Patlıcan Reçeli

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,319
Tepkime puanı
117
patlicanreceli.jpg


Patlıcan Reçeli


MALZEMELER
1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan

8 bardak şeker

3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar)

1 tatlı kaşığı
limon tuzu

10-15 kadar karanfil Nohut kadar şap.

YAPILIŞ TARİFİ
Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır.

Soyulanlar hemen suya
atılır. Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır.

Suyu iyice
süzülür. Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve
suyu yine iyice süzülür.

Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur. Kaynatılır ve
köpükleri alınır. İçerisine patlıcanlar atılır.

Kaynamaya bırakılır. Sonra
nohut kadar şap atılır. Yine kaynatmaya devam edilir.

Bir tabak üzerine
damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş
demektir.

Bundan sonra
limon tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır,
ocaktan indirilir.

Soğuduktan sonra bazı
patlıcanlara karanf iller saplanır.

Karanfil kokusu
hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar.

Kavanozlara
doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir.
 
Üst Alt