Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Pilav Pişirmenin Püf Noktaları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10714" data-attributes="member: 376"><p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"><strong>Pilav aslında çeşitleri ile, başlı başına bir yemektir. İyi bir pilav yapabilmek için pirincin cinsi önemli olduğu kadar, aşağıda belirtile püf noktalarını da göz ardı etmemek lazım;</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"><strong> Mutlaka bir ölçü pirinç, bir ölçü etsuyu veya su kullanmalısınız.</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"><strong> Pirinci ılık ve tuzlu suda en az 30 dk. bekletmelisiniz.</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"><strong> Pirinci süzdükten sonra nişastasının gitmesi için birkaç kez yıkamalısınız.</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"><strong> Pilavı sıvıyağ ve tereyağ ile karışık yapmalısınız.</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"><strong> Pirinci sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavurmalısınız.</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"><strong> Pilavın suyunu ekledikten sonra tuzunu koyarken 1 adet kesme şeker ile 2-3 damla limon suyu ilave etmelisiniz. Böylece pilavı beyazlatmış olursunuz.</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"><strong> Pilav piştikten sonra tereyağını ortasına gömmelisiniz yada tereyağını başka bir kapta kızdırıp üzerine dökmelisiniz.</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"><strong> Pilavı pişirdikten sonra 15 dk. demlenmesi için bekletmelisiniz.</strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="color: DarkGreen"><strong> Pilavın iyi demlenebilmesi için üzerine ya 2 dilim bayat ekmek yada 2-3 kat kağıt peçete koymalısınız</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10714, member: 376"] [INDENT][COLOR=DarkGreen][B]Pilav aslında çeşitleri ile, başlı başına bir yemektir. İyi bir pilav yapabilmek için pirincin cinsi önemli olduğu kadar, aşağıda belirtile püf noktalarını da göz ardı etmemek lazım;[/B] [B] Mutlaka bir ölçü pirinç, bir ölçü etsuyu veya su kullanmalısınız.[/B] [B] Pirinci ılık ve tuzlu suda en az 30 dk. bekletmelisiniz.[/B] [B] Pirinci süzdükten sonra nişastasının gitmesi için birkaç kez yıkamalısınız.[/B] [B] Pilavı sıvıyağ ve tereyağ ile karışık yapmalısınız.[/B] [B] Pirinci sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavurmalısınız.[/B] [B] Pilavın suyunu ekledikten sonra tuzunu koyarken 1 adet kesme şeker ile 2-3 damla limon suyu ilave etmelisiniz. Böylece pilavı beyazlatmış olursunuz.[/B] [B] Pilav piştikten sonra tereyağını ortasına gömmelisiniz yada tereyağını başka bir kapta kızdırıp üzerine dökmelisiniz.[/B] [B] Pilavı pişirdikten sonra 15 dk. demlenmesi için bekletmelisiniz.[/B] [B] Pilavın iyi demlenebilmesi için üzerine ya 2 dilim bayat ekmek yada 2-3 kat kağıt peçete koymalısınız[/B][/COLOR][/INDENT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Pilav Pişirmenin Püf Noktaları
Üst
Alt