- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117

malzemeler
patlıcan
köfte için
kıyma
bayat ekmek içi
1yumurta
Karabiber ,maydonoz
Üzerini süslemek için
Domates ,sivri biber
Yapılışı
Öncelikle patlıcanlar yıkanır.dış kabukları aralıklı soyulur.patlıcanlar uzun ve
İnce şekilde dilimlenir.dilimlemiş olduğumuz patlıcanlar sıvı yağda kızartılır.
Kızartılan patlıcanları artı şekline getirip ortasına hazırlanan köfteden koyulur.
Patlıcanların uçlarından köftenin üzerini kapatacak şekilde katlanır ve üzerine domates,
sivri biber koyarak ortasına kürdan batırılır.tepsiye dizmiş olduğumuz kürdan kebabının üzerine yarım su bardağı su kayarak(ben suyuna çok az salça sarımsak ve baharat da katıyorum)180derece frında pişirilir.
Alıntı...