Merhaba gönül Dostum..Allah RAZI olsun ilim Dilencisinden de cok yardımcı oldu.
Bu galiba Sizin ilk kez annesiz buruk yaşayacağıniz Anneler Günü ?
Anneler gününü ilk kez annemsiz yaşayacağım, dedigimde kucuk KIZIM soyle demisti..
anne,annen yoksa nasil Anneler Günü yaşayacaksin ki.. ve o gece agliyarak uyudugumda rüyamda annem rahatsızmış biraz çorba yapmisim
ona yedirdim Sonra iyileşti Sarıldım seni hemen hemen her gece rüyamda görüyorum dedim, zayıflamıştı biraz, sevdiğimi söyledim o da bana söyledi.
bu biraz bilinc alti ve annemizin hasretti ve sag iken belki de yeterince ilgilenemedigimizi, ona geregi kadar vakit ayirmadigimizi vicdanimizda
hasret ve suclulk ile karisim bir duygunun sonun da gorulen ozlem dolu bir ruya...
Rüyada Boğa görmek azim, inat, dayanıklılık ve irade gücünü temsil eder...
bizi başımıza gelen olaylar değil, o olaylara gösterdiğimiz tepkiler tanımlar...her halukarde SABIR ,sakinlik ne guzel nimettir..
Nasrettin Hoca’nın deyimi ile ;İnsanı eğitebilmek için önce onu tanımak gerekir. Hoca’nın dikkat çeken özelliklerinden birisi de insanı çeşitli
yönleriyle incelemesi, gözlemlemesi ve bunu fıkralarında dile getirmesidir.
Genellikle insanın değiştirmesi gerektiğine inandığı kusurları üzerinde durur. Bunlar insanın egoistliği, fırsatçılığı, zayıflığı, aceleciliği, vurdumduymazlığı, korkuları ve şüpheleridir…
Hoca’ya “En tehlikeli hayvan nedir?” diye sorduklarında “İnsandır.” cevabını verir. Sebebini soranlara da şu açıklamayı yapar:
-Köpek ekmeğini yediği adama hıyanet etmez.
Yılan kendisine dokunmayanı sokmaz. Kurt ise insanın bulunduğu yerlerden uzakta yaşar.
Halbuki insan, hiç de böyle değildir. O kendisine iyilik edene bile fenalık yapar. Eğer inanmazsanız birisine iyilik yapınız, bakınız nasıl bir karşılık alacaksınız.
Siz, hiç dünyada hemcinsine insanlar kadar kötülük eden bir mahluk gördünüz ve duydunuz mu? Hoca bu söyledikleri ile insanın tanınmasına dikkat çekmektedir.
İnsan hakkında asla kötümser değildir . O bilhassa eğitilmemiş, ahlaki şuuru gelişmemiş insanların ne derece zararlı olabileceklerini,
hatta hayvanları bile geride bırakabileceklerine dikkat çeker.
ödsa kardesim ben bir KISSA anlattim siz de hissenizi alirsiniz ins. hayirli gunler...