Ne oldu Bize Biz dua etmeyi mi unuttuk

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
dua.jpg

Rabbim, Facebook, Twitter çıktı Biz dua etmeyi de unuttuk.
Üzüntümüzü, kederimizi, haykırışlarımızı,
kızgınlıklarımızı dua ile Sana Seslenmedik gittik Facebooka yazdık..
Ya Rabbi bize ,Neslimize yeniden dua etmeyi ,Sevmeyi merhamet etmeyi öğret!
Şüphesiz ki bizler kendimizi ve Seni unutan kullarınız..
Ne oldu Bize! Biz dua etmeyi mi unuttuk ve unutturulduk.

Geçen cumartesi gecesi çok Fancy ,Fantaztik lüks bir düğüne gittik.. CN Tower da oldu..düğün Sahibi Hacı ağbimiz,düğünde yerli 3,4 hocamiz da vardi..
en lüks yemekler, balik, havyar ve kurban eti verildi...
neyse ben daha fazla kalamadim müsaade istiyerek içim buruk ayrıldım...
neyse ertesi günü düğün Sahibi Hacı ablamiz aradi ve davetlerine icabet ettiğim için teşekkür etti ve düğün nasildi çok klasik ,Çok fantastik idi değil mi dedi..
-Ağlarım, ağlatamam, hissederim, söyleyemem. Dili yok kalbimin ondan ne kadar bizarım.dedim
düğünde her Her şey vardi! ama hiç bir şey yoktu dedim..
bir şey nasıl başlarsa öyle de devam eder!dedim...

Nasil yani dedi...?
-düğünde 3,4 Hoca vardı ve hiç biri kalkıp bir besmele, bir Dua bile etmedi..Ne oldu Bize Biz dua etmeyi mi unuttuk..?
Hayır İşine besmele ile Allah'ın adı ile Dua ile başlamak ,Dua ile açmak ,kapatmak yok artik!!
neyse herşey nasip meselesi !Her kes imaninca nasipleniyor desene herkes ancak nasibince faydalanıyor hayattan ve her şeyden..
Duâ" Denen SIR!..
Duâ, kelime manası "çağırmak" demektir Siz düğüne herkesi davet ettiniz de bir Tek Allah cc. davet, edip çağırmadiniz Onun cc. Allah'ın rahmetiyle Sizleri ,
yeni evlileri kuşatılması için tek bir Dua edilmedi...dedim..
Eyvaaah Eyvaah evet dalgınlığa ,telaşa geldik unuttuk dedi!!
Kissadan Hisse...

Biz dua etmeyi mi unuttuk..
Düşmez kalkmaz bir Allah olduğunu unuttuk..
Sevdiklerimize, onları ne çok sevdiğimizi söylemeyi unuttuk..
Sabretmeyi ,Sevmeyi ,Şükretmeyi unuttuk…
Tövbe etmeyi, Allah'tan aff dilemeyi unuttuk…
Din kardeşlerimize, hayır ve selametle Gıyaben insanî ve İslamî borcumuz, olan Dua etmesini unuttuk..

Bir Müslümanın din kardeşinin arkasından ettiği hayır dua kabul olur. O dua edince, bir melek, “Âmin, kardeşin için istediğinin aynısı sana da verilsin” dendiğini unutuk...
Sevmenin en güzelini,Karşılıksız sadece Allah rızası için sevmeyi unuttuk…

Bildiklerimizle amel etmeyi unuttuk…
Kalplerin yanlız Allah’ı anarak mütmain olacağını unuttuk…

Bazen sevdiklerimizin hatırnını sormayı selam vermeyi,İnsan olduğumuzu unuttuk…

Kuyularda Yusuf’u ,Hasta yatağında Eyyub’u unuttuk…
Ateşe atılan İbrahim’i ,Pişman olup ta affolunan Yunus’u unuttuk…
Ve Gül kokulu Efendimiz’in (s.a.v.) yaşadıklarını unuttuk…
Affet bizi Allahım,biz Seni de Dua etmeyi de unuttuk...Allah'ım biz seni unuttuğumuz zaman bile Sen bizi unutma Yarabbi
agla..:,

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Sadece dua etmeyi mi unuttuk? Bizim kuşağımız bir çok şeyi unuttu! Bizden sonra gelenler, şimdiki gençler ise her şeyi unuttu. Her gelen nesil geçmişi aratacak galiba. Unutmamak için unutmayanlarla beraber olmak, onlara yakın olmak gerekli! Dua edenler lazım çevremizde, İmanı sağlam olanlar, dua etmeyi unutmayanlar lazım. Biz burada müslüman dediğimiz bir toplumda yaşarken unuttuk, unutturulduk! Hacı abi Amerikada unutmuşsa çok görme gönül sızım...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
fusyacicek.jpg

Hayırlı günler başkanım, Siz ne derseniz deyin !benim bu işe aklımda kalbim de yatmadı.
Ben yine de diyorum ki ;Hani deriz ya;Eyy nasîpsizim!!neden nasîpsiz olur insan...?Dua almak ta nasip kısmet meselesi..
unutmuşsa, unuturulmuşsa bunun muhakak bir sebebi hikmeti olmalı değil mi...?

Neden bu İnsanın düğününde Dua yapılması nasip olmadı..? mânen buna engel ne idi..?bunun sebebi ,Hikmettini ancak Allah cc. bilir..!!
ama ben lisan ı münasip, uygun bir dil ile bunun Sırrı-ı Hikmettini Hacı abimize soracağım...
Olan,olmayan her şeyin ardında bilemediğimiz nice hikmetler, Sırlar vardır...Kaderin her şeyi güzeldir!!yeter ki olaylara hikmet Gözü ile bakmaya bak! ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
800px-Cntower2.jpg

Hayırlı günler Olan,olmayan her şeyin ardında bilemediğimiz nice hikmetler, Sırlar vardır...Kaderin her şeyi güzeldir!!yeter ki olaylara hikmet Gözü ile bakmaya bak! ...
Yukarıdaki yazımda da anlattığım gibi; unutmuşsa, unuturulmuşsa bunun muhakak bir sebebi hikmeti olmalı değil mi...?
bunun Sırrı-ı Hikmettini Hacı abimize sordum..
-Eyvallah Sen de Fark ettin değil mi ?

Meselenin Sırrı-ı Hikmeti budur diyerek anlatti..Oğlunun düğünü öncesi ondan bir istirham ,bir rica Baba olarak bir isteği olmuş ama oğlu, babasını kırarak kabul etmemiş!!
yani O düğün babasının kırık kalbi üzerine yapılmış ..
-peki oğlundan ne istediğini sordum..
-Aslında çok basit ..burada italyanlar, amerikalilar bilmem neciler, kimler düğün salonuna,Masaya kutu koyarlar ve her kes yediği yemeğide hesaba katarak
düğün hediyesi olarak para koymak zorundadir...

babası, o kutunun konulmamasini ısrarla istememiş!Gelenler Para değil Allah razı olsun deyip Dua ile bu düğüne iştirak etmelerini istemiş..
Hacı abimize Hamd olsun Mal varliği var!Ana vatan da, burda her yerde ihtiyaci yok..ihtiyaci olan tek Dua idi...

Oğlum Doktor kendisinin de ihtiyaci yok!!Hem ben bu gün ,bunun için 38 sene beklemişim..tek Oğlum,tek muradim onu ben kendi param ile evlendirmek,istedim!!
başkasının parası ile değil!!

istedim ki;islami sade bir düğün bir ziyafet ,olsun..Hamd ile evvela Allah'ı ,Hak Dostlarini, Fakir fukaraninda, evsiz barksizlarinda, yetim ve
Fakir öğrencilerinde davet edilmesini istemiştim ama Oğlum kabul etmedi ve sadece Doktor arkadaşlarini ve yüksek mevkide olan insanlari davet etti...
Ben buna çok kırıldım! O kadar çok kırıldım ki kendim de Dua etmeyi de unuttum...hem ağladı hem anlattı..
Doktor,yetiştirmişim ama malesef ben insan Yetiştirememişim...dedi..
babasının ahını aldığında Allah cc da Ona Dua edilmesini nasip kısmet etmedi...Kıssadan Hisse...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm hayırlı sabahlar çok üzüldüm bu aklıma zaman zaman gelir nasipte olmamak...! daha önceki paylaşımım da zaten gördünüz nasipsizim dua konusunda sanırım dua alabilmek için kendimde yanlış olanı bulmam düzeltmem gerekiyor:((((((((( selametle kalın kardeşlerim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Eyy nasîpsizim!!neden nasîpsiz olur insan...?Dua almak ta nasip kısmet meselesi..
unutmuşsa, unuturulmuşsa bunun muhakak bir sebebi hikmeti olmalı değil mi...?
Hikmettini ancak Allah cc. bilir..!!
ama ben lisan ı münasip, uygun bir dil ile bunun Sırrı-ı Hikmettini Hacı abimize soracağım...
Olan,olmayan her şeyin ardında bilemediğimiz nice hikmetler, Sırlar vardır...Kaderin her şeyi güzeldir!!yeter ki olaylara hikmet Gözü ile bakmaya bak!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Bu olayın iki nedeni var bana göre:
1.si Baba ahı almak
2.si de peygamber efendimizin (s.a.v) söylediği gibi; En kötü davet zenginlerin çağrılıp fakirlerin çağrılmadığı davettir... hiç boşuna söyler mi efendimiz... Baba nın niyeti güzelmiş Allah kalbi kırık kulunu hiç yalnız bırakır mı? BIRAKMAZ ....

simge1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
o babanın dileğini yapsaydın ne olurdu ki evlat . ne kadar güzel bir şey istemiş senden . o mazlumların el açıp sana dua etmesinden kendini mahrum bıraktığın için üzülmelisin. insan her zaman öyle bir ortamı arasa bulamaz . gerçekten bulamaz . o arkadaşlarını arasan bulursun ama o insanları arasan bulamassın belki de bir daha.. ve büyük sözü dinlemek her zaman iyidir bu hayatta .

o tarz birşeyle bende karşılaştığım için yorum yapmaktan kendimi alamadım kardeşim. henüz genç bir bayanım . bizim evin orada çok güzel bir mekan var. annem kızım senin nişanın olursa burada yapalım dedi. ve ben peki anne orası olsun dedim. gerçekten güzel bir yer ama beğenmeseydim farzedelim yine de orada yaparım çünkü annem istemiş gönlünce. onlar beni bunca yıl yetiştirmiş büyütmüş ben onun bu isteğini ASLA geri çevirmem . çevirmeyeceğim de.. keşke o evlat da böyle düşünseydi. . emin ol ki o insanlar gelir geçer bir gün hayatında olmazlar bile. ama baba her zaman senle olacak yüreğinde ......

Üst Alt