Nasihat dinliyene verilir

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
nasihatomo.jpg

bu Sabah ,bir Ortaokul-Lisede Psikolojik Danışma ve Rehberlik uzmanı olarak,gençlere bazı konular hakkında tavsiyeler ,bilgi verip Konuşmamı istediler baktım kimse dinlemiyor ,Nasihat dinliyene verilir ya bende muziplik olsun diye onlar gibi teks mesaj yazmaya ve kıkır kıkır gülmeye başladım...dfgtndfgtn

Gençler,telefonlarını bırakıp hayretler içinde bana bakıyorlar..ne oldu Ya Hu...:bilmemm:.
niye bakıyorsunuz ki...xxzzl..

-gençlerden biri dediki ;mrs S. sen bize Social Studies and humanities (Halkla İlişkiler,iletişim, duygu ve sosyal davranişlari anlatmıyacakmısın ..?

o zaman dedim ki;Never give advice ,who wont listen!!
Nasihat dinlemiyene verilmez...
Tecrübe ile kazandığım,her birine bir bedel Ödediğim hayat tecrübe ve nasihatlerimi boşuna harcamak ziyan etmek istemiyorum..
belki bir gün gerçekten ihtiyaci olan, nasihat soran biri gelirde onlara veriririm...:tamam:.

Siz kendinizden başka hiç kimseyi dinlemediğiniz ve hatalarınızdan ders almadığınız için her biriniz stress ,bela ve deprasyondan kurtulamiyorsunuz....hy..

Sizi kimse uzun süre sevemiyor insanlari,kızdırıp kırıp bıktırıyorsunuz..
Kendinizde ,onlari kızdıracak;yönlerinizi ve eksiklerinizi tamamliyarak tekrar Kapılarına gittiğinizde Akıllı ve makul olmayi bilmiyorsunuz...
siz bu gidişle hep,hayatta tıkanıp Kaldığınızın farkındamısınız...dfr5..

Siz hiç bir şeyin ,kendinizin bile değerini bilmiyorsunuz...
Değerini bilmediğimiz şeyleri neden kaybederiz biliyormusunuz..?
çünkü bir gün O Değerini bilmediğimiz şeylerin gerçek değerini ve anlamını bilen biri çıkar ve elimizden alır!!ve Bizde kendi değerimiz ile kalırız.
Kainatın etki-tepki yasası,insanlar için de geçerlidir. ..kişileri,ne kadar etkiliyebilirseniz O kadar da olumlu ya da olumsuz tepki alırsıniz...

Yaşadığınız Her olayda Size bir hayat dersi ,nasihat veriliyor..Dersinizi alın artık!! deyip evime geldim..

onlar bilmiyorlar ki;nasihat,vermek iyiye ve hayra davet etmek, kötü ve şerli işlerden sakındırmaktir...
ben sadece onlarin iyiliğini istemiştim benim de onlar gibi evladim var...
ben bir koruyucu Anneyim.onlara ne nasihat verecek nede örnek olacak duyarlı,bir aileleri yok bunlarin... hy..

mumın1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Esselamun aleykum ve rahmetullah abla .
birşey soracağım masAllah bir çok yazınızı takip ediyorum da bunları siz hazır yazı olarak kopyala yapıştırmı yapıyorsunuz ,yoksa kendi emeğinizle her yoruma konuya tekrar tekrar işleyip yazı vermektemisiniz başarılı ve gerçekten tane tane kullandığınız cümlelerin her bir anlamı çok kıymetli...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam,ve rahmetullahi ve berekatuhu La havle ve la kuvvete illa billah..
Ben burada gönül sızısını dile getiriyor sıkıntılarımı dertlerimi YAŞANMIŞLIKLARI paylaşıyorum..
kendim koruyucu anneyim,Mesleğim ,insan ve ruh sağlığı farklı din ,millet ve kültürden insanlarla görüşme, Çalışma ortamında bulunmaktayim...
her insan farklıdır ama duygu ve hissler,yaşananlara baktığımızda genelde aynı hatalar yapılır ve sonuçlar ,netice hemen hemen aynı olur. .

Burada yazi yazarken;Rabbimin bana nasip ettiği ilimleri, Terazinin bir kefesine ,öbür kefeyede kalbimi,vicdanimi ,aklımı ve zamanimi ,emek koyarim.
Sağdan soldan alıntı yaparak değil,kendi tercübelerime dayanarak ve Allah rızası için yapmaktayım..

yazdıklarımı gönül gözü ile okursaniz ;Hepsinin içinde bir yaşanmışlık ,tecrübe ,hikmet ,keramet,ibret ve bir ders vardir..almasını bilene......

mumın1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
alıntı ıma edmedım alıntı deseydım abla dırek onu ıma ederdım , kopyla yapıstır derken yanı kendı arşıwımde sıır lerım var mısal onlardan kopyala yapıstır yapıyorum yanı , sızınde kendını emegınızce olan yazılar dan bahseddım tekrar gun yuzune cıkarıyorsunuz dıye dıle getırmek ıstedım yoksa, tabıkı ben sızın kendı emegınızce yazıldıgını cok ıyı bılıyorum haddımemı sıze bu tur tutarsız bır ımada bulunmak abla acıklaman ıcınde Allah c.c razı olsun,
evet farkındayım sızın kısılık ve karekterınızın bılgınızın oterıtenızın kapasıtenzın ne oldugundan ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
alıntı ıma edmedım alıntı deseydım abla dırek onu ıma ederdım , kopyla yapıstır derken yanı kendı arşıwımde sıır lerım var mısal onlardan kopyala yapıstır yapıyorum yanı , sızınde kendını emegınızce olan yazılar dan bahseddım tekrar gun yuzune cıkarıyorsunuz dıye dıle getırmek ıstedım yoksa, tabıkı ben sızın kendı emegınızce yazıldıgını cok ıyı bılıyorum haddımemı sıze bu tur tutarsız bır ımada bulunmak abla acıklaman ıcınde Allah c.c razı olsun,
evet farkındayım sızın kısılık ve karekterınızın bılgınızın oterıtenızın kapasıtenzın ne oldugundan ...

EyvaAllah arşive vs yok sadece O An da Yaşayanlardanım,etrafımda olan biten her şeye ibret,hikmet gözü ile bakar acaba bu olay bana kendi haal dilli ile ne anlatmaya Çalisiyor diye düşünürüm .

Farkında olmak demek an içinde yaşamak, yani şuurlu ve uyanık olmak demek her olaydan kendime kendimce bir hisse alıp burada sizler ile paylaşip yazmaktayim
....
acilangul1

mumın1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Takdıre şayan gercekten emeklerın cok abla üşenmeden herkesle ılgılenebılmek yazabılmek, gercekten bu ışı cok sevdıgın aşıkardır. ınsanların derdını dınlemekten cok Allah c.c rızası ıcın yapman daha anlamlı hem sevap bakımından hemde ıyı bır ornek olma hususunda senın yerın baya farklı...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ahh çok Pişmanlıklarım 'Keşke'lerim var evet,hem de çok.bazen de bu 'keşke'lerden belki de birisi ibret ,ders, nasihat alir diye de en çok da Nefsime yaziyorum belkide....

Dem bu demdir, gün bugündür. Görmemiz gerekeni görelim, almamız gerekeni alalım ve
vermemiz gerekeni de verelim artık. İşin özü budur, kıssadan hisse vesselâm Selam ve dua ile ...

acilangul1

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Nush, tekdir ve kötek mutabıklığı yani.
Ehl-i nush olana nasihat.
Ehl-i tekdir olana kötek.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Eğer akıl sahiplerinin öğütlerini can u gönülden dinlemezsen
Cihan, o öğüdü sana bir gün acıyla öğretir...

Bedava peynir sadece fare kapanında olur.
sırıtık.:,

Üst Alt