Ramazan'a Elveda Derken..

betüll

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
5 Şubat 2014
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
İyi bir düşünün. Acaba bu hayat sizin midir? Nereden buldunuz bu hayatı? Babalarınızdan mı aldınız? Analarınız mı verdi? Yoksa laboratuarlarda mı buldunuz? Yoksa şu hayatlarınızı, emeklerinizi gömdüğünüz sanayi çukurlarında mı buldunuz onu? Eğer bu hayat sizinse tek bir saniyesine bile söz geçiremiyorsunuz. Ağarmaya yüz tutmuş tek bir kılınızın rengini bile değiştirmeye gücünüz yetmiyor. Sizi gün be gün yaşlılığa ve ölüme sürükleyen şu zamanı bir saniye bile durduramıyorsunuz. Acıkmanızı engelleyemiyor, susamanızın önüne geçemiyorsunuz. Öyleyse Allah’ın verdiği bu hayatı, bu zamanı Allah’a kulluğun dışında kullanan herkes ziyândadır. Herkes zarardadır. Kim verdi bu hayatı ve nerelerde kullanıyoruz? Kim verdi bu zamanı ve onu nerelerde harcıyoruz? Bunu çok iyi düşünmek zorundayız.
Ali Küçük-Asr suresi
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Selamla karşıladığımız Ramazan'ı gene selamla uğurluyoruz. Burada önemli olan husus şudur:
Ramazan'da kazandığımız güzellikleri ölünceye kadar devam ettirebilmektir. Müslümanın bir anlamda İslam adına genel bir hayatı yoktur, genellikle hayat özeldir.
Mesela Ramazan bitiyor ama namaz devam ediyor... Bunun gibi...
Kulluğu ölünceye dek idame ettirebilmektir...
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Ey güzellik diyarının ışığı. Şimşek gibi deldin ve geçiyorsun. Işığının âşığıyız. Geldin, sevindirdin. Şimdi de tam bulduk ve kavuştuk derken, yine ‘elvedâ’ deyip gidiyorsun. Bu kaçıncı hasret, bu kaçıncı vuslat, kim bilir?
Duâ ve niyazdan başka bir şey yok elimizde. Ümidimiz o ki, duâlarımıza cevap gelecek, önümüzdeki perdeler kalkacak inşaallah. Zerre de olsa kalbimizde taşıdığımız bir imanın gücü ve değeri hürmetine Rabbim günahlarımızı affeder diye ümitvârız inşaallah. Allah kalbimize bütün günahlarımızın affedildiğini ve arındığımızı ilham edecektir inşaallah. Son günler de olsa, kapındaki dilencilere bir mülk bağışla Allah'ım
 
Üst Alt