Ölmüş Anne-babamız için dua edip günahlarının bağışlanmasını dilemeliyiz. Çünkü bir insan kendisinden sonra dua eden bir çocuk bırakırsa,
amel defterleri hiç kapanmaz, kendisine vefatından da sonra sevap yazılmaya devam eder.
Anne ve babamıza hayatlarındayken iyilik yaptığımız gibi vefatlarından sonrada onlara hayır duada bulunmak suretiyle iyiliklerimize devam etmeliyiz.
Efendimize Yâ Resûlallah! Anamla babam öldükten sonra onlara yapabileceğim bir iyilik var mı? diye sorulunca, Resûl-i Ekrem şöyle buyurdu:
“Evet, onlara dua eder günahlarının bağışlanmasını dilersin; vasiyetlerini yerine getirirsin; akrabasını koruyup gözetirsin; dostlarına da ikramda bulunursun buyurmustur..
Mübarek bir zat, Müslüman kabristanından geçerken bir feryat duyar. Sesin geldiği kabre gider. Oradaki bir ölü ağlıyormuş. (Niçin ağlıyorsun?) diye sorunca der ki:
(Evimin adresi şu. Bak, buradaki bütün ölüler neşe içindeyken, ben ağlıyorum. Bu cuma gecesi bütün bunlara evlatları Yasin-i şerif okudular, gönderdiler,
neşe içindeler. Benim de oğlum var, ama okumuyor. Ben mahcup oluyorum, bildirin de o da okusun, beni sıkıntıdan kurtarsın.)
Mübarek zat o adrese gidip oğlunu bulur ve der ki:
− Evladım, dün cuma gecesiydi, gece ne yaptın?
− Kötü bir şey yapmadım efendim, sabaha kadar yattım.
− Niye babana bir Yasin-i şerif okumadın? Babanın yanından geliyorum, herkese okunmuş, sen okumamışsın, baban orada üzülüyor.
Oğlu, bu ikaz üzerine hemen okuyacağına söz verir.
Ertesi gün mübarek zat tekrar kabristana gidince, aynı ölü der ki:
− Allah razı olsun, bak, bana da altın tabaklar içerisinde hediyeler geldi, şimdi diğerleri gibi ben de neşeliyim...
Bu bir Kissa ama her KISSA dan ins. kendimize bir Hisse cikarabilmemiz icin paylastim..
cunku Rah. Anneme Dua etmeden yattigim aksamlarda ruyalarimda hep ibadetlerimi eksik ve yanlis yaptigimi gormem bir tesaduf olamaz!!
Hayirli Cumalar...
Moderatör tarafında düzenlendi: