Peynirli muska böreği:

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
peynirli muska böreği,hazır yufadan börek yapılışı,üçgen börek










MALZEME:
1 kg yufka (6 adet)

500 gr beyaz peynir

1yumurta sarısı

yarım demet maydanoz

1 çay brd sıvı yağ (ayda bardak)

1 çay brd su (ayda bardak)


HAZIRLANIşI:
ışe maydanozdan başlayabiliriz güzelce yıkayıp kurulayalım

ince ince kıyalım, peyniri çatalla ezip maydanozla buluşturalım

kenara alalım.Suyla sıvı yağı karıştırıp onuda kenara alalım.

Yufkanın 1 tanesini masaya serelim sıvı karışımdan üzerinin her

tarafını fırçayla yağlayalım.Yufkayı 4-5 parmak eninde şeritler halinde

keselim,kestiğimiz şeritlerin uç kısmına peynirli içten koyup

muska gibi bir sağa bir sola katlayarak şeridi bitirelim.

Hafif yağlanmış tepsiye dizelim.

Diğerlerinide aynı şekilde tamamladıktan sonra

bir yumurta sarısının içine biraz sıvı yağ koyup karıştıralım

böreklerin üzerine sürüp ısıtılmış fırında 200 derecede 25-30 dakika

kızarana kadar pişirelim.
Alıntı..
 
Üst Alt