- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Malzeme :
•yarım kg beyaz peynir
1 su b. un
1 çay b. pirinç unu
4 yumurta
1 p. kabartma tozu
1 çay b. tozşeker
1 çorba k. tereyağı
• Şerbeti için:
2,5 su b. tozşeker
2 su b. su
1 dilim limon
Hazırlanışı :
Tatlının ilk olarak şerbeti hazırlanarak soğutulur. Diğer taraftan beyaz peynir süzgeçten geçirilerek karıştırma kabına alınır. Üzerine yumurta, toz şeker, pirinç unu, tereyağı, kabartma tozu ve un konularak karıştırılır. Kıvamı yumuşak olursa un ilave edilebilir. Hazırlanan hamur şanti torbası ile az yağlanmış tepsiye sıkılır. 170 derecede kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti verilerek hindistan cevizi ve fıstık ile servis yapılır