Osmaniye Korunan Alanlar

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Korunan Alanlar

Karatepe- Aslantaş Milli Parkı:
1958 yılında 7891,5 hektarlık alanda kurulmuş Kadirli ilçesi Kızyusuflu köyü sınırları içindeki Milli Park, Aslantaş Baraj gölü-Karatepe Açık Hava Müzesi ve Kayıkhane Tesisleri ile iç içedir. Türkiye’nin ve Çukurova’nın en büyük Milli ParlarındandırTarih, Baraj Gölü ve Bitki Örtüsü ile güzel bir piknik alanıdır. Osmaniye İl Merkezine 30 km, Kadirli ilçe merkezine 20 km. mesafededir. İçerisinde barındırdığı açık hava müzesi, su sporları merkezi, yaban hayatı ve Aslantaş Baraj gölü ile önemli bir turistik cazibe merkezidir. Konaklama, kamp kurup , piknik yapılabilmektedir. Kurulan milli park sayesinde, nesilleri yok olmaya yüz tutan bazı hayvan (turaç kuşu-karaca) ve ağaç türleri de (bodur meşe-Halep çamı) yok olmaktan kurtarılmıştır. Ulaşımı asfalt yol ile sağlanıp, piknik yapıp kamp kurmaya elverişlidir.

Şarlak Şelalesi
Doğal sit alanı olan Şarlak şelalesi Kadirli – Sumbas ilçeleri sınırında Kadirliye 25 km. mesafede Kesiksuyu çayı üzerinde bulunan şelale, Manavgat şelalesinin minyatürü gibidir.Koruma altına alınmış bulunan şellale görüntü güzelliği olan ve piknik yapmaya elverişli alandır. İhtiyaca cevap verecek tesisler yoktur.

Karaçay Şelalesi : Şehir merkezine 7 km mesafede bulunan, Karaçay şelalesi, Akdenize özgü tüm bitkileri içerisinde bulunduran ve 3 km lik yeşil bir vadi sonunda 25 metre mesafeden aşağıya akmaktadı.r Karaçay Şelalesine ulaşım belli bir mesafe arabayla gidildikten sonra( Şehirden arabayla 4 km. ), ancak 3 km patika yolla ulaşılabilen bakir bir doğa harikasıdır. Hafta içi veya hafta sonu her zaman piknik yapan insanların bulunduğu, Çukurova’ya has doğal bitkilerin yetiştiği bir mekan aynı zamanda günübirlik mesire ve trekking alanıdır. İhtiyaca cevap veren küçük çaplı lokantalar bulunmaktadır. Ulaşımı, minibüs ve taksilerle yapılmaktadır.

Çiftmazı Mesire Alanı
Zorkun yaylası yolu üzerinde,Osmaniye’ye 8 km uzaklıkta, orman içi dilenme ve mesire yeridir. İhtiyaca cevap verecek durumda kafeterya ve lokantası mevcuttur. Çiftmazı mesire yerine ulaşım, taksi ve minibüslerle sağlanmaktadır.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapsamı içerisinde olup, Osmaniye il Çevre ve Orman Müdürlüğüne bağlıdır. Çiftmazı Mesire Yerine ulaşım, Zorkun Yaylası güzergâhına giden araçlarla sağlanmaktadır. Daha sonra Ürün Yaylası ve Ayvanın Düzüne doğru güzergâh devam etmektedir. Kış mevsiminin harika bir yağış türü olan karın, Osmaniye,ye en yakın olduğu bir yerdir.
İlimize en yakın alanlardan birisidir. Bütün mevsimlerde piknik yapmak mümkündür. Rakımı 735 m,dir. Mesire yeri alanı kızılçam ağaçları ile örtülüdür. Çocuklar için oyun parkları mevcuttur. Yaz aylarının cıvıl cıvıl görüntüsünün güzelliğini betimleyebiliyor iken, karla kaplanmış güneşli bir gündeki güzelliğini tarif etmek oldukça zordur.

Kent Ormanı
Zorkun yaylası yolu üzerinde, Osmaniye’ye 9 km uzaklıkta, orman içi dinlenme ve mesire yeridir. Kamp kurup piknik yapmaya elverişlidir.
Kent ormanı içerisinde hakim noktalarda 2 adet seyir terası (gözetleme kulesi), ahşap çeşmeler, ahşap giriş kulübesi, wc, spor alanları, Kent Ormanını tanıtıcı ve yönlendirici levhalar, ahşap banklar, kamelyalar ve yaklaşık 30 km uzunluğunda yürüyüş patikaları bulunmaktadır.
Osmaniye kent ormanı

Karatepe Piknik Alanı: Aslantaş barajı kıyısında bulunan Karatepe, Osmaniye’ye 30 km uzaklıkta, çam ormanlarıyla kaplı açık hava müzesidir. Sit alanı içerisinde bulunan mekan aynı zamanda güzel bir piknik alanıdır. Kamp kurmaya ve su sporları merkezinde konaklama imkanı bulunmaktadır.Ulaşımı, Karatepe köyüne yolcu taşımacılığı yapan minibüslerle yapılmaktadır.

Kalecik Barajı
Osmaniye merkezinin 30 km doğusunda bulunan kalecik barajı ve çevresi, ormanla kaplı, tarihi Savtabiatın bütün güzelliğinin sergilendiği bir piknik alanıdır. Ulaşımı çok rahat bir şekilde sağlanmaktadır. Hasanbeyli ilçesine ve Kaypak köyüne yolcu taşımacılığı yapan minibüslerle gidilebilir.

Yarpuz Yaylası , Suyun Gözü
Osmaniye merkezine 34 km mesafede Yarpuz ( Cebel) köyünde bulunan suyun gözü, Yarpuz deresinin doğduğu yerdir. Orman içerisinde bulunan alan kamp ve piknik yapmaya elverişlidir.
 
Üst Alt