Portakllı ıslak kek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
PORTAKALL%C4%B0+ISLAK+KEK+TAR%C4%B0F%C4%B0.jpg


MALZEMELER:

- 3 tane iri yumurta,
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt,
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ,
- 1 su bardağığından 1 parmak eksik şeker,
- 1 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2 tane portakal kabuğu rendesi,

SOSU ıÇıN:
- 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu,
- yarım su bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker,

HAZIRLANIşI:
Keki için oda ısısındaki yumurtalarla şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri katıp karıştırın. En son elenmiş unu ve kabartma tozunu katıp üzerine 2 tane portakalın kabuğunu rendenin en ince kısmıyla rendeleyin.
Margarinle iyice yağlanmış 28-30 cm çapındaki bir tepsiye yada resimde gördüğünüz ölçülerde kare bir borcama karışımı dökün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. ılk 20 dakika fırın kapağını açmayın
Diğer taraftan sosu için verdiğim malzemeleri karıştırıp bekletin. Kekiniz pişmeye yakın sosunu pişirmek için ocağa alın. Karıştıra karıştıra sosun kaymanasını sağlayın. Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçmesi için 5 dakika bekledikden sonra kare kare dilimleyin ve sıcak sosu üzerine gezdirin. (kek de, sos da kaynar değil ama sıcak olmalı)
*Oda ısısına geldikden sonra buzdolabına kaldırıp soğutun. Daha sonra şanti, yeşil fıstık, fındık, hindistan cevizi vs. ile süsleyip servis edebilirsiniz...
 
Üst Alt