Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Efendimiz (s.a.v)'i Tanıyalım
Resulullahın çok evlenmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 55028" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">"İNANMAK İSTEMEYENİ HİÇ BİR KANIT İKNA EDEMEZ"</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">PEYGAMBERİMİZ NEDEN BİR ÇOK KADINA ŞEFKAT VE YARDIM ELİNİ UAZATMIŞTIR?</span></p><p><span style="color: Black">Bu izin, bir hikmete ve yarara yöneliktir.. Sanki Bu konuda bilgisizce konuşanların algılayabildiklerini, günümüz koşul ve zorunluluklarını, insanlar için bu kuralları koyduğu gün,yüce Allah hesaba katmamış!...</span></p><p><span style="color: Black">İnsanlar bazen bunu anlayamayabilirler; Çünkü insanların gözlemi sınırlıdır, herşeye dikkat edemez, uzak-yakın tüm koşulları kavrayamaz. </span></p><p><span style="color: Black">Olaya her açıdan bakamaz, her ihtimali göz önünde bulunduramaz.Sorunları bütüncül göremez. Birden fazla kadınla evliliği İslâm ortaya çıkarmamış, onu sınırlamış,zamanla da teke düşürmüştür.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Peygamber efendimiz 25 yaşında iken 40 yaşında ve dul olan Hz. Hatice ile evlenir. Hz. Resul Hatice annemizle zenginliği için evlenmemiştir. </span></p><p><span style="color: Black">Çünkü Hz. Resul , Hz. Hatice’nin tüm malını Allah yolunda dağıtmıştır (Hz. Resul daha sonra kendisine gönderilen hediye ve altınları da fakirlere dağıtacaktır.) Hz. Hatice ile peygamberimiz 25sene evli kalırlar. Hz. Hatice , peygamberimize :’Ey Muhammed ben yaşlandım , artık başka hanımla evlen ‘ deyince peygamberimiz şu cevabı verir: </span></p><p><span style="color: Black">‘ Böyle söyleme Hatice , üzülürüm.’Hz. Resul o zamanlarda çok doğal olan cariye alma yoluna bile tenezzül etmez ....! Hz. Hatice 65 yayında vefat eder. Hz. Resul 3-5 sene daha kimse ile evlenmez , 55 yaşına gelir.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p> <span style="color: Black"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 55028, member: 1049"] [COLOR="Black"] "İNANMAK İSTEMEYENİ HİÇ BİR KANIT İKNA EDEMEZ" PEYGAMBERİMİZ NEDEN BİR ÇOK KADINA ŞEFKAT VE YARDIM ELİNİ UAZATMIŞTIR? Bu izin, bir hikmete ve yarara yöneliktir.. Sanki Bu konuda bilgisizce konuşanların algılayabildiklerini, günümüz koşul ve zorunluluklarını, insanlar için bu kuralları koyduğu gün,yüce Allah hesaba katmamış!... İnsanlar bazen bunu anlayamayabilirler; Çünkü insanların gözlemi sınırlıdır, herşeye dikkat edemez, uzak-yakın tüm koşulları kavrayamaz. Olaya her açıdan bakamaz, her ihtimali göz önünde bulunduramaz.Sorunları bütüncül göremez. Birden fazla kadınla evliliği İslâm ortaya çıkarmamış, onu sınırlamış,zamanla da teke düşürmüştür. Peygamber efendimiz 25 yaşında iken 40 yaşında ve dul olan Hz. Hatice ile evlenir. Hz. Resul Hatice annemizle zenginliği için evlenmemiştir. Çünkü Hz. Resul , Hz. Hatice’nin tüm malını Allah yolunda dağıtmıştır (Hz. Resul daha sonra kendisine gönderilen hediye ve altınları da fakirlere dağıtacaktır.) Hz. Hatice ile peygamberimiz 25sene evli kalırlar. Hz. Hatice , peygamberimize :’Ey Muhammed ben yaşlandım , artık başka hanımla evlen ‘ deyince peygamberimiz şu cevabı verir: ‘ Böyle söyleme Hatice , üzülürüm.’Hz. Resul o zamanlarda çok doğal olan cariye alma yoluna bile tenezzül etmez ....! Hz. Hatice 65 yayında vefat eder. Hz. Resul 3-5 sene daha kimse ile evlenmez , 55 yaşına gelir. [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Efendimiz (s.a.v)'i Tanıyalım
Resulullahın çok evlenmesi
Alt