Rukye nedir?

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
174
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Rukye nedir? Rukye Kur'an ayetleri ile şifa bulmaya yarayan bir kısım ayetler olduğu söyleniyor.Mesala Anti-deprasan ilaç kullanımı sırasında da, ilaç kullanımından 21 ile 41 gün arasında kurtarılmaya yarayabiliyor.Diğer hastalık tedavilerinde de denenebilir.Anti-depresan ilaç kullanılmaz ise,tahminime göre düğümleri çözen salevatlar,hastalıklara şifa verdiği bilinen dualar,namazlardan sonra okunabilir.Sabah namazını kıldıktan sonra,tesbihat duaları,Ayet el-Kürsî,tesbihat ve namaz duası okunduktan sonra,70 yada 100 Estağfirullâh 11,21 yada 24 salevat getirilir. Salat-ı Tefriciyye daha uygun olur. Salat-ı Mecule'de olabilir. Rukye tarif 1:"Resulü Ekrem Efendimiz (s.a.v) bir rahatsızlık hissettiği zaman ve her gece yatacağı vakit bu üç sureyi(İhlas suresi ve muavvizeteyn sureleri) okuyup mübarek ellerine üfleyerek elleriyle mübarek baş ve yüzlerinden başlayarak aşağıya doğru cesed-i şeriflerini mesh eder ve bunu üç defa yaparlardı." Rukye tarifi 2:"Ayrıca büyü-sihir yapılan ve hasta olan kimselere şu şekilde okunacağını üstadım Hacı Osman Efendi aynen şöyle tarif etmişlerdir.:"Muavvizeteyn ve İhlas da dahil olmak üzere kırk bir gün kırk bir defa sabah namazından sonra hasta üzerine okunacaktır."" Rukye tarifi 3:"Mesela genel rukye ayetleri(Hastalığa göre değişen rukyeler vardır)okunur yada dinlenir,sonra çıkış ayetleri dinlenir.Namazlardan sonra bir gün içerisinde,bir ile üç defa arasında okunur yada dinlenir." Rukye tariflerinden biri uygulanırken,makalenin başında yazılan rukye öncesi istiğfar ve salevatlar hepsinde okunur.
 

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
174
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Bir ayet meali ile konuya giriyorum.15\Hicr(27)- "Cinleri de daha önce insan vücudunun gözeneklerinden geçebilen güçlü bir ateşten yarattık."Ayette belitrildiği gibi cinler derinin gözeneklerinden geçip vücuda girebiliyorlar. Vücudun çeşitli bölgelerine yerleşebiliyorlar.Musallat olmalarının farklı nedenleri var.Aşık olmak,intikam almak,suçtan saklanmak,zina nedeni gibi farklı sebepleri var. Musallat olduklarında vesveseler veriyorlar. Akla sürekli mühtehcen görüntüler geliyor ve beyin cinsellik konusunda uyarılar alıyor. İstimna(Mastürbasyon)hastalığı ortaya çıkıyor. Cinsellikten normale göre daha fazla zevk alınıyor.Zinaya düşme tehlikesi ortaya çıkıyor. Sürekli engellemeler oluyor.Çünkü farz ve sünnet ibadetleri yani dinin emirleri onlara eziyet veriyor.Çektikleri eziyet yanma ile oluyor.Bu nedenle sürekli engellemeler oluyor.Cin musallat olmuş insanalar evlilik ve iş hayatında başarılı olamıyor. Zaten evlilik ve iş hayatını normal insanlar gibi yürütecek olsalar,musallat olan cin helak olurdu.Ömür boyu evlenmeden yaşayabiliyor bu durumdaki insanlar.Çalışma derseniz malül maaşı ilede geçinebiliyorlar yada yakınlarının desteği ile geçinebiliyorlar. Musallat olan cinler dinin emirlerini yerine getirildiği zaman acı çeker ve eziyet görür. Bu nedenle ahlakı güzel olsa bile tam olarak normal insanlar gibi bir yaşantı yaşayamıyorlar.Hayatları engellemeler ile geçiyor.Takıntı ve vesveseler,gece uyuyamama,enerjisizlik ile hayat zindan oluyor.Ama her şeye rağmen tıpta bu sorunun ilaç ile belirtilerinin azaltılması mümkün.Vesvese duaları ve rukyeler de var tedavi seçenekleri arasında.Mesajımı bir ayet meali ile sonlandırıyorum.43\Zuhruf(36)- "Her kim Rahman olan Allah'ın zikrinden yüz çevirirse biz ona bir şeytan'ı musallat ederiz. Artık o şeytan onun yakın dostudur."
 
Son düzenleme:

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
174
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Rukyenin etkisi ispatlanmış değil sanırsam. Ama ilaç ile de tedavi olunabilir."Allah her hastalık için bir ilaç yaratmıştır.Öyle ise tedavi olun."
 

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
174
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Rukyenin mübah,haram ve şirk olan üç türü varmış.Hataya düşmeyin.
 

Kayıtlıüye

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
174
Tepkime puanı
71
Konum
Hatay
Gece uyku uyunamazsa hiç bir dini usulle olan tedavi işe yaramaz. Çünkü bağışıklık sistemi çöküyor gece uykusuzluğu olduğu zaman. Gece uykusuzluğu sorunu çözülürse akik taşlı yüzük gibi bir tedavi dahi işi çözer. Muska gibi yöntemlerde başarılı olur. Gece uyumak gerekli. Dua ile yada bitkisel çay ilaç vs. gece uyutacak bir tedavi gerekiyor. Gece Allah'ı zikir ederek uykuya dalmakta işe yarayabilir.
 
Üst Alt