Psikolojik sorunlarınızı halletmeden evlenmeyin

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
psikolojik sorunlarınızı halletmeden evlenmeyin.

psikolojiksorun.jpg

karşındaki insanları dinleyemiyor,kolay konsantre olamıyor ,hep hayal kuruyorsunuz,etrafında olup bitenleri farkında değilsiniz..ne istediğini bilmeyeşiniz sanki depresif bir kişiliğiniz var,

Yaşam; kendi gözlerinizden seyrettiğiniz bir filmdir. Dışarıda neler olup bittiği o kadar önemli değildir.
Önemli olan sizin olup bitenleri nasıl gördüğünüzdür..olaylara ve insanlara karşı gösterdiğimiz tepki ve yaklaşımımızdir!!

demek istedimki iyi bir evlilik yada iyi bir anne baba olmak istiyorsanız lütfen psikolojik sorunlarınızı halettikten sonra evlenin,yoksa daha sonra ne yapacağınızı bilmezsiniz.. benim sevgim iyi olmana yetecek bak görürsün. yetmiyor ve yetmiyecektir....çünkü bu sizin ile ilgili değil kendisi ile kendi Ruh hali ile ilgilidir...
kendi sorunları yüzünden sevdiceğininin de ,evladinin da psikolojisini bozabilirsiniz...
bir taraftan eşini mutlu etmek isterken diğer taraftan kendi iç dünyanızla mücadele edersiniz..

Evlilik gerçekten sorumluluk ,akıl, mantık, sabır, sadakat isteyen bir ilişki,kötü tarafı ise evlenmeden bunu asla anlayamıyorsunuz..selametle..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Evlilik gerçekten sorumluluk ,akıl, mantık, sabır, sadakat isteyen bir ilişki,kötü tarafı ise evlenmeden bunu asla anlayamıyorsunuz harikaa

Aynen ablacım, hani o yıllarca flört edenler var ya; bir sene olmadan boşanan, o kadar çok örnek var ki!

Hep bunların sebebi nişanlılık döneminde birbirlerini tanıyamamanın getirdiği sorunlardan ibaret..

Ben kendi adıma söyliyim; nişanlıyken çok denedim eşimi, olur olmaz her konuda sırf onun tepkisini ölçmek için hır çıkarır tartışırdım...Hiç bir zaman canım cicim olmadı bizim nişanlılık halimiz...bunları neden yaptım eşimi daha iyi tanımak adına!

Şimdi bu yaptıklarımın bana avantajı oluyor mu? tabii ki oluyor! bir şeye tepkisini nasıl vereceğini kestiremediğiniz, henüz çözemediğiniz bir insanla ömür biter mi? bitmez! o ömür 'ü hem kendine,hem ona zehir edersin...

(psikolojik sorunlarınızı hal etmeden evlenmeyin)Bir insan her şeyden önce kendini tanımalı.. Bir olaydan ne kadar zamanda çıkabilir, kendimi ne kadar zamanda toparlaya bilirim 'i düşünmeli, ona göre hareket etmeli..

Amaçsız insan hem kendine zarar, hem de karşısındakine!aassd..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm ablacım kesinlikle yazdıklarında haklısın ve gerekli bir konu paylaşmışsın Allah razı olsun ablacım...

benim sevgim iyi olmana yetecek bak görürsün. yetmiyor ve yetmiyecektir....

Yetmez ablacım yetmiyor yetmedi de, ben hep derdim ki yıkıcı değil yapıcıyımdır yuvam kolay kolay yıkılmaz. Ama eğer bir insanın psikolojisi bozuksa, buna en mükemmel insanın bile yapabileceği hiç bir şey kalmaz. Bu yüzden kesinlikle sana katılıyorum ablacım bu sorunlar yenilmeden psikolojik sorunlarından kurtulmadan evlenmenin sonucu yıkılacak yuvaların temelini oluşturuyor.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Abla ya :(
Selametle kalın:(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Abla ya :(
Selametle kalın:(

Selamün aleyküm Gönül Dostum, yazdıklarımda haksız isem makul, mantıklı ve deneyim, tecrübelerimde yanılıyorsam....ki insanım yanılabilirim.

Bir Evliliği Yürütmek İçin ;kişinin maddi, manevi, ruhsal, duygusal, aklen ,mantıken güçlü,Ruh sağlığının yerinde olması gerekli...psikolojik sorunları olan insani anlamak, anlaşmak ne yapacağını kestirmek, tahmin etmek çok zordur...
Eğer bir insanın psikolojisi bozuksa, buna en mükemmel insanın bile yapabileceği hiç bir şey olmuyor Can...

acilangul1

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Sevgili Gonul Sizim,

Evlilik icin ruh sagligin uygun oldugunun tesbitini yapmak devletin sorumlulugunda olmali.

Cunku ruh sagliginin yerinde olup olmadiginin farkindaligina, evliligin sorumluluklarinin ustesinden gelip gelemeyeceginin muhakemesine, ancak ruh sagligi yerinde olan insanlar haiz olabilir.

Ne yazik ki evlilik oncesi ciftlerden bir yigin kan testi istenirken, kisilerin es ve de anne baba olmasinin onunde engel teskil eden psikolojik bir sikintilari var midir diye hekim raporu istenmiyor...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Erkek de kadın da ruhen "olgun" (sağlıklı/kamil) olmak durumundadır.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Sinem,Herşeyi devletten beklemek anlayışını değiştirmeliyiz..
Her şeyi devletten beklememek lazim biraz da biz kendimizi, eğitelim...psikolojik sorunlarınız olduğunu biliyorsunuz bu sorunlarinizi hal halletmeden evlenmeyin..

KALDIRAMAYACAĞIMIZ, YÜKLERİN ,SORUMLULUKLARIN ALTINA GİRMEYELİM.. Kendi Kendimizi Kandırmayalım!.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Her şeyi zaten devletten beklemek doğru olmaz! Lakin, ona da düşen görevler vardır!

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Benim mi psikolojik sorunlarim var, nerden vardin bu kaniya? :)

Yahu akil sagligi yerinde olmayan birinin akli basinda dusunebilip de benim haliyeyi ruhiyem yerinde degil, en iyisi su evlenme isini erteleyeyim demesi mumkun mudur?

Tabii ki bu konuda gerekli onlemleri alip, alinan tedbirlerin uygulanmasini saglamak devletin denetiminde olmali...

Amerika'da yasadigini soyluyorsun. Amerika'da insanlarin buyuk cogunlugunun evlilik oncesi terapiste gitme bilince olduklarini, APA'nin bu konudaki uygulamalarini bilmen gerekir...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Dün akşam üzülerek onayladim.
Her cümleniz harfi harfine doğru ablacigim.
Doğru söze ya susulur ya da mizmizlanilir.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Benim mi psikolojik sorunlarim var, nerden vardin bu kaniya? :)

Yahu akil sagligi yerinde olmayan birinin akli basinda dusunebilip de benim haliyeyi ruhiyem yerinde degil, en iyisi su evlenme isini erteleyeyim demesi mumkun mudur?

Tabii ki bu konuda gerekli onlemleri alip, alinan tedbirlerin uygulanmasini saglamak devletin denetiminde olmali...

Amerika'da yasadigini soyluyorsun. Amerika'da insanlarin buyuk cogunlugunun evlilik oncesi terapiste gitme bilince olduklarini, APA'nin bu konudaki uygulamalarini bilmen gerekir...

Sevgili Sinem,est. psikolojik sorunlarınız olduğunu yazarken bu size şahsiniza değil burada genelde ,genele yazılan bir yazı.....
psikolojik sorunlarınız olup ,olmadığı bunu ben bilmem!! bunu ancak Siz bilir ve sizi ilgilendirir..
benim bilmem gerekli olan haddimi Bilmek, hadimi aşmamalıyım...

Sinem bu forum ve foruma katılanların %99/5 Türkiyeden yani benim nerede bulunduğumun bir önemi yok!!
Elma ile armutu karıştırmamak lazım...selametle...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Gönül Sızım!
Kapıyı ilgili konuya hiç aralama! Zararlı çıkarsınız! :) :) :)
Çünkü kadınların tamamı ölümüne kadar bekarlığa selam dururlar! :) :) :)

NOT:

Kadınlarda da böyle sorunlar çıkarmış ki, bir arkadaşın evliliğinde bunu canlı gördüm! O kadın şu an hem Psikiyatrist nezaretinde ve hem de Psikolog nezaretinde. Evlilik çok daha yeni kesinlikle ayrılık olacaktı ama hamilelik gündemde olunca nikah beraberliği devam ettirildi.

NOT:

Aslında ben de konuyu Sanem gibi anlamsız buldum gibiydi ama hayır çok isabetlisiniz kesinlikle kadınlar ve erkekler bu aşamadan geçmek durumundadırlar. Çünkü evliliğin daha ilk günlerinde bu baptan olan problemler, kaynanayı, kaynatayı, anne ve babayı hastanede komalık yapabiliyor, bunu da gördüm.

Güzel bir konuya kapı aralamışsınız sözümü geri aldım.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
İhvan abi sen de mi? konuyu gereksiz bulacak en son insanlardansın! beni şaşırttın vallahi... xxzzl..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
İhvan abi sen de mi? konuyu gereksiz bulacak en son insanlardansın! beni şaşırttın vallahi... xxzzl..

Neden ki!?

Oradan "Psikolojik bir vakıa" gibi mi gözüküyorum anlamadım!

Öyle düşünüyor olabilirim ama etrafımda canlı şahit olduğum hadiseler meseleye yanlış baktığımı bana doğruladı ben de düzeltiverdim.

Ama şunu da söyliyeyim:

Size bir erkek talip oldu ve "tamam" dediniz, o da size, "Tamamdan evvel bir "psikiyatrist"e ya da bir "psikolog"a görünür müsünüz" dese ne diyeceksiniz?

Yani, anlamlı bir konu ama toplumda "olur"u yoktur diye düşünüyorum.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Oradan "Psikolojik bir vakıa" gibi mi gözüküyorum anlamadım!

Estafurullah ben öyle demek istemedim!

Senin yaş itibariyle benden büyük olduğun için (tecrüben olduğundan şaşırdım) ve bu konunun başlığında da Psikolojik sorunlarınızı halletmeden evlenmeyin dediği yani evleneceği kişinin değil de, kişinin kendisini gözden geçirmesini istediği için demiştim...

Senin söylediğin bambaşka bir şey! bir kişiyle tanışıp ta sonra onun elinden tutup, bir psikoloğa gidelim mi? demek tabi ki saçma!

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Kur'an ve Sünnet varken yardıma ihtiyaç var mıdır?

Erkek de kadın da "nefsi" davranıyor biz onların bu hallerini "hastalık" olarak ifade ediyoruz.

Asla..!!!

Erkek de akıllı, kadın da ama işlerine gelmediklerinden ortalığı kırıyorlar.

Benim düşüncem!

S@nem

Kurallara Uymadı
Üyemiz

Senin söylediğin bambaşka bir şey! bir kişiyle tanışıp ta sonra onun elinden tutup, bir psikoloğa gidelim mi? demek tabi ki saçma!

Niye saçma olsun?
Beraber kan testi olmaya gidiyorsunuz ama; HBV, HCV, HIV benzeri, evlenmenizin önünde engel teşkil eden hastalıklar var mı diye?
Yahu akıl sağlığı en az bunlar kadar önemli.
Ya adam saplantıları olan bir psikopatsa, geceği bıçağı boğazına dayarsa bir gün eşin, anlarsın saçma mı mantıklı mı? :D

tozduman

Moderatör
Moderatör
Hazirlan o halde ımtihan dir bir bakış bile !

Üst Alt