Nefsinizin resmini çizebilir misiniz?

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
1,176
Tepkime puanı
4
Selamün aleyküm sevgili forum ailem;Dün gece kendi muhasebemi yaparken aklıma geldi acaba nefsimi suret halinde görsem güzel midir?Yoksa günahlarımdan dolayı ne kadar çirkindir? diye...
Düşünsenize nefsimizin bize her günahı tebliğ edip ardından biz amele döktüğümüzde onun görüntüsündeki çirkinliği baş gözümüzle gördüğümüzü,bu bizim için ne kadar etkili olurdu!Onda meydana gelen her olumsuz değişimin kendimizden olduğunu nefsimizin emrine gidince aslında o değişen her an çirkinleşenin bizim ruhumuzun olduğunu nasıl hastalandığını görebilseydik bu bize ne kadar fayda ederdi?
Bu yüzden artık bedenimde nerem ağrıyor diye değil ruhumun neresinde hangi yaralı yer var diye dinleyeceğim kendimi?
Benim nefsimin resmi bana çok çirkin geldi cddvb..Ya sizin nefsinizin resmi !İnşallah ay gibi parlayan nefislere iman ve ibadet ehli müminlere dönüşebilmemiz duası ile Allah cc emanet olun. duaa..
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Haklısınız. Nefsi resimleştirmek "an"la alakalı bir husustur.
Bir husus için atıp tutuyorum. Lakin o husus'a şimdilik de erişemiyorum. Bu an itibariyle nefsinizin resmi sizleri aldatabilir. Lakin, o hususa erişecek bir makam elde ettiniz, artıkın o husus sizin oyuncağınız, o hususa erişmeden evvelki kelami değerlerinizi fiili değerlerinizle koruyabiliyorsanız,
Sizleri takdir etmek gereklidir. Nefsiniz resmi gayet güzel derim!
Her daim bu halde olmak mümkün mü? Karamsar olmamayım. Her daim bu halde olalım inşallah.
Dua ile.
 

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
1,176
Tepkime puanı
4
Teşekkür ederim yazılarınızı hala anlamakta zorlansam da burada bana iyi nefse sahip olduğumu söylemeye çalışmışsınız sağ olun fakat ben bu görüşünüze katılmıyorum içimde beni rahatsız eden nefsi bir ben bir Allah cc bilir.Hiç bir şeyin görüntüsü sizi aldatmasın hele ki nefsin görüntüsü hiç aldatmasın çünkü o şeytan maşasıdır.Allah cc itat etmemek için şeytanın dediklerini dinler.O yüzden siz ne kadar süslü paketlere koyup güzel deseniz de nefis güzel olmaz ancak Azrail'i görünce aklı başına gelir onun ama iş işten geçmiş olur.Bu da bir nimettir tabi nefsin çirkinliğini, imanımıza düşmanlığını Rabbimin bana bildirmesi, sonsuz şükürler olsun,nefsin güzel ve şirin görüntüleri daima tuzaktır
bizleri aldatmasın.Müslüman nefsinin oyunlarına aldatmalarına karşı daima uyanık olmalıdır.
 

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
1,176
Tepkime puanı
4
EBU HAFS HADDAD(ks);''Allah teala'ya dayanıp kendini zengin bilmek ne hoş!Bir namerde dayanıp kendini zengin bilmek ne fena!''

namert:nefis
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Benim yazılarım cidden anlaşılmaz mı, anlaşılmıyor mu? Ben anlaşılır yazdığımı sanıyorum ama demek halan bu güzelliği eda edemiyorum.
Bizler "nefis" güzel olanı vaad" eder demedik. O haliyle "kötü" olanı isteyecek ve onu arzu edecek ki, "iyi"yi mi, "kötü"yü mü ikame edeceğimiz noktasında sınanabilelim değil mi?
Aslında nefsin kötüyü istemesinde bir mahzur yoktur. Önemli olan "kötü"yü isteyen nefsin o isteğiyle baş başa kaldığımızda "iyi" ve "güzel" olanı yapabilmektir. Değil mi?
Mesela günün birinde Hz Yusuf (AS) bir odada "halvet" bir şekilde ve kapısı da kilitlenmiş olarak bir kadınla baş başa kalacağını bilebilir miydi? Evet, O böyle bir şey istemedi ama muhatabının "nefsi" böyle bir şeyi isteyen oldu.
İşte önemli olan nefsin kötülükleriyle yüzleştiğimizde, Hz Yusuf gibi, "Ben Allah'tan korkarım, O benim Rabb'im'dir" diyebilmektir önemli olan. Bunu ifade etmeye çalışmıştım.
Müslümanlar bu hali başarmak zorundadırlar. Ahlakları da bu merkezde olmalıdır. Olması gereken budur.
Lakin, bu güzelliği her daim muhafaza edemediğimiz de bir gerçektir.
Koruyabilenler mükafatını, koruyamayanlar da cezalarını çekeceklerdir!
Allahü Teala nefsini eğitenlerin zümresine cümlemizi ilhak eylesin. Amin.
 
Üst Alt