Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Efendimiz (s.a.v)'i Tanıyalım
Resulullahın çok evlenmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Müslüman" data-source="post: 54162" data-attributes="member: 2632"><p>Ravi (r.a.): Hz Aişe;</p><p></p><p>Hadis: Resulullah (sav), ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Beni'l-Haris ıbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (ıyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Ruman, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, ensardan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, [kuşluk vakti aniden] Resulullah (sav)('ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim. </p><p></p><p>(Buhari, Nikah 38, 39, 57, 59, 61; Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Davud, Nikah 34, (2121), Edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937); Nesai, Nikah 29, (6, 82) )</p><p></p><p>Rivayetleri mutlak doğru gören anlayışını bir tezahürüdür Hz Ayşe'nin 9 yaşından evlendiği iddiası. Yok "Mekke Medine gibi Ekvatora yakın yerlerde kızlar erken yaşta dokuz yaşında büluğa eriyormuş" yok "o zamanlar öyleymiş" yok "tarihi o günkü perspektiften ele almak zorundaymışız" ... peaahhh</p><p></p><p>Yahu hangi akl-ı selim bize 9 yaşındaki bir kız ÇOCUĞUN evlendirilmesini izah edebilir? Rivayetleri kurtarma pahasına Peygamberi haşa sübyancı gibi lanse edenler Allah'tan da mı korkmazlar? Bir de utanmadan, sıkılmadan şunu rivayet ettiler;</p><p></p><p>"Hz. Aişe diyor ki: Ben Rasûlüllah'ın (s.a.v.) yanında oyuncak bebeklerle oynardım. Arkadaşlarım bana gelirler fakat Rasulüllah'tan (s.a.v.) utanarak saklanırlardı. Rasûlüllah (s.a.v.) onları bana gönderir, benimle beraber oynarlardı."</p><p>(Buhari, Edeb, 81; Müslim, Fedailu's-Sahabe, 81; Ibn Mace, Nikah, 50)</p><p></p><p>Şu durumu gözünüzde bir canlandırın. Bir Peygamber ve yanında 9 yaşında bir kız çocuğu ve evliler. Kız daha çocuk olduğu için bebeklerle oynuyor. Bunu bir Peygambere nasıl yakıştırdınız?Yazıklar olsun. Allah'ın ayetlerini keçiye kurban edenler elbette Peygamberi de işte böyle sübyancı yaparlar. </p><p></p><p>Allah ıslah etsin. Üslup biraz sert oldu ama tahammül edilecek gibi değil.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Müslüman, post: 54162, member: 2632"] Ravi (r.a.): Hz Aişe; Hadis: Resulullah (sav), ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Beni'l-Haris ıbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (ıyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Ruman, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, ensardan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, [kuşluk vakti aniden] Resulullah (sav)('ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim. (Buhari, Nikah 38, 39, 57, 59, 61; Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Davud, Nikah 34, (2121), Edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937); Nesai, Nikah 29, (6, 82) ) Rivayetleri mutlak doğru gören anlayışını bir tezahürüdür Hz Ayşe'nin 9 yaşından evlendiği iddiası. Yok "Mekke Medine gibi Ekvatora yakın yerlerde kızlar erken yaşta dokuz yaşında büluğa eriyormuş" yok "o zamanlar öyleymiş" yok "tarihi o günkü perspektiften ele almak zorundaymışız" ... peaahhh Yahu hangi akl-ı selim bize 9 yaşındaki bir kız ÇOCUĞUN evlendirilmesini izah edebilir? Rivayetleri kurtarma pahasına Peygamberi haşa sübyancı gibi lanse edenler Allah'tan da mı korkmazlar? Bir de utanmadan, sıkılmadan şunu rivayet ettiler; "Hz. Aişe diyor ki: Ben Rasûlüllah'ın (s.a.v.) yanında oyuncak bebeklerle oynardım. Arkadaşlarım bana gelirler fakat Rasulüllah'tan (s.a.v.) utanarak saklanırlardı. Rasûlüllah (s.a.v.) onları bana gönderir, benimle beraber oynarlardı." (Buhari, Edeb, 81; Müslim, Fedailu's-Sahabe, 81; Ibn Mace, Nikah, 50) Şu durumu gözünüzde bir canlandırın. Bir Peygamber ve yanında 9 yaşında bir kız çocuğu ve evliler. Kız daha çocuk olduğu için bebeklerle oynuyor. Bunu bir Peygambere nasıl yakıştırdınız?Yazıklar olsun. Allah'ın ayetlerini keçiye kurban edenler elbette Peygamberi de işte böyle sübyancı yaparlar. Allah ıslah etsin. Üslup biraz sert oldu ama tahammül edilecek gibi değil. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Efendimiz (s.a.v)'i Tanıyalım
Resulullahın çok evlenmesi
Alt