Rikotta Peyniri Nasıl Yapılır

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Malzemeler:

1 litre günlük süt,
1 çay kaşığı tuz,
7 yemek kaşığı elma sirkesi.

Hazırlanışı:

Sütü çelik tencere ya da döküm tencerede tuz ile birlikte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, ateşten alın. Eğer sıvı termometreniz varsa 80 derece olduğunda altını kapatın.
İçine sirkeyi ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın. O anda süt katıları ile suyunun ayrıştığını göreceksiniz. Tencerenin üstü bir mutfak havlusu ile örtün ve iki saat bekletin.
İki saatin sonunda tel süzgeçin içine iki kat yaptığınız tülbenti koyun ve tenceredeki kesilmiş sütün tamamını boşaltın.
Kevgiri büyük bir kasenin içine oturtun ve 2 saat süzülmesini bekleyin. Son olarak tülbentin içindeki peyniri çevirerek sıkın ve hiç suyunun kalmamasını sağlayın.
Yumuşacık, mis gibi, bembeyaz taze lor peyniriniz (ricotta) yenmeye hazır. Hemen kızarmış ekmek üzerine bir parça koyun, üzerine bir kaşık da reçel ya da bal gezdirin, mükemmel peynirinizin tadını çıkarın.
 
Üst Alt