Ramazan Ayinda gereksiz konu ve konusmalardan uzak duralim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ramazan ayı bütün müslümanlar için bir kurtuluş ayıdır.
Bu ayı bütün müslümanlar çok iyi değerlendirmelidir.
Zaten bir müslümana yakışan da bu ayı çok çok iyi değerlendirmektir.
Çünkü hiç kimsenin bir daha ki Ramazan’a yetişip yetişmeyeceği belli değildir.
Sadece konaklama yeri olan bu dünya hayatında ahiretimizi kurtarmamız için Yüce Rabbimizin bizlere ihsan ettiği çok faziletli bu Ramazan ayından istifade edelim.. sayili gun cook cabuk gecer bilirsiniz....
Bir dahaki Ramazan’a yetişip yetişmeyeceğimiz,Ramazanin magfiret ve Allah-in Rahmettinden tekrar kavusacagimiz belli değil.

Bu ay da gereksiz soz, davranis ve konulardan uzak duralim.. once Hakki Haliki ve O cc. yarattigi kullari kirip incitmiyelim..
bu acizane nasihatler oncelikle kendi nefsime dir!
evet bugun bu mübarek günde bu mübarek beldede dostun kalbini KIRDIM.
Kelamin dile gelişi ile mana kapisi açilir ve her muhattab da bu kapidan anca nasibince yol alir...
O cc.Dilediği kadarının dışında O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar.
Manaasi bilinmeyen kelam KATIMIZdan OLAMAZ...
Düşünme gör sadece... manaa ,idrak! en keskin HAKKin gözüdür....
seni de,her kesi ve her şeyi yaratip sonra kendi olduran RABBIMin her halk ettigi GÜZEL..
kelamin kalbteki uyanan manaasidir hakikat...

ALLAH cc HU,her nefese bir KELIME yerleştirmiştir ve O kelimeler HAKIKATIMIZE çağıran yollardan bir YOL-dur!manaasi ile...l

Kelam bir cesetten sadir olunca KONUŞAN-in KİŞİ olduğu sanilir bu KÖR-lerin gözlerine çekilmiş SÜRMEdir ki,HAKK yerini bulsun..
Buna vesile kılınmışlara selam olsun..
KAHIR da LÜTUF da ALLAH-tandir,her haline sonsuz şükürler olsun...

Korku ile Allah'a sığınma...Salim bir Akıl ile sevgi ile Affına sığın..
Yoksa vehmi korkular seni cinlerin tuzağına atarlar
Korkma,sakin,selim,Allaha güven en cok Allah-i Sev!
Ona dayan,bir arkadaş gibi...Bir sevgili gibi, bir dost gibi
YAKIN ol O na..Her şey Allahtan...Unutma...

Kırma dostun kalbini onaracak ustası yok.
Soldurma gönül çiçeğini sulamaya tası yok...

Bir şeyi büyütmemek istediğinde, onu sadece kendine sakla ve o kendiliğinden ölür.
Aynı ihmal edilmiş, sulanmamış bir bitki gibi, o durmadan solar ve ölür. Öyleyse ne zaman gözüne sahte bir şey çarparsa, sadece onu Rabbine Havale et!Rabbinden daha guzel vekilin mi olur?

Bu dünya bir durma noktası değil, bir köprüdür. Onu bir köprü olarak kullan; seni Allah’a bağlasin!
Ve hayat Allah’a bir köprü haline geldiğinde ilahidir. Ama Allah'a yönelik bir köprü olarak kullanmazsan, dünyevi, sahte, aldatıcı, hayali ve kurgusal hale gelir... ve o köprüde hep sallanip durursun ne dunyani nede ahirettini kurtarabilirsin..
Selamet ile Hayra Kalin.. Kutlu Beldeden selam, dua ve Selamet ile Hayra Kalin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Dünyada Tarafsız ve hiç bir Menfaat beklemeden Sirf Hakikati
Doğru bildiğini Allah-in safhında olanlara,Zulme zalime karsi cikanlara SELAM OLSUN....
Onlar ki, hayatın çilelerle yetiştirdiği,Kalb-i ,Lisan-ı ve Hali GÜZEL İNS-anlardır....

Beşer ,nisan denilen varlık kusurlu eksiktir!kendi içinde,Kelimeler manaasi ile kalbte bir resim cizer,bir suret,Odur hakikat...
Sadece Kalbinin sahibini dinle ve o seni yanlışa a sürüklemez..
En güzel dost kişinin kendi vicdani kalbidir,zira Kalp,HAKKin mekanıdır
Kalbine ve kalbinin Sahibine güven ve onun dedikleri ile amel eyle..
Bu yapıldığıi müddetçe de kimse aldanmaz..
böyle bakarsan şayet,ne benim söylememe ve ne de başkalarına gereğin kalmaz..
Senin kimseyi araman gerekmiyor,Kendine aslina sadık ol!yeter..
UNUTMA...!SEN,arayanların bulacağı en güzel hediyesin..
KiŞi öncelikle kendi kendini bilmeli...kendini bilen Rabbini de bilendir!
ZATlık hiç bir ŞAHsiiyete kurban verilmemeli.. Yazik olur sonra,ALLAH MUHAFAZA ..
Her işini,Allaha havale et,rızkı,nasibi O en Şereflisinden verir..
sana senin de hayal edemediğin Nasip,rizk kapıları açacaktır SABIR ve SUKUR ile BEKLE...

Böyle olduğun müddetçe sana,
Öyle bir ZATTI varlık resmin çizilir ki,sana selam verecek olan her kötü niyetlinin kursağına ALLAHin kudretinden korku meleklerini yollar.Buna inan...

Allahım utandırma,şımaranlardan Seni unutanlardan eyleme..
Kendi rızasını gerçekleştiren yegane VAR olandir
O cc.bizim dillerimizi Kelamı için yaratmadı mı...?
Hamd ve övgüler ona,Gariplerin Hediyesi ,ANCAK VESILE KILındıkları içindir..Şükrümüz buna..
Yoksa kendini tüm övgülerle hamd eden yine O dur,ne ben var ne de sen..Olan onun OL EMRI ile OLUVEREN-dir!

HIDAYET O ki,Nefis,ruh, Kelam ile kalbi birlikte muhabbete getirir...
sen sadece konuş-an kelamları seyret kalbinde,gör ki ne incilerdir..
Kalb gözü işte budur,kelam dilleşiyor kalbte , kelimeler ile sonsuz..
Dal bu derya ya ,soyun Nefsin elbiselerinden ,
Rahmet Deryasina içine gir ve yüz bir insani kamil gibi....
Hak muhabbetiyle
Tomurcuklanan gönüllerin şanında bir damla mutluluğu ,kelamlarından ve hallerinden tadan o saf-i kalplere SE-LAM OL-SUN....

bilge_66

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü... Allah razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Esselamun aleykum ve rahmetullahi ve Berekatuhu..
Sevgili Sevgili Gönül dostlarım..
Baskanim Ruya Yorumlari bolumunun biriktigini Pc ye girdigimde gormekteyim.. ama inanin kendim de degilim.. hic bir sey hatirliyamiyorum su an sanki kendimi yeniden yeniliyorum...ins. eve dondugumde bir sekilde yorumlamaya calisacagim..

oruç Bir iğne sanki.. Beni bana dikiyor yeniden dokunuyorum insan olan yanımı...hissediyorum.. Seviyorum cagliyorum!!
Megerse Ben ne buyuk bir gaflet uykusunda imisim...Yarrabbi!
Bencilliğimin yakalarından tutup cömertliğin düğmelerine ilikliyor beni...
yeniden akıtıyor hiçliğime hiçlikten geldiğim gerçeğine…
hele ki bir de oruç...ramazan-i şerifi Kâbe’nin icinde yaşıyorsaniz ..kendi kendinizden geciyorsunuz....
kalplerimizde çocuk sevinçini yasiyor! sadece O cc. siginiyorsunuz..
Seytanlar bu ayda baglanirmis...hep bu cumleyi merak etmisim dir!fakat Oruc ,Takva Ve insan iliskisi ic ice sanki.. oruclu olan insan kendini edep ,insanlik ile kusatinca seytan ne yapabilir ki diye dusunmekteyim...
Mubarek olan bu Ay Eşyanın sıradanlığını çekip alıyor elimizin altından yine ama yeni eski ama taze lezzetlerle damgalıyor.

oruç Bir yokuş sanki...Şükrün ırmağını akıtıyor çölleşmiş tenimizin vadilerinden.
Sabrın yokuşlarında susatıp yeniden suya kandırıyor nankörlüğümüzü yeniden.

oruç Bir yoldur sanki... Çıkar çıkmaz sokakların hepsini Mekke’ye çıkarıyor. Şehrin kirlerini bir suskunluk avazında temizliyor.
Yetim bıraktığımız umudumuzu sokağa terk ettiğimiz merhametimizi yeniden eve alıyor.
Yola koyuyor içimizin şefkat kervanlarını. Kuraklaşmış çoraklaşmış dünyanın göbeğinde iftar saatlerinde serinlediğimiz iftarı bekleyerek sevindiğimiz bölüşerek sevindirdiğimiz bir vahaya uğratıyor nefislerimizi.

oruç Bir elbisedir sanki...bizi nefsimizden aritip insani Kamil takva elbisesini giydiriyor...
kaybettiğimiz vicdanımızın eşiğine yeniden çağırıyor bizi.
Bir ihramı giyer gibi O’nu görürcesine yaşadığımız ihsan kumaşını atıyoruz omuzlarımıza.
Kıyıda köşede kimsenin görmediği yerlerde gözlerden uzakta da olsa yalnız ve yalnız O’na teveccüh etmenin yalnız ve yalnız O’ndan iltifat beklemenin estetiğine bürünüyoruz.

oruç Bir kapı sanki... Bize açılan. Sonsuz bir kabullenişin odasına doğru eşsiz bir aşinalıkla ayaklarımızı buyur eden Rahmani bir kapı. Cimriliğimizi sürpriz bir merhametle dikiş yerlerinden yırtarak biriktirdiklerimizi elimizin altında faydasız kılarak kalbimizi başkalarına doğru aralayan..

oruç Bir yağmur sanki... Sokaklara gökyüzü insin diye. Çocukluklarını yetim bırakmış büyüklerin de alnına çocukça sevinçler dokunsun diye.
Dağlarca büyümüş kayalarca katılaşmış kalplerin arasından yeniden sular sızsın diye… bizi bize getiriyor..
İçimizde öldürdüğümüz acımalar küllendirdiğimiz merhametler bir damlanın dokunuşuyla filizlensin göğe ağaç ağaç ağsın diye. Yetim başını okşayan meyvelerle komşuyu da hatırlayan çiçeklerle eksildiğimizi eskidiğimizi açık eden kokularla dal budak salsın diye…

oruçBir taştır sanki...Yolumuzu kesen. Hırslarımızın ayaklarına dolanan. Emellerimizin önüne dikilen. Başımıza bir mezar taşı gibi dikilip toprak olduğumuzu hatırlatan.
Eşyanın yüzünü bizden çeviren bir soğukluk katılık gibi ağırlaşan. Hazzın kabını dokunulmaz kılan bir duvar gibi yükselen.
Kimi katı kalpleri utandırırcasına bir Mûsa asâsı gibi dokunan. İmsakla iftarla ezanla sonsuz yumuşayan çatlayan tozlaşan ağlayan ağlatan… acizligimizi hatirlattan...

oruç Bir saklambaç oyunu sanki... Kendimizi kendimizden gizler gibi görünmez bir niyetin köşelerinde beklediğimiz.
Bencilliğimize sobelendiğimiz. Sonsuza kadar sevabımızı saydırdığımız ebemiz. Az pencereli yalnızlıklar. Şehvetimizi sarkıttığımız kuyular. Hırslarımızı yatırdığımız kuytular...nefsimizden Allaha sigindigimiz ...

oruç Bir sızı sanki... Tenin çatlaklarından sızan can akışı. Bedenin yaralarından taşan kalp ağrısı. Ruhun tenden dışarı sızması… Kabuğun çatlaması… Tohumun uyanması. oruç bir dönüş Yâr’e verdiğimiz söze dönüş…

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Aleykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatüh ve Daimen, Gönül sızım kardeşim, Siz manevi atmosferin içinde ulvi duygular içindeyken buraları hiç düşünmeyin, ibadetinize bakın inşAllah.

Her nekadar 3 yere duyuru yazmış olsakta, malum insanlarımız bazen dikkatsiz bazen de aceleci olduklarından rüya yorumları göndermeye devam ediyorlar. Bölümü tamamen kapatmak da teknik olarak sakıncalı olduğundan onuda yapmadık. Artık döndüğünüz ve kendinizi hazır hissettiğinizde değerlendirmenizi yaparsınız. Hiç kendinizi üzmeye gerek yok!

Siz hiç bu konuları düşünmeden o güzel mekanların tadını çıkarın inşAllah. Bizleri de ismen o kutsal mekanlarda dualarınıza dahil etmeniz temennisiyle. Rabbim cümlemizin ibadetlerini eksik ve kusurları ile kabul ve makbul eylesin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
304807_453204791377780_30201561_n.jpg

Etraf-ında ki görebildiğin mahlukatları huylarını iyi seyret...
göremediklerini hayal bile etme...
Allaha sığınarak ona havale et...Afına sığın..bu sözlerim önce kendime gelsin....
her ne var ise sende olduğunu unutma ve kendi huyunla kıyasla ...
bakalım huy elbisen hangi mahluklar toplamıdır...
çünkü bir anda berzaha toplanıp sonrasında sana giydirilecek olan o kalbinde gizlediğin elbisenle aşikar görüneceksin....
ASTARIN YÜZE DEVŞİRİLMESİ İÇLERİN DIŞA ÇIKARTILIP SÜRETLENDİRİLMESİ ZAMANI ...
Bir zamanlar insan görünümlü iken ,şimdiye kadar hiç görmediğimiz mahluklara dönüşmemiz dehşet verici...

Üst Alt