- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117

Malzemeler:
4 adet haşlamalık patates
2 adet havuç
yarım demet maydonoz
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım limon
tuz
Yapılışı:
Patatesler yıkanır ve bol suda iyice yumuşayana kadar haşlanır. Soğuk suda bekletilir ve soyulur. Geniş bir kap içine rendenin iri tarafı ile rendelenir. ıçine limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek yoğurulur.
Pateteslerin hafif cıvık bir kıvamı olacak ama endişelenmeyin. Havuçlar yıkanır ve kabukları soyularak rendelenir, maydonozlar ince ince kıyılır ve ayrı kaplara alınır.
Patetesten cevizden biraz daha büyük parçalar kopartılır ve elle şekil verilerek havuç ve maydonoza bulanır. Buzdolabında yarım saat dinlendirilerek servis yapılır.