Rabbime isyan etmekten korkuyorum

nurefsan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
İsyan etmek, Rabbime isyan etmekten korkuyorum.
Yaşadıklarımı daha önceki konuda anlatmıştım.Ben herkesi karşıma almışken nişanlım ailesini karşısına alamadı, mücadele etmedi benimle. Öyle yanıyorum ki, Rabbime isyan etmekten korkuyorum. Ben onunls hayırlı bir yuva kurmak istedim, hep bunun hayali ile yaşadım ama olmadı o en ufacık bir sıkışmada ben bu kızla yola devam etmek istiyorum diyemedi. Öyle yanıyorum ki, kafamda hep sorular var. Düşünme, kendine zarar verirsin diyeceksiniz ama düşünmeden yapamıyorum öyle kalp acım, öyle yangın var ki içimde onunla bir yuva kurmaktan başka bir şey istemedim. Her an rabbime duadayım bazen beni yanına al allahım dayanamıyorum demekten kendimi alamıyorum. Ne olur bana dua edin, bir yol gösterin. Her an dilimden zikir düşmüyor. Biteli 4 ğün oldu işe başladım evde kendimi dinlememek adına burda da kendimi zor tutuyorum. Allahım ne acı şeymiş şu yaşadığım. Sevgili Gönül sızım senin yaşadıklarını okudum çok etkilendim okuyunca. Bana bir yol göster ablacım ne yapmam gerek, çabucak nasıl atlatırım, onu nasıl unutabilirim, içimdeki yangını nasıl söndürebilirim, bana yardım et lütfen, selametle.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rabbime niye isyan ediyorsunuz ki siz en iyisi Gerçeklerle Yüzleşin Artık!!!!
"Ben herkesi karşıma almışken nişanlım ailesini karşısına alamadı, mücadele etmedi benimle "
daha ufacik bir zorlamada elini birakan bir insan ile Hayat yoluna çıkmak istermisiniz..çıksaniz bile en ufak bir sorun da O Sizi Yarı Yolda Bırakmaz mi saniyorsunuz....
ailesini karşına alacak kadar sevseydi....yada illa senin ile evlenebilmek icin bazi fedakarliklari göze alabilse idi...

"Üzülme evlat, kaybettiklerin belki de kurtulduklarındır'
Münafığın alameti üçtür: 1.Konuştuğu zaman yalan söyler 2.Söz verince sözünde durmaz 3.Anlaşma yaptığı zaman anlaşmaya riayet etmez.” (Buhari, Müslim)

Ne kadar tasalansakta Kader de ve hayatın akışı nereye akıyorsa onları yaşıyoruz.Sadece irade derecesi ölçüsünde seçimleri biz yapıyoruz.Ama hayat aktığı yöne sürüklemeye devam ediyor bizi...Sana diyeceğim şu ki HAYAT SANA RAĞMEN DEĞİL...SENİNLE BİRLİKTE AKSIN.
Kafaya takman seni daha çok mutsuz ve umutsuz eder,hayatın renklerini görmeye çalış ve neşeni umudunu yitirme..
Her şeyin hakkınızda hayırlısı dilek ve dualarimla ...

Hayat ve olaylar karşısında müsbet tavır almanın şartı ;Bazen olup bitenlere akıl sır erdiremediğimiz zamanlar olaylar karşısında duygusallığa kapılmadan
akılcı ve imani yoldan ;en güzel şekilde Rabbim'in bir bildiği ,bir hikmetti mutlaka vardır!deyip Allah'a güvenip teslim olabilirseniz her zaman mutlu ve huzurlu olabilirsiniz.. selametle

mimi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz

Hayat ve olaylar karşısında müsbet tavır almanın şartı ;Bazen olup bitenlere akıl sır erdiremediğimiz zamanlar olaylar karşısında duygusallığa kapılmadan
akılcı ve imani yoldan ;en güzel şekilde Rabbim'in bir bildiği ,bir hikmetti mutlaka vardır!deyip Allah'a güvenip teslim olabilirseniz her zaman mutlu ve huzurlu olabilirsiniz.. selametle

Iyi aksamlar, olup bitenlere akıl sır erdiremediğimiz zamanlar olaylar karşısında verdigimiz tepkiler için kendimizi frenlemek her zaman basit degil. Hayat bazen çok fazla sabir bekliyor bizden, dayanma noktasinin çok zorlandigi anlar var böyle. Benim de su an mesela böyle bir dönemim, bilinçsizce sabredemedigim zamanlar olunca kendime hatirlatiyorum sabret mutlaka vardir bir sonu diyerek, zor yani yasayan bilir, bu durumdaki arkadaslari anliyorum, kalbim onlarla birlikte...

Üst Alt