Okullarda Cinsel eğitim verilsin mi

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Okullarda Cinsel Eğitim Verilsin mi...
Batı’daki ülkelerinde bu sene Okullarda cinsel eğitim adı altında daha ilkokullarda mecburi bir ders konuldu..

CİNSEL EĞİTİM MAHREM BİR MESELE HERKES YAŞI GELDİĞİNDE ÖĞRENMELİ...
Ben oğlumun bu derse girmesinin daha erken olduğunu bu konularda bilgilendirilmeye hazır olmadığını belirterek o ders sırasında onun sınıftan almak istediğimi okulun müdüresine belirtim..
tabiki oğlumun zamanı gelince bedenen, ruhen, aklen hazır olunca onun bu konuda eğitilmesini isterim ama dokuz yaşında değil..!

-müdüre hanım dediki ;
siz de haklısınız ama inanın bu çözüm değil ...çözüm çocuklarınıza başkaları bu konuda kafalarını karıştırmadan yalan, yanlış bilgi vermeden siz, ilk olarak siz onlara İslam'da cinsellikte haram ve helalleri onlara öğretin ki başka bilgilere ehemiyet vermesinler..
bu bana akılıca geldi oğluma okuldan dönerken ona dedim ki..

-Biliyorsun Allah cc. ilk olarak Hz.Adem ile Havva’yı yarattı bir erkek bir kadın...

iki erkek, yada iki kadın yaratmadı yani İslam'da bir erkek bir kadını sevebilir, evlenebilir aynen bir kadında bir erkeği sevip evlenebilir ..
ama bir erkek bir erkekle yada bir başka kadın bir başka kadınla evlenemez bu islama ve kurana uygun değil..

İslam’da eşcinsellik gay yada lezbiyen olmak yasaklanmıştır. Kur’an’da Lut Peygamberin kavminin eşcinsellik yaptığı belirtilmiş ve “çirkin bir iş” olarak nitelendirilmiştir. (Araf, 7/80-81)

Lut (as), kavmini uzun bir süre bu çirkin işi yapmamaları konusunda uyarmış ama onlar onu dinlememiş, yaptıkları çirkin işlerine devam etmişlerdir. Bunun üzerine Allah Teala da onların üzerlerine taş yağdırmış ve yaşadıkları şehrin altını üstüne geçirmiştir. (Hud, 11/82

yani İslam'da bir erkek bir erkekle evlenemez bu yasak...!bunu unutma....
ben bunları anlatırken oğlum demez mi..

-ANNE ..!
Ben bunu biliyorum ki ;tabiki ben bir erkekle evlenmem..
erkekler börek yapmayı bilmiyor,bebek de doğuramaz ki...

deyince afalayıp kaldım...
dfr5..:tüüh:,

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm abla,

Bu konu gerçekten yoruma açık bir konu...
Herkesin, çeşit çeşit fikrinin, yorumunun dile getirebileceği bir konu...Ben burada sana katılmakla beraber, bir kaç kelam edicem...
Şimdi senin bulunduğun şehir Amerika olduğuna göre, batı zihniyetine bu tarz konular ters düşmez, bire bir örtüşür...
Yalnız her şeyi bilen bir Amerika, neden dini açıdan bunu düşünmedi onu anlamadım...
Şimdi bu çocuğun okuduğu okulda sadece batı zihniyeti yok ki! her türlü farklı düşünceye sahip,tutucu davranan, kendi karakteriyle örtüşmeyen bir şeye haklı olarak senin gibi davrananlar da çıkacaktır muhakkak!
Bu bir ders olarak gösterilecekse, işin bu boyutunu da düşünmeleri ve sadece isteyenin girmesi gerekmeli bu derse bence de....
Ayrıca illa ki bu ders verilecekse, senin de dediğin gibi öncelikle; aklen, ruhen, bedenen hazır olması, bu kişinin belli bir yaşa gelmiş olması lazım....

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Okullarda cinsel eğitim verilebilir ancak ülkeye özel olmalıdır sıcak iklimlerde 9 yaşında biri vücut olarak gelişmiştir o yaşta o eğitim verilir ancak iskandinav ülkelerinde 20 yaşında bile belli durumlar yavaş gelişebilir. amerika'da bulunduğunuza göre çocuğunuz adı üstünde daha çocuk :) ergenliğe giremediğinden bu yaşta bu bilgilerin öğretilmesinin yanlış olacağını düşünüyorum ders sırasında gülüşmeler filan da başlarsa ufak ufak çocuğun terbiyesi bozulabilir "çocuğa akşam ne çalışıyorsun?" diye sorduğunda 'cinsellik çalışıyorum' derse ne yapıcaksınız acaba.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm gönül dostum;her anne baba çocuğu ile sizin kadar ilgilenip tanıyıp onun yaşamına yardımcı olamıyor malesef hele ki bizim ülkemiz de anne baba sıradan sorumluluklarında bile geri duruyorlar bir şekilde kendi kendine olmasını bekliyorlar.Evlat sahibi olmayı sadece yedirmek ,içirmek,okula göndermek getirmek,kılık kıyafetini ,yeme içmesini teminden ibaret görüyor.İnsanı oluşturan daha fazla detaya bağlı ruhi,psikolojik eğitimlerin kendiliğinden olmasını bekliyorlar oysa artık günümüzde zayıflayan ahlak değerleri içinde çocuk yetiştirmekte yemek içme barınma ihtiyacı kadar önemli olan psikolojik eğitimin içinde yer alan bu konu ve paralelinde ki konular malesef Türk ebebeyinler tarafından yastık altı yapılıyor.Müdüre hanımın fikri ile aynı fikirdeyim bu tarz eğitimin başkaları değil mahremin içinde yani aile içinde verilmesi taraftarıyım ama aileler de bu konuda malesef kendi kabuklarını aşamadıkları ve bu konularda gerekli bilgiye sahip olmadıklarından bu eksikliklerinin ardına sığınıp evlatlarının bu ihtiyaçlarını da görmezden gelip kendi kendine yada etrafından öğrenmesini istiyorlar.Ahlaki çöküşlerin bu kadar basın yayın vs ile yaygınlaşmadığı ve değerlerin hala aile ve toplumda muhafaza edildiği zamanlarda çocukların etraftan veya arkadaşlarından erken yaşlarda bu tarz bir şey duymaları görmeleri nerede ise imkansızdı ancak ergenlik ile veya evlenme evrelerinde bu bilgileri alıyorlar idi ne yazık ki artık bu konular çığırından çıkmış şekilde her an her yerde önümüze çıkabiliyor. O yüzden aileden başlaması gerekiyor benim kanım bu eğitimin ve annelere bu konuda çok iş düşüyor bunun için anne babalara eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyorum evlatlarına sağlıklı eğitimi sağlamaları için..........

Ayrıca Yusuf'un cevabına bayıldım yavrum benim ne yardan ne yemekten vazgeçmemiş yine klasik Yusuf cevabı ile kocaman öp annesi benim için onu ve çok selam ve sevgilerimi iletin küçük dev yürekli adama......mrhbba..

Üst Alt