bu Sabah ,bir Ortaokul-Lisede Psikolojik Danışma ve Rehberlik uzmanı olarak,gençlere bazı konular hakkında tavsiyeler ,bilgi verip Konuşmamı istediler baktım kimse dinlemiyor ,Nasihat dinliyene verilir ya bende muziplik olsun diye onlar gibi teks mesaj yazmaya ve kıkır kıkır gülmeye başladım...dfgtndfgtn
Gençler,telefonlarını bırakıp hayretler içinde bana bakıyorlar..ne oldu Ya Hu...:bilmemm:.
niye bakıyorsunuz ki...xxzzl..
-gençlerden biri dediki ;mrs S. sen bize Social Studies and humanities (Halkla İlişkiler,iletişim, duygu ve sosyal davranişlari anlatmıyacakmısın ..?
o zaman dedim ki;Never give advice ,who wont listen!!
Nasihat dinlemiyene verilmez...
Tecrübe ile kazandığım,her birine bir bedel Ödediğim hayat tecrübe ve nasihatlerimi boşuna harcamak ziyan etmek istemiyorum..
belki bir gün gerçekten ihtiyaci olan, nasihat soran biri gelirde onlara veriririm...

Siz kendinizden başka hiç kimseyi dinlemediğiniz ve hatalarınızdan ders almadığınız için her biriniz stress ,bela ve deprasyondan kurtulamiyorsunuz....hy..
Sizi kimse uzun süre sevemiyor insanlari,kızdırıp kırıp bıktırıyorsunuz..
Kendinizde ,onlari kızdıracak;yönlerinizi ve eksiklerinizi tamamliyarak tekrar Kapılarına gittiğinizde Akıllı ve makul olmayi bilmiyorsunuz...
siz bu gidişle hep,hayatta tıkanıp Kaldığınızın farkındamısınız...

Siz hiç bir şeyin ,kendinizin bile değerini bilmiyorsunuz...
Değerini bilmediğimiz şeyleri neden kaybederiz biliyormusunuz..?
çünkü bir gün O Değerini bilmediğimiz şeylerin gerçek değerini ve anlamını bilen biri çıkar ve elimizden alır!!ve Bizde kendi değerimiz ile kalırız.
Kainatın etki-tepki yasası,insanlar için de geçerlidir. ..kişileri,ne kadar etkiliyebilirseniz O kadar da olumlu ya da olumsuz tepki alırsıniz...
Yaşadığınız Her olayda Size bir hayat dersi ,nasihat veriliyor..Dersinizi alın artık!! deyip evime geldim..
onlar bilmiyorlar ki;nasihat,vermek iyiye ve hayra davet etmek, kötü ve şerli işlerden sakındırmaktir...
ben sadece onlarin iyiliğini istemiştim benim de onlar gibi evladim var...
ben bir koruyucu Anneyim.onlara ne nasihat verecek nede örnek olacak duyarlı,bir aileleri yok bunlarin... hy..