Psikolojik sorunlarınızı halletmeden evlenmeyin

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Devletin bu yönde bir şey yapacağını sanmam, kaldı ki yapsa bile emin ol bu saydığınız şeylerin önüne geçebilecek durumda olamaz. Olması gerekir ama olamaz.

Ayrıca; akıl sağlığı yerinde olmayan bir insan şu insanın başını yakmayayım diye düşünmez diyorsun. Burada ki konu başlığı ile senin anlatmaya çalıştığın şey çok farklı sen resmen akıl sağlığını kaybetmiş birinden bahsediyorsun. Oysa ki; burada anlatılmak istenen şey psikolojik sorunlarını halletmeden evlenmeyin.

Kendimden örnek veriyim; ben şu anda depresyon öfke patlamaları vs. tedavi gören bir insanım bu şartlarda benim evlenmem ne kadar mantıklı olabilir. Evlendiğim insanı öldürecek miyim zarar mı vereceğim, hayır ama dikkatli ve sağlıklı düşünemedikten sonra evlenmek sonunda yıkılması muhmetel bir yuva anlamına gelmez mi?
Bu yazdiklarin o kadar komik ki...
Ne demek yahu devlet evlilik konusunda duzenleme yapamaz...
Ehliyetsiz araba kullanamazsin demek kadar basit bir kural...
Ehliyetli suruculer kaza yapmaz diye bir genelleme yapamayiz degil mi?
Amac kazayi minimize etmektir, ortadan kaldirmak degil.
Psikolojik sorun deyince aklina neden depresyon geldi, ilginc? Genel, tum psikoloji kokenli anomalileri kapsar cunku...
Ayrica akil hastalari -timarhanelik vakalar- zaten kanunen evlenemez.
Yazdigim seyleri anlamamissin.
Depresyondaysan care sandiginin aksine evlilikte olabilir; depresyonun en onemli sebeplerinden biri yalnizliktir...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
100'de 99'u müslüman olarak ifade edilen bir toplumu yöneten devletin, o topluma icra edeceği görev ve sorumlulukları yok mudur..?
Bu soruyu "yoktur" olarak cevaplamak "ölüm"ün ifadesidir..!
Bir anne ve baba, erkek olsun kız olsun, evladının, imanlı, ahlaklı, edepli, hayalı ve ibadet ve Kur'an ehli olmasını istiyor ve arzu ediyorsa,
Devlet de, ilgili eğitim kurumlarında aynen anne ve baba gibi müntesiplerine bu güzelliği sonuna kadar arzetmelidir..!
Devlet zaten bunun için vardır..!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Burası ıslam sıtesı ben buraya huzur bulmaya bırseyler ogrenmeye kendımı gelıstırmeye gelıyorum.
Lütfen burada herkes bırbırıne saygılı olsun .
Emoş kardeşim size agır bır ıtham da bulunmadı.
Aynı sözlerı bız bırbırımıze de söylerız ama asla cerceve rencıde edıcı cumleler kuramayız kurdurmayız.
Lütfen ben bu sıtede uzun seneler boyu kalmak ıstıyorum.
Burası mahalle degıl .
Sanem kardeşim senın bızden öğrenecegın çok şey var.
Sakın ve sabırlı olalım kı sen bızden bız senden faydalanalım rica ediyorum.
Hepımız Allahın kuluyuz.
Saygılar selam ve dua ile

EYVALLAH KARDEŞİM, söylediklerin tarafımdan dikkate alınacak merak etme sen! ::komik..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Bu yazdiklarin o kadar komik ki...
Ne demek yahu devlet evlilik konusunda duzenleme yapamaz...
Ehliyetsiz araba kullanamazsin demek kadar basit bir kural...
Ehliyetli suruculer kaza yapmaz diye bir genelleme yapamayiz degil mi?
Amac kazayi minimize etmektir, ortadan kaldirmak degil.
Psikolojik sorun deyince aklina neden depresyon geldi, ilginc? Genel, tum psikoloji kokenli anomalileri kapsar cunku...
Ayrica akil hastalari -timarhanelik vakalar- zaten kanunen evlenemez.
Yazdigim seyleri anlamamissin.
Depresyondaysan care sandiginin aksine evlilikte olabilir; depresyonun en onemli sebeplerinden biri yalnizliktir...

Yazdıklarımın sana komik gelmesi enteresan, bazı şeyleri bilmediğin için belki de, saygı duyarım. Fikirler farklı olsa da kimseyi alaya alma dalga geçer gibi konuşma hakkın yok özellikle de böyle bir sitede, ben gözümle gördüklerimi anlattım. Devlet düzenleme yapamaz demedim dikkat edersen olması gerekir ama olamaz dedim yani önüne geçemez demeye çalıştım. Sen benim yazdıklarımdan bunu anladıysan polemiğe girmeye lüzum yok. Fikirler düşünceler farklı olabilir dediğim gibi saygı duyarım. Allah gönlüne göre versin...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Nasrettin hoca, damdan düşünce boşuna dememiş;
Bana damdan düşen birini getirin, beni ancak o anlar diye....

Tolunay kardeşim senin yaşadıklarını biz biliyoruz, Allah bir daha yaşatmasın, Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim..

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Genel olarak forum ahalisi çok alıngan...
Niye bu kadar alıngansınız anlamak zor... :)

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Neden alıngan olsun ki. Her bir kardeşimizin düşünce yelpazesi vardır, ifade ettikleri de o düşüncelerine havidir başka da bir şey yoktur.
"İnsan olmak" ve "insan kalmak" önemlidir, eğer bunu başarabilirsek nice ortak değerde buluşabiliriz. Unutmayınız genel kaide: "Akl'ın yolunun bir olduğudur...!"
Burada şunu da ifade edeyim:
İslam'ın ortaya koyduğu değerlerin tamamı "sağlıklı akl"ın da kabul ettiği değerlerin karşılığıdır.
İman çok ayrı bir şey lakin "insan kalmak" da yaratılış güzelliğiyle alakalı bir husustur.
İnsan kalabilirsek, ortak noktalarda buluşabiliriz.
Selamlarımla.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör

İnsanlar kıyafetleriyle karşılanırlar, bilgileriyle ağırlanırlar, konuşmalarıyla uğurlanırlar.misali....

Dağ'da güzel ses çıkar ki, dağ da onu güzel yansıtsın, misali...

Etkiye tepki meselesi sadece...
aassd..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Nasrettin hoca, damdan düşünce boşuna dememiş;
Bana damdan düşen birini getirin, beni ancak o anlar diye....

Tolunay kardeşim senin yaşadıklarını biz biliyoruz, Allah bir daha yaşatmasın, Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim..

Allah razı olsun can kardeşim benim, Allah seni inandırsın öz kardeşim kadar severim seni varlığın desteğin unutulmaz sağol. Allah kimseye yaşatmasın kardeşim, Allah cümlemizin yardımcısı olsun. Aslında yazdıklarım kendimle alakalı değildi, kendimden bir örnek verdim sadece. Benim yazdıklarımın amacı gerek yaşadıklarım gerekse gördüklerimden ötürü Gönül Sızım ablamın tezinin kesinlikle doğru olduğunu anlatmaktı. Allah'a emanet ol kardeşim...

tozduman

Moderatör
Moderatör

Evet emos kardeşime kurduğunuz cumle ye ben alındım,
Ayni şekilde sizede bu tarz cumle kurulsaydi o zaman da üzülürdüM,
Insaniz biz ergen de degiliz hepimiz evli barkli coluk cocuk sorumluluk sahibi insanlariz.
Facebook gibi dedikodu kazani degil mahalle agzi ile konuşmak dogru degil.
Islam sitesi kalp akil ve dogru cümleler kurmaliyiz.
Ben burada bazi insanlar gunah işliyor vs paylasiyorlar bakıyorum o insanlara sert yazilar yazılıyor tam tersi yine de o Allahin kulu dur diye inceden inceye deger vererek dogru bildiğim i paylasiyorumm. Allahin kuludur insan olarak yaklaşıyorum.

Bu arada ay cok alıngansin ay cok hassas sin diyip te .
Catir catir laf yapistirma cehaleti olan bu tarz insanlardan bunaldm yeterince cevremde var çünkü,
Bizimde dilimiz var laflarimiz var altindan kalkamazssiniz. Ama söyleyecek kalbimiz yok Kalbinizdeki Allaha saygi duyuyoruz .
Sebebi hassasligimiz bu yüzden.
Selametle!

O dilini tut gece uyuyamazssin!

tozduman

Moderatör
Moderatör
Aramıza hoşgeldin kardeşim.
Burada vakit geçirdikce kim ne söylemiş ne demek istemiş hepsini tek kelime ile anlayacaksin.
Hepimizin farklı tecrübesi hepimizin farklı bilgileri var.
Burada herkes öğrenci !
Herkes bildiklerini sunar içinden isteyen istedigini uygular.
Kendi adıma ben bütün iç Dünyamı paylaştığım için neden dua aldigimida ne demek istediğimi o cümleyi kime kurduğumu gönül sızım ablam anladığı için dua etti.

Ne söylemişti öğretmenim;
Bir insanı anlamak için kalp vicdan akıl Ve ruh gerek.
Selametle kardeşim tekrar aramıza hoşgeldin.
Ayrica buyaziyi bu emos kardeşime kurduğunuz cumle den önce yazdim . Okumamissiniz ya da demek istedigimi anlamamissiniz.
Hilmi abime selamlar :) Benim kelamım burada bitti .:tamam:.

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Ayrica buyaziyi bu emos kardeşime kurduğunuz cumle den önce yazdim . Okumamissiniz ya da demek istedigimi anlamamissiniz.
Hilmi abime selamlar :) Benim kelamım burada bitti .:tamam:.

Ben, Emoş kardeşinizin tavuklarına kişt demeden önce yazdınız demek...

Yahu siz hoş geldiniz kelamını, Allah'ın selamını fikirleri sizlerle uyuşanlara, arkadaşlarınızla panpiş olanlara mı verirsiniz ancak... Vermeyin bana selam melam, ziyanı yok... : )

Emoş kardeşinize ne dedim de bu kadar alındınız bir türlü anlam veremedim. Sizin bu yazdığınız iletiye de bir anlam veremiyorum...

Hala ısrarla, anlamamışım anlamamışsın muhabbeti çeviriyorsunuz. Kuantum fiziği konuşmuyoruz, anlamayacak, anlaşılmayacak bir şey yok.

Kimsenin şahsını hedef alıp yazmıyorum, açıkçası kimin ne olduğu beni hiç ilgilendirmiyor... Kimliklerimize odaklanmaktansa fikir paylaşımda bulunmaya çalışmak, her iki tarafından birbirini anlamaya çalışması adına sağlıklı olacaktır... :)

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Arkadaşlar tartışmanın bir anlamı yoktur.
Kimlik ne ise, fikir de kimliğe mündemiçtir..! Bunu da unutmayınız. Onun için tartışmanın bir anlamı yoktur.
Selamlar.

Üst Alt