Rabbim hakkımızda hayırlı olanı ver

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
560638_10151253510845380_256386731_n.jpg

Yasadiklarim..hayatim..bana: Cenab-i Allah `in her bir isinde binbir hikmet oldugunu gosterdi..
Bize ACI ,gelen O`nun katinda belki de en guzeli..en guzel lutfudur bize..
bize cook guzel gelen ise Rabbimin katinda cook da cirkin olabilir..
Yüce Allah Kur’an’ı Kerim’de “Bir şeyden hoşlanmadığınız halde o sizin iyiliğinize olabilir. Bir şeyi de sevdiğiniz halde o sizin için kötü olabilir. Allah bilir, siz bilemezsiniz.” (Bakara: 216) buyuruyor.
olayların göründüğünden farklı olabileceği, bizim dünya gözüyle baktığımız olaylarda; iyi yada kötü olarak gördüğümüz ..
bilemediğimiz hikmetlerin gizli olabileceğini unutmiyalim.Rabbim bir karar verme esigindeyim..hakkım da hayırlı olani ver
olaylar karşısında duyduğumuz üzüntü ve sevinçlerin ölçüsüzlüğü insani husrana goturebilir..
olani sorgulamak yerine olan olaydaki hikmeti dusunmek daha hayırlı olur..
neden Ben.. neden Beni buldu diyerek Rabbinin Takdirini sual edecek..gucte ..konumda degiliz!!
cunku Sen Rabbim.!SEN benim Rabb-i Rahîmimsin. Ben de senin aciz kulunum...
hayatta ögrendim ki ..gördum ki her sey ama her sey ya zati ile guzeldir tada netice itibari ile..
insanoglunun guzeligi..hayri ise final de ebediyette belli olurmus...
hiç kimse hic bir sey göründüğü gibi değil.. Ve Allah (c.c.) katında kimin üstün olduğunu yalnız Allah (c.c.) bilir...
hayatta ögrendim ki ..gördum ki her nimet kulfetti ile gelirmis..
hic bir nimet kulfetti.. cilesi..imtihani olmadan kulla verilmiyormus Rabbim
ve O kulfet zamani bizlerin imtihani imis..
bunu da anladim artik.. bunu da Rabbim<!-- google_ad_section_end -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Her nimetin bir külfeti ve her külfetin de bir nimeti vardir..."

"Serr sandiginiz seylerde hayir, hayir sandiginiz seylerde de serr vardir, fakat sizler bunu bilemezsiniz..." (Kur'an-i Kerim)

Her ne kadar muhataplarimiz nezdinde, var olan sey "nimet" midir, "külfet" midir, yoksa "serr" midir, "hayir" midir, bilmesek de,

Muhataplarimiz icin var olan seylerin kendileri hakkinda her daim "nimet" ve "hayir" olmasini Rabb'im'izden niyaz ederiz...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Her nimetin bir külfeti ve her külfetin de bir nimeti vardir..."
oturdum..dusundum teffekur ettim bu cumlenin icindeki hikmeti anlamaya calistim..
her kulfettin nimeti bu dunyada olmasa ebedi dunyada cekilen cile.. zahmet..ve kulfetler nimet ,lutuf olarak karsimiza cikacaktir.. ve anladim ki hayat..yasam sadece bu dunyada bitmiyor..
sadece sahip oldugumuz nimet ve kulfetler bitiyordu ve baska bir Alemde farkli bir sekilde..
mana da huzurumuza getirtiliyor du..Vesselam..
evet her nimet kulfeti ve zahmeti ile gelir.. bu sadece bize ait olan bir sey degil..
Allahü teâlânın, insanlara gönderdiği Peygamberler, Peygamber olmalarına rağmen, emredilen sebeplere yapıştılar..
sıkıntılara katlandılar, zahmetler çektiler...
Eyyûb aleyhisselâm, insanları Allahü teâlâya îmân ve ibâdet etmeye çağırdı. Bu uğurda pekçok zahmet çekti..
Sonra malı, evlâdı ve bedeni ile imtihân edildi. Ama bu sıkıntılara göğüs gerdi. Sabrı, kullukta kusûr etmeyip şikâyette bulunmayışı, bütün insanlara örnek oldu..
Hiçbir şey yapmadan, zahmet çekmeden, yan gelip ağzını havaya açarak kısmetini beklemek, İslâmiyette yoktur...
Allahü teâlâ Necm sûresinin 39. âyetinde meâlen;
(İnsana [âhirette] ancak dünyâda çalışarak [ihlâs ile] yaptığı işler fayda verir) buyurmuştur.

<!-- google_ad_section_end --><!-- haber bitiş -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Allah (c.c.)'a hamd olsun.
Salatü selam alemlere rahmet olarak gönderilen
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) ve
tüm inananlarin üzerine olsun...
Aşkı kaleme almak yürek ister, aşkı anlatan kalemi tutmak bilek ister
"Aşk" ı anlatmaya çalışmak haddi aşmaktır biliriz
İddiamız haşa ki aşk'ı anlatmak değildir ..
Gayemiz içimizin karanlık koridorlarından "Sevgiliye" açılan pencereleri aramak kapıları aralamaktır...
Bir nebze de olsa O'na yakınlaşmak..
Ulaştıracaksa bu aşk Seni sevdalıya, ha ateş ha kül ne farkeder..
O`nun kapısında olacaksa yanmam ,küllerim bir başka değer arzeder...
Yan gönül YAN....
bu kapı yanma kapısıdır, alev alev yansanda ümitvarların kapısıdır
gel ne olursan ol gel, tevvabürrahimin seni affeder...
<!-- google_ad_section_end --> <!-- haber bitiş -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum Gonul Dostlarim simdi bu konuda nerden cikti diyenler bilir ki her yazdigim Satirin ardinda bir hikmet..sebep ve hikaye vardir..
Dun gece cook sarsildigim bir olay yasadim..Ya Sabir Ya Sabir..
La havle vela kuvvete vela kudrete vela hidayete vela berekete illa billa hüvel aliyülazim..
tesbihatini gozlerim kapali yuregim ile okuyarak anca sakinlesebildim..
sonra Yatsi namazimi kilip Rabbime iltica ettim.. Eyy Rabbim ben bu konuda ne yapacagimi..nasil davranacagimi neyin HAYIRLI olup olmadigini da bilemiyorum..
Bu konudaki karari..hukmu..her seyi Senin Takdirine birakiyor Sana Teslim oluyorum..
Allahim! bu konuda bana En HAYIRLISI nasil olacaksa Onu nasip et diyerek Dualar ederek yattim ve uyumaya calistim..
uzerimden bir yuk kalkti.. artik ne olursa olsun biliyorum ki Rabbimin Takdiri en guzeli en hAYIRLI si olacaktir..ins.
selamet ile Hayra Kalin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gün gelir; gönülden tel tel dökülen hüzünler, bir muştu olur yarınlara..
Şer bildiğin ne varsa şu kainatta; her biri hayrın sahibinin nazarında, geceden aydınlığa açılan arefe kapısıdır...
Ömür törpüsü aşkların battığı yerden doğan öyle ümitler var ki; ilahi aşka adanmış canların aynasıdır..
La havle vela kuvvete vela kudrete vela hidayete vela berekete illa billa hüvel aliyülazim...
Kuvvet ver Allahim..
Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
52156039258048749430918.png

Rabbim hepimize hayırlı kararlar aldır ,niyetlerimizi rızandan ibaret kıl ,
Senden gayrı niyetle hiçbirşeye meylettirme,
amellerimizle Sana koşalım, seçimlerimizi Kendine çevir,
hepimizi Senin yoluna ömrümüzü sarf edecek mevkilere getir,

bizi sana ulaştıracak hayırlı insanlarla veya bizim sana ulaşmasına vesile olmakla kıymetleneceğimiz kimselerle tanıştır.
Ya Rabbi sermayemizi heba etmemize müsade etme,tembellikten,boş işlerden koru, ,
elimizden , dilimizden yanımıza varan herkes hep hayır bulsun .
üzerimizden.. Hatalarımızı setr ve afv eyle.

Senin ilmin herşeyi kuşatmıştır. Bildiğimiz, Senin bildirdiğinden ibaret, Sen rahmet etmesen Senden istemeyi bile dillendiremeyiz.
Ya Rabbi bizi kendi istediğimiz değil, Senin hakkımızda razı olacağın rıza ve hoşnutluğunu kazandıracak işlere muvaffak eyle..
hepimize irade .idrak ve istikamet ver...amin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
483464_584555964905381_1928445667_n.jpg

kul acziyetiyle neyin hayır neyin şer olduğunu bilemez.
o yuzden Rabbine yonelir ve der ki
_Eyy Rabbim hakkımızda hayırli olani ver..
Bu duayi ederken
"O HAYRA KATLANACAK BİR GÜÇ BİR İRADE" de bir o kadar önemli ve zaruri vasıfıtır...bunu da unutmayin!!
kısaca: hayırlısını dilerken, o hayrı kaldırabilecek te bir iradeyi dilemek lazım.. velhasili kelam..

Üst Alt