- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Malzemeler:
150 ml (1,5 çay bardağı) su
25 g margarin
1 tutam tuz
85 g (1,5 çay bardağı) un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yumurta
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g (1 çay bardağı) beyaz peynir rendesi
Dolgu:
200 g (1 su bardağı) labne peyniri
4-5 dal ince doğranmış dereotu
Yarım çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Su, margarin ve tuzu tencereye alıp orta ateşte kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan suya ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamurun üzerine 3 yumurtayı teker teker ilave edip mikser ile toplam 3 dakika çırpın. Hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine bir çay bardağı beyaz peynir rendesini ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamurdan birer tatlı kaşığı alıp ikinci bir kaşık yardımı ile sıyırarak pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Labne peynirini derin bir kaba alın ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine ince doğranmış dereotu ve pul biberi ekleyip kaşık ile karıştırın.
Soğuyan topları enlemesine ikiye kesin. Aralarına hazırladığınız labne peynirli malzemeden sürün ve servis yapın
Afiyet olsun ..