Portakallı Kereviz

sevgisiz olmaz

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
307
Tepkime puanı
9
Portakallı Kereviz



dsc01041er3.jpg

Malzemeler:

  • bir tane orta boy kereviz
  • 2 tane havuc
  • 3 orta boy patates
  • bir tane buyu kuru sogan
  • 2 tane portakal suyu
  • bir dolu yemek kasigi salca
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • istege gore pul biber
yapilisi:

  • kereviz asagidaki resimlerdeki gibi once yapraklarindan ayrilir
  • daha sonra dorde bolunur ,soyulur ve yemeklik kup kup dogranir
  • limonlu su dolu kapta kenarda bekletilirki kararmasin
dsc01028bu5.jpg
dsc01030xs3.jpg
dsc01031iy9.jpg



  • soganlar piyazlik dogranir ve sivi yagda sotelenir
  • soganlar sotelenirken uzerine ince ince dogradigimiz havuclar eklenir ve sotelemeye devame dilir
  • yine yemeklik dogradigimiz patates ve kerevizlerin suyu suzulerek tencereye alinir uzerine dilerseniz pul biberi ekleyip tencerenin kapagini katarak agir ateste kavrulmaya birakin

  • dsc01034tj0.jpg
    dsc01037vo0.jpg
    dsc01038dm6.jpg
  • dsc01039ze3.jpg
    dsc01033oa2.jpg
  • diger yanda portaka suyunu hazirlayin
  • yemegimiz kendi suyunu salmaya baslayinca once ortakal suyunu ekleyin
  • daha sonra salcayi bir bardak ilik suda eritin ve onuda tencere ilave edin
  • tuzunuda attiktan sonra orta derecedeki ateste kaynamaya birakin
  • daha sonra kapagini acarak uzerini gececek kadar sicak su ilave edin ve kereviz ve patatesler yumusayincaya kadar pisirin Afiyet olsun
not:kerevizin yapraklari ve saplarida bu yemege dogranarak eklenebilir
 

vaveyla

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
503
Tepkime puanı
9
Allah razı olsun kesinlikle kerevizin yaporaklarını ilave etmenizi öneririrm
 
Üst Alt