Niçin öfkeme dur demeliyim?
Çünkü Cenabı Allah Kuran’ı Kerim’de; (Ali İmran süresi 134 ayet) “ Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir Allah iyilik edenleri sever”
(Bakara süresi 153 ayet) “ Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir”
Buyurduğu için
Çünkü, Peygamber Efendimiz;
(Ebu Hureyre’den Rivayet) “Gerçek babayiğit, güreşte rakibini yenen değil, öfkelendiği zaman nefsine hakim olan kimsedir”
(Muaz İbnu Cebel’den Rivayet) İki kişi Resulullah (sav) huzurunda küfürleştiler Birinin yüzünde diğerine karşı öfkesi gözüküyordu Resulullah (sav) “Ben bir kelime biliyorum, eğer onu söyleyecek olsa, kendinden zuhur eden öfke giderdi Euzu billahimineşşeytanirracim”
(Ebu Vail’den rivayet “Öfke şeytandandır, şeytan da ateşten yaratılmıştır, ateş ise su ile söndürülmektedir; öyleyse biriniz öflelenince hemen kalkıp abdest alsın”
Buyurduğu için
Çünkü Atalarımız;
“Öfke ile kalkan zararla oturur”
“Öfkede akıl kalmaz”
Dedikleri için
Çünkü, Şeyh Edebali, Osman Gazi'nin şahsında yöneticilere; “Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana Güceniklik bize; gönül alma sana Suçlamak bize; katlanmak sana Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar anlaşmazlıklar bize; adalet sana Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana”
“Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder Bunun için daima sabırlı, sebatkar ve iradene sahip olasın Sabır çok önemlidir Bir bey sabretmesini bilmelidir Vaktinden önce çiçek açmaz Ham armut yenmez, yense bile bağrında kalır Bilgisiz kılıç da tıpkı ham armut gibidir”
Öğütü için
Çünkü
Öfke ile kalkışınca özür dilemek zorunda kaldığım için..
Sevdiklerimi KIRDIGIM icin ..Vicdan azabi cektigim icin..
KUL HAKKINA girdigim icin..insanligimdan ciktigim icin..
Onca yaptigim iyiligi bir AN-da YOK ettigim icin..
Öfkemi YENMELIYIM...
Öfkemize dur diyebilmek dileği ile...