Oğlumu namaza alıştırmak

• Konuyu başlatan çerkes22
  • Başlangıç tarihi
Ç

çerkes22

Kayıtsız
Misafir
Selamün aleyküm önccelikle. 7 yaşında oğlum var. Ona namaz kılmayı sevdirerek öğretip alıştırmak istiyorum. Namaz kılarken zaman zaman çağırıp birlikte kılalım diyorum. Birkaç kez geldi namaz bitince ona gülümseyip seviyorum olumlu duygular oluşsun diye. Fakat sonra çağırdığımda anne ben namaz kılarken çok sıkılıyorum neden dedi. Bende oğlum herkesin namaz kılması gerekli Allah senin namaz kıldığını görüp çok seviniyor Namaz kılarsak cennete gideceğimizi söylüyor ALLAH, orada ne istersen oluyor. Büyüdüğünde namaz kılman gerekli şimdiden alışmalısın dedim ama zorla yatıp kalkıyor yanımda isteksizce. Çok zorlamadan soğutmadan sevmesi için neler yapabilirim. Çünkü çocukken ibadet yada dini konularda olumsuz tutumlar yanlış davranışlar çocuk büyüdüğünde ibadetlere karşı daha isteksiz olmasını sağlıyor diye düşünüyorum. Sizce neler yapabilirim sevmesi için?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Siz namaz kılıyorsanız; Çocuğunuzda zaman ile namaz kılar..
Benimde 8 yaşında oğlum var...Çocuklarımıza namazı sevdirmek için öncelikle kararlı ve düşünceli olmak zorundayız.
Çocuklarımızı daha çok küçük yaşlarından itibaren namaz ibadetine karşı sevgi dolu olarak yetiştirmek gerekiyor.
oğluma sorarsaniz Niçin namaz kılıyoruz derki'"Thank Allah for all His Many Blessings "der..
Allah-a verdiği tüm nimetler için teşşekür etmek için der...

1)Onu buna İkna edin !Namazı öğretmeyin, sevdirin.

2) Sevdirmeden ve anlatmadan çocukları namaza zorlamak, namaz kılmalarını mecburi tutmak onları namazdan soğutur. Buna dikkat etmek gerekir.

3) En iyi öğretmen örnekliktir. Çocuklar, sizin namaza gösterdiğiniz;devamlilik, saygı ve sevgiyi görmeliler.

4) Namazı ilgi çekici hale getirerek, çocukların sevgi dolu bir merak edinmelerini sağlamak gerekir. Kitaplarla, CD lerle namaz eğitimi çeşitlendirilmelidir.

5) Çocuk güzel hediyelerle teşvik edilmeli, onun için sürprizler hazırlanmalıdır. Teşvik ve tebrik edilmelidir.

6) Kendisine ait bir seccadesi, tesbihi ve takkesi olmalıdır. Kız çocuklarına namaza mahsus özel beyaz başörtüsü alınmalıdır.

7) Küçük yaşlardan itibaren devamlı camiye götürülmeli ve çocuğun namazı en ön safta kılması sağlanmalıdır.

Çocuğunuzu namaza alıştırırken, bir çiçek çizin. Kabaca beş yaprağı bulunan kocaman bir yonca olsun. Çocuğunuzun sizinle birlikte, namaz kıldığı her vakitte yoncanın bir yaprağını boyamasına izin verin. Sonra boyanmış sayfalar belli bir sayıya ulaşınca onu ödüllendirin.

Namazdan sonra hemen kalkmayın seccadeden. Çocuğunuzu da yanınıza alarak onunla dua edin. Anlamlı Türkçe dua metinleri üretin ve onları çocuğunuzla birlikte tekrarlayın.
onu camiye götürün..."Benim oğlum kocaman delikanlı oldu. Biz oğlumla camiye gideceğiz" diye onu övüp cesaretlendirin.

Çocuğunuzu namaza ve İslami değerlere yaklaştırmak için, onu hediye almaya davet edin. Babaysanız annesine, anne iseniz babasına, tespih, yazma, güzel koku, misvak ve seccade türünden alacağınız hediyeyi çocuğunuza seçtirin.
Aldığınız hediyeyi çocuğunuzun takdim etmesine izin verin. Hediyeyi alan kişi de mutlaka hediye edilen şeyi göstere göstere kullansın. Bu tür yaklaşımlarla çocuğunuzun İslami değerlere yatkın olmasını sağlarsınız.

İslami düşünce ve ahlakın gelişmesi için üretilen araçlardan yararlanın. İlahiler, dualar ve namaz etkinliklerinden faydalanın. Çocuğunuzu, katıldığınız etkinliğin öznesi yapmaya gayret edin. Bu çabalar hem bu fikri üreten insanların yeni fikir ve hizmet üretmesine yardım eder. Hem de fikri ve ameli düzgün nesiller yetiştirmemizi sağlar

Sözün özü namazı kıldırmak yerine sevdirmek gayemiz olsun. Çocuklarımızın namazlarını düzenli olarak kılabilmeleri için uzun bir zamana ihtiyacımız olduğunu unutmamalı sabırla ve dua ile sonuç alıncaya kadar çalışmalı ve Rabb’imizden işimizi kolay kılması için yardım istemeliyiz. Başardığımızda dünya ve içindekilerden daha büyük bir nimete nail olduğumuz için Rabb’imize hamdetmeliyiz.

“Ey Rabb’im! Beni ve neslimden (gelenleri) de namazı gereği gibi kılanlardan eyle. Ey Rabb’imiz! Duamı kabul buyur” (İbrahim Sûresi 40)

duaa..

https://www.islamiforumlar.net/cocu...isilik-egitimini-nasil-verebiliriz-acaba.html

Üst Alt