- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
Oruç neden hurma ile açılır...

Orucun su ve hurma ile açılması ramazan adetlerinden biridir.
Hurma; şeker, fibrin, karbonhidrat, demir ve magnezyum kaynağıdır. Şeker içeriği kuru hurma da yüzde 75-80 oranındadır.
Hurma; şeker, fibrin, karbonhidrat, demir ve magnezyum kaynağıdır. Şeker içeriği kuru hurma da yüzde 75-80 oranındadır.
Bağırsak hareketlerini arttırıcı özelliği vardır, kabızlığa faydalıdır. Demir içeriği yüksek olduğundan anemi (kansızlık) hastalarında diyete eklenebilir. Ancak fazla miktarlarda yendiğinde ise kan şekerini hızla yükseltir. İlk oruç açıldığında 1-2 adet hurma tüketiminde mahsur yoktur, ardından diğer yemeklere devam edilir.