruh halli sebebiyle anlam kazanır...

rüyalar çok karmaşık puzzle gibidir....o puzzilin parcalarini birlestirmek iste huner ve marifet bundadir!
bu işlerde kalb hisler ön plana da çıkıyor!!sanirim...

Rüyalar kendimizi görebileceğimiz aynalar gibidirler...
Saklı benliğimizi yansıtırlar kendi doğamızın gerçek yüzünü açığa vururlar...

Rüyalar insanin ruh ve duygu hâlve duruma göre değişir..
rüyayı hayra yormalıdır! Rüya iyi ise (hayırdır inşaallah) demeli kötü ise (ü teâlâ bu rüyanın şerrinden seni muhafaza etsin) demelidir!

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir...
Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir.
Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Buna göre rüya yorumlayacak kişinin, Kur’ân-ı Kerİm’i ve sünnet-i nebeviyyeyi iyice bilmesi gerekir...
rüyayı yorumlayıp açıklamadan önce gerekli incelemeyi, iyice tetkiki yapabilsin, ondan emin olmali...
Rüya yorumunda peygamberlere uymalıdır. Çünkü böylesi hakka ve doğruya daha yakındır. Ayrıca rüyayı yorumlayacak kişinin ..bu yorumu kendisi yapiyormus gibi kibirlenmemeli..
Yapana degil Yaptirana hikmetti sebebiyet vermeli...

kendisine aktarılandan emin olması, kendisini zorlayarak görüş belirtmeye kalkışmaması, bilmediği için ya da rüyayı kendisi için içinden çıkılamaz gördüğünden yorumlayamayacağını belirtip, özür dilemekten çekinmemelidir.

Rüya yorumlayacak kişinin , iyi düşünceli, zeki, uyanık, takvalı, vera’ sahibi, insanların hallerini, niteliklerini, değerlerini ve konumlarını İyi bilen birisi olmalıdır...

Durumuna, yiyeceğine, içeceğine dikkat etmeli, amellerinde ihlâs olmalıdır...
İnsanı,insan pskolojisini kültürünü ,deyimleri,iyi anlayan hassasiyetleri bilen biri rüya yorumu yapabilir.
ne diyeyim kardesim bir de duygu, yurek isi.. Allah Vergisi de sanirim..bilmiyorum ruyalari okur, dinler ve Allah-in lutfu ve ilmi ile oradaki mesaj sanki icimden bir ses bir his ,bir fikir gelir ve ben yorumu yaparim...yapana degil Yaptirana Hamd olsun...
Hayirli gunler...

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Size anlattığım bir rüyanın yorumunu Mehmet Ali Bulut daha farklı yapmıştı mesela. Hatta tam tersi denilebilir. Madem rüyayı değerlendirirken aynı kriterler söz konusu neden taban tabana zıt tabirler çıkabiliyor. Bunun nedenini neye bağlanabilir ?

"Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir." o zaman rüya sahibini şahsen tanımadan insan ne kadar ne hissedebilirki ? Öyle değilmi ama ?

Tabirler içinde ayrıca teşekkür ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
peki sizce hangisi Sizi anlatiyor ve ruya ile gercek yasadiklarinizi kapsiyordu?
Mehmet Ali Bulut, edebi yayınlarıyla dikkat çeken birisi..
rüya yorumu yaptigini bilmiyordum..
googla giderseniz Ruya Tabiri, yorumlari hakkinda binlerce site ve Ruya kitaplari vardir...
Ruya tabiri kitaplari olayi yorumlamiyor!! sadece gorulen nesnelerin Ana ruya tabir dilindeki anlamini veriyor..
Evet kitaplar sembolleri GENEL olarak açıklar ama..bütün rüyalar kişiye ÖZEL dir...
Yani rüyalar..o kişinin karakteri amelleri niyetleri icinde bulunduklar Ruh halli ,medeni hali, sebebiyle anlam kazanır...

rüyalar çok karmaşık puzzle gibidir....o puzzilin parcalarini birlestirmek iste huner ve marifet bundadir..

"Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir."
Siz O hissi idrak ile algilamaya calistiginiz icin anliyamiyorsunuz..
Hisde takilmayin Hissi verene, lutf edip ilham verene bakin...
eskiden Hak dostlari vardi ..hic gormedikleri kisileri bile bilirler onlar hakkinda bilgi sahibi olurlardi...

Buna göre rüya yorumlayacak kişinin Kur’ân-ı Kerİm’i ve sünnet-i nebeviyyeyi iyice bilmesi gerekir...
rüyayı yorumlayıp açıklamadan önce gerekli incelemeyi iyice tetkiki yapabilsin ondan emin olmali...
Rüya yorumlayacak kişinin iyi düşünceli zeki uyanık takvalı vera’ sahibi insanların hallerini niteliklerini değerlerini ve konumlarını İyi bilen birisi olmalıdır...

Durumuna yiyeceğine içeceğine dikkat etmeli amellerinde ihlâs olmalıdır...
İnsanıinsan pskolojisini kültürünü deyimleriiyi anlayan hassasiyetleri bilen biri rüya yorumu yapabilir.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Size bir Soru?
Önseziyle gelecek bilinebilir mi?

İnsanın dış dünyaya açılan göz- kulak gibi duyuları yanında gabya ve geleceğe bakan bazı latifeleri vardır.
Bunlardan biri eskilerin “hiss-i kable’l– vuku’” dedikleri önsezidir.

Maddi olan elimizle önümüzdeki eşyaya uzanırız ama yarı nurani ve şeffaf olan gözümüzle elimizin uzanamadığı yerleri seyrederiz. Önsezi ile de duvarın ötesine hatta bazen zamanın ötesine uzanabilir meydana gelmeye hazırlanan olayları az- çok sezebiliriz.

Önsezi hayvanlarda da bulunur. Mesela deprem öncesinde hayvanların garip sesler çıkardıkları kedi-köpek gibi insana komşu olan hayvanların şehirden uzaklara kaçtıkları tecrübelerle sabittir.

İnsan ise önsezi ile kendine doğru gelmekte olan birini sezebilir hatta farkına varmadan ondan bahsetmeye başlar. O geldiğinde de “iyi adam lafının üzerine gelirmiş biz de tam senden bahsediyorduk” der.

Keza bazı üzücü veya sevindirici olaylar olmadan önce insan önsezisiyle bunları hisseder bunlar onun kalbine bir sıkıntı veya bir neşe olarak yansır.

Nasıl ki yağmur yağmadan önce onun alametleri gelir bu alametlerden hareketle onun geleceği hissedilir. Benzeri bir şekilde insanın başına gelen önemli olaylar öncesinde bunların öncüleri insanı etkiler. Önsezisi kuvvetli olanlar romatizmalı kimselerin bir gün önceden yağmuru hissetmeleri gibi olayın etki alanına girerler olacakları az veya çok sezerler.

Denizde gördüğümüz duman görmediğimiz gemiye delalet eder demiryolundaki titreşim gelen trene alamet olur.
Onun gibi kalp ve ruha yansıyan bazı hüzün veya sevinç dalgaları üzücü ve sevindirici olayların habercileri öncüleridir. Hassas ruhlu zatlar böyle hallerde “şöyle olacak” şeklinde bazı haberler verebilirler.

Ancak önsezi ile hissedilen bu haller çok net olmayabilir. İnsan bir şeyler hissetmekle beraber ayrıntıları bilemez. Ve insanın önsezisi her zaman aynı duyarlılıkta olmaz. Bazen günler sonrasına uzanırken bazen burnunun ucunu bile göremez.
mesela yagmurun yagacagini nasil biliyorlar.. Bulutlarin Hizindan.. yani bir olay olmadan olusan sebep, arac ve vasitalardan...
mesela Travma yasiyan bir insanin..nereye gittigini bu konun uzmanlari kestirebilir..
sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yedigi gibi.. bilgi ,teknoloji ve tecrube insana cok sey ogrettirde bakmasini bilene...
mesela bu ruyanin yorumunu nasil yaptigima bakin...
simdi inancli bir insan ile sadece madde ve modern hayatta bakan bir insanin yorumu farkli olacaktir...
ben elimden geldigince meslegimi, tecrube, Dini bilgimi ve Bati daki tecrubelerimi,hislerimi de katarak açık fikirlilik ile Allah-in izni ile yorumlamaya calisiyorum..

https://www.islamiforumlar.net/ruya...2-ruyada-peygamber-efendimizin-gorulmesi.html

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
AleykümSelam,

Hangisi bana uygun , sanki o günün şartları Mehmet Beyin tabiri çok uzak değildi bugünü düşününcede sizinkiler akla yatkın geliyor.
Tüm Tabirlerinizi okudum, okuyorumda.
Amacım sorgulamak değil sadece bir şeyleri anlamaya çalışıyorum.
Detaylı ve tatmin edici yanıtlarınız için tekrar sağolun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
est kardesim sorgulamadiginizi biliyorum..sadece merak ve anlamaya ,idrak etmeye çalıştıginizin da farkindayim..
İnsan, yaptıklarının bilincinde olmazsa elbette çabaları ne kendisine ve ne de diğer insanlara ...faydali olmaz..
Hamd olsun yazdiklarimin bilincindeyim ve o yuzden siz merak ettiklerinizi buyrun sorabilirsiniz..
Düşünce ,anca araştırma, soru sorma,yorumlama ve sorgulama ile gelişir..
ben her soyledigimin arkasinda duruyorum..
Haydi Size kolay gelsin..

bu konuya bir bakin lutfen burada ruya yorumu degil insan psikolojisi ve gecmiste yasanmis tecrube ve hisse vardir..

https://www.islamiforumlar.net/gonulden-gonule-dertleselim/27545-derin-uzuntu-icindeyim.html

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Size anlattığım bir rüyanın yorumunu Mehmet Ali Bulut daha farklı yapmıştı mesela. Hatta tam tersi denilebilir. Madem rüyayı değerlendirirken aynı kriterler söz konusu neden taban tabana zıt tabirler çıkabiliyor. Bunun nedenini neye bağlanabilir ?

"Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir." o zaman rüya sahibini şahsen tanımadan insan ne kadar ne hissedebilirki ? Öyle değilmi ama ?

Tabirler içinde ayrıca teşekkür ederim

Belki de Mehmet Ali bey kardesimiz Sizin O An icinde bulundugu Ani Ben ise insan psikolojisini cook iyi bildigim icin Nereye gittiğini O an ki ruyanizdan
ruh hallinden ve tecrubelerimden gordugum icin nereye varacağınızi da kestirebiliyorum..
GEÇMİŞ GELECEĞİN AYN-I-ASIDIR !
aslinda burada Önemli olan size geçmişten ders almanizi sagliyacak ferasetti gosterip ve size gelecek için yeni ufuklar kazandırabilmek...
Geçmişi bilmeyenlerin, gelecekte yeri yoktur. Onların yaşamları yemek, içmek ve ölümü beklemekten ibarettir...
ve tekrar ayni hatalari yaparak Tarih tekerrur eder...

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Mehmet Bey de sizin gibi "sen iyisin, niyetin iyi ama sonuca varamıyorsun" demişti. Tabirlerin bu kırmı ortak diyebiliriz. Ve yapmam için bir takım başka şeyler tavsiye etmişti. Yaptımda elh. ondan sonra gözle görülür bir şekilde pozitif değişiklikler oldu. Mehmet Beyi şahsen tanımam ama hikmet ilmine vakıf bir insan gibi geliyor bana !

Bu hayatta herkesin ne enterasan hikayeleri var. Sizide Allah korumuş resmen.

Birde aslında hissetmekten ne kastettiğinizi biliyorum sanırım. Hisleriniz o kadar kuvvetli ise şayet bu durumda çok sağlam bir vird hayatınızda olmalı diye düşünüyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Birde aslında hissetmekten ne kastettiğinizi biliyorum sanırım. Hisleriniz o kadar kuvvetli ise şayet bu durumda çok sağlam bir vird hayatınızda olmalı diye düşünüyorum.

evet Aynen ne oldugnu ogrenmek istermisiniz?

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
"evet Aynen ne oldugnu ogrenmek istermisiniz?"
Bazı şeylere evet desen olmaz, hayır desen olmaz. Susmak en güzeli galiba:)

Aslında isterim ama istemem, ameldeki ihlası kırar; ...Ubudiyetin sebebi, neticesi rızaı İlahi olmalı.....

Bu mesajı bir kaç kere yazdım sildim ama sormadanda edemeyeceğim.

Madem hisleriniz o kadar kuvvetli neden geçmişte o "Derin üzüntü içindeyim" vartaya düşmeden önce hissedemediniz.

Madem hissettiniz, niye kendi iradenizle geri atamadınız.

"İlim maluma tabidir, malum ilme değil." Yada hissettinizde görmekmi istemediniz.
Allaha emanet olunuz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bu mesajı bir kaç kere yazdım sildim ama sormadanda edemeyeceğim.

Madem hisleriniz o kadar kuvvetli neden geçmişte o "Derin üzüntü içindeyim" vartaya düşmeden önce hissedemediniz.

Madem hissettiniz, niye kendi iradenizle geri atamadınız.

"İlim maluma tabidir, malum ilme değil." Yada hissettinizde görmekmi istemediniz.
Allaha emanet olunuz.

est. kafaniza takilan soruyu sormazsaniz icinizde hep bir sek suphe, suizan gibi kalir...aynen yasanmasi gerekli idi.. ve yasandi.. yasanmamis olsa idi Ben bugun O konuda bunu yazabilirmi idim..?
demek ki Kainatta her sey icice.. ve bir sekilde birbirine bagli ve birbirini etkilemekte..
Yaşanmışlar yaşanacakları şekillendiyor bazı zamanda...zemin hazirliyor.. Yaşanmışlar yaşanacakların hamurunu yoğurmakta yeni bir KAPIYI acmak icin vesile oluyor belkide..
o yuzden Yaşadiklarimiza uzulmemek bunda da vardir Allah-in bir hikmetti diyebilme olgunluguna ermeliyiz..
ehh ermesek ne olur? Yaşadiklarimizi neden ben.. neden BEN.. diye diye kafayi yeriz..
islam Dini insanin aklini, malini, nefsinizi, aslini, sulbumunu, nesebini,onurunu, namusunu, serefini, asalettini ruh ve fiziksel sagligini korumak icin
insana lutf edilen en buyuk nimettir..
nerden mi biliyorum cunku burada islam olmiyan insanlarin yasantilarindan kendi gozlerim ile sahit oluyorum..
O zaman Yaşadiklarimi ,Yaşamamis olsa idim o iftiradan
Gurbette sürgüne gelmez ve bugun burada yetimlere Koruyucu Anne olamazdim..
Yani her sey Allah-in cc. gelecek icin bir plani idi Ben sadece rolumu en iyi sekilde oynamaya calistim..
Peki O zaman niye bugunku gibi hissedemedim? cunku o gunku Ben bugun ku Ben degildim....ilginç::.

imtihanın insana zulüm değil, insanı geliştiren, olgunlaştıran birer unsur birer lutuftur!!
İnsan ham varlıktır,rah. annem hep derdi ki biz bu dünyaya icimizdeki hayvani insan yapip Kul olmak icin geldik...
insanin,cennete layık olabilmesi için dünya meydanında çile çekmesi, musibet oklarına hedef olması, olgunlaşması, dertler ve musibetlerle pişmesi lazımdır...
O konuda sordugunuz Ben o zaman 17 yasindaydim.. yani Ham dim..Musibet, çile ,tecrube, olgunluk, ile daha pişmemistim...
acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı ...
Peygamberlik, Peygamberimiz'e (sav) neden kırk (40) yaşında verilmiştir?
Kırk yaş, insanın tekâmül ettiği bir yaştır. Kabiliyet ve istidatların olgunlaştığı, karakteristik melekelerin yerli yerine oturduğu bir çağdır.
Bu yaşta Hz. Peygamer sav. için, bir yandan gelen ilahî mesajları alabilecek bir durum hasıl olmuş, bir yandan da davet ve tebliğin zorluklarını göğüsleyebilecek bir konum söz konusudur...
yani her insanin hamliktan cikip pişme olgunluk zamani vardir..
çileler, zorluklar insana SABRI, Teslimiyetti,gercek his ve duyguyu tecrube ile ogretiyor..
Ben O zamanlar ne Hasretti, Ne Gurbetti, ne Anne ne evlad acisini ,ne Yanlizligi nede Sabri bilmiyordum ki..
icimdeki o ses nefis mi Rahmani mi diye ayirt edebileyim...
Formumuzda Gönül Sızım adi altinda blum var o butun konullari sira ile idrak ederek okursaniz sordugunuz cevabi ve bugune nasil geldigimi anlarsiniz ins...
her yazdigim yasadigim ibretlik bir An dan ilham alip yazmisimdir...

Okuduklarımız değil, hatırladıklarımız ,yasadiklarimiz bizi bilgili yapar.
Başkalarına verdiğimiz öğütler değil, bizzat uyguladıklarımız bizi insan yapar. Hayirli gunler...

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yakaza halinde işitilen&görülenlerde rüya olarak değerlendirebilirmi ? Yorumlanmasıda rüyalar gibimi olur ?
teşekkürler

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yakaza halinde işitilen&görülenlerde rüya olarak değerlendirebilirmi ? Yorumlanmasıda rüyalar gibimi olur ?
teşekkürler

Selamun Aleykum kardesim ben bunu anliyamadim..

"Yakaza halinde işitilen&görülenlerde rüya olarak değerlendirebilirmi "
xxzzl..cddvb..

murg

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
AleykümSelam ve Cümleten SelamünAleyküm,

Yakaza kelimesine yüklediğim anlam uyku ile uyanıklık arası durum. Mesela tesbihat yaparken, kitap okurken veya buna benzer bir durumda anlık olarak gözleriniz kapanır, bir gider gelirsiniz ya hani. Uyku gibidir ama uyanıklık hiç değildir. Bu süre zarfında görülen,işitilen şeyleri kast ederek sormuştum

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam ...
Rüyanızı anlamakta güçlük çekerseniz, hayatınıza ait muhtelif hususları gözden geçirin.
uyku ile uyanıklık arası durum. Mesela tesbihat yaparken kitap okurken veya buna benzer bir durumda anlık olarak gözleriniz kapanır bir gider gelirsiniz ya hani.
Uyku gibidir ama uyanıklık hiç değildir. Bu süre zarfında görülenişitilen şeyler bilinçaltına dayanan olaylardır!
mesela;uykuya dalmadan az önce yaşanan düşme hissi! gibi..
Uyku haline geçememe, uyku ile uyanıklık arasında kalma durumunda Yorumlanmasıda rüyalar gibi degildir..
Hayirli Geceler...

cratec

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
evet Aynen ne oldugnu ogrenmek istermisiniz?

Ben öğrenmek istiyorum desem? İhlasla yapmadığım duaları bir süre sonra usanıp bırakıyorum ben. Ne zaman ki geri başlasam dua etmeye Allah'a şükür ihlaslı oluyor diye düşünüyorum. Çünkü kendimi sorguladığımda dünyevi bir niyet sezmiyorum çok şükür. Eğer bunu da ihlasla yapmazsam bırakırım zaten. Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüya tabir etmek Allah vergisidir. Herkes rüya tabir edemez. Akıl ve mantık bu iş için yeterli değildir.
Rüya merhametli ve öğüt verebilecek durumda olanlara anlatılmalı, güzelce yorumlayamayacak kişilere söylenmemelidir.
Rüyalar, madde ile mânâ âlemini görünmez iplerle bağlayan ve bizlere ötelerin varlığını devamlı hatırlatır.
Rüyaların derinden olanları, bizi içimizdeki varlığa, “ben”e yaklaştıran sınır noktalarıdır.

Rüyalar metafizik bir olaydır. İç dünyamızdan doğar. Zaman ötesi nitelikleriyle birlikte bilinç altına yansıyarak bize ulaşır.
rüyalar bilinçaltında doğmaz. İçmizdeki ben’den bize gelen mesajlardır.
Rüyaların bazı müjdeler ve uyarılar içermesiyle birlikte, şeytanî rüyalar olduğu da unutulmamalıdır..

Rüya, rûhun ve kaderin varlığının en önemli delillerinden biridir. Sonradan olacak bazı şeylerin rüyada görülmesi kadere, alın yazısına ve
tesadüfün olmayıp her şeyin nizama bağlı olduğuna delildir.
“Düşe düşüp aldanma, / Kendin hayrete salma; / Senden gayri ne vardır / Ta’bire muhtaç ola.”

Gerçekten gördüğümüz rüyaların bir anlamı var mı ve bizlere bazı konularda sinyaller mi veriyor. ..?
Aslında bunun yanıtı hem evet hem de hayır. Zaman zaman kişiler gördüğü rüyaların çıktığını söylerler ama bu her görülen rüyayı kapsamaz. Bazen içinde bulunulan durumlardan dolayı, bazen de gerçekten hislerin kuvvetli oluşundan dolayı rüyalarda bu gibi durumlar ortaya çıkabilir ve kişi rüyasının daha sonra gerçekleştiğini söyleyebilir. Rüya tabiri yapılırken dikkatli olunmalı ve genellikle doğru anlatım yapılarak tasvirlerine bakılmalıdır.
....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bazıları gördüğüm rüyanın yorumunu birkaç hocaya sordum ama dedik- leri gibi çıkmadı diye yakınır ve hocalar hakkında kötü düşüncelere sahip olur.

Öncelikle bir gerçeği belirtelim! Rüyaları yorumlamak ke-sinlikle hoca veya psikolog işi değil, ilâhî lütuf meselesidir.
Rüya yorumu konusunda ilâhî lütuftan yoksun olanlar hacı, hoca, hâfız, bilim adamı ve psikoloji uzmanı da olsalar, kendi rüyalarını bile yorumlayamaz, ancak zan- na (varsayıma) dayalı bazı tahminlerde bulunabilirler.

Üst Alt