Portakallı Kereviz

sevgisiz olmaz

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
306
Tepkime puanı
10
Portakallı Kereviz



dsc01041er3.jpg

Malzemeler:

  • bir tane orta boy kereviz
  • 2 tane havuc
  • 3 orta boy patates
  • bir tane buyu kuru sogan
  • 2 tane portakal suyu
  • bir dolu yemek kasigi salca
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • istege gore pul biber
yapilisi:

  • kereviz asagidaki resimlerdeki gibi once yapraklarindan ayrilir
  • daha sonra dorde bolunur ,soyulur ve yemeklik kup kup dogranir
  • limonlu su dolu kapta kenarda bekletilirki kararmasin
dsc01028bu5.jpg
dsc01030xs3.jpg
dsc01031iy9.jpg



  • soganlar piyazlik dogranir ve sivi yagda sotelenir
  • soganlar sotelenirken uzerine ince ince dogradigimiz havuclar eklenir ve sotelemeye devame dilir
  • yine yemeklik dogradigimiz patates ve kerevizlerin suyu suzulerek tencereye alinir uzerine dilerseniz pul biberi ekleyip tencerenin kapagini katarak agir ateste kavrulmaya birakin

  • dsc01034tj0.jpg
    dsc01037vo0.jpg
    dsc01038dm6.jpg
  • dsc01039ze3.jpg
    dsc01033oa2.jpg
  • diger yanda portaka suyunu hazirlayin
  • yemegimiz kendi suyunu salmaya baslayinca once ortakal suyunu ekleyin
  • daha sonra salcayi bir bardak ilik suda eritin ve onuda tencere ilave edin
  • tuzunuda attiktan sonra orta derecedeki ateste kaynamaya birakin
  • daha sonra kapagini acarak uzerini gececek kadar sicak su ilave edin ve kereviz ve patatesler yumusayincaya kadar pisirin Afiyet olsun
not:kerevizin yapraklari ve saplarida bu yemege dogranarak eklenebilir
 

vaveyla

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
503
Tepkime puanı
10
Allah razı olsun kesinlikle kerevizin yaporaklarını ilave etmenizi öneririrm
 
Üst Alt