- Katılım
- 12 Mart 2011
- Mesajlar
- 306
- Tepkime puanı
- 10
Portakallı Kereviz
Malzemeler:

Malzemeler:
- bir tane orta boy kereviz
- 2 tane havuc
- 3 orta boy patates
- bir tane buyu kuru sogan
- 2 tane portakal suyu
- bir dolu yemek kasigi salca
- 2 yemek kasigi sivi yag
- istege gore pul biber
- kereviz asagidaki resimlerdeki gibi once yapraklarindan ayrilir
- daha sonra dorde bolunur ,soyulur ve yemeklik kup kup dogranir
- limonlu su dolu kapta kenarda bekletilirki kararmasin



- soganlar piyazlik dogranir ve sivi yagda sotelenir
- soganlar sotelenirken uzerine ince ince dogradigimiz havuclar eklenir ve sotelemeye devame dilir
- yine yemeklik dogradigimiz patates ve kerevizlerin suyu suzulerek tencereye alinir uzerine dilerseniz pul biberi ekleyip tencerenin kapagini katarak agir ateste kavrulmaya birakin
-
-
- diger yanda portaka suyunu hazirlayin
- yemegimiz kendi suyunu salmaya baslayinca once ortakal suyunu ekleyin
- daha sonra salcayi bir bardak ilik suda eritin ve onuda tencere ilave edin
- tuzunuda attiktan sonra orta derecedeki ateste kaynamaya birakin
- daha sonra kapagini acarak uzerini gececek kadar sicak su ilave edin ve kereviz ve patatesler yumusayincaya kadar pisirin Afiyet olsun