namaza başlamak

ipekk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Herkese iyi hafta sonları sabah ezanını duydum ve uyandım.namaz kılsam mı kılmasam mı diye terettüt yaşadım ve hemen aklıma burada okuduğum yazılar geldi.meleklerin bize şahitlik ettiği ve yalnız olmadığımız.onun gücüyle yataktan kalktım ve namazımı şükürler olsun kıldım.umarım diğer vakitleride kaçırmadan kılarım.sabah namazı ve yatsı namazında zorlanıyorum üşeniyorum daha doğrusu.allah güç kuvvet versin ve inşallah namazlarımın devamı gelir bu bir başlangıç olsun.bana dua edin.eşimede teklif ettim sende kıl diye hayır dedi.umarım o da kılar.biraz zorlanıyo aklına kötü düşünceler geldiği için tekrarlamak zorunda kalıyo.allah tüm isteyipte kılamayanlara yardım etsin.hoşçakalın

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
enguzel_namaz_16.jpg

Ey ân, dur geçme. Ne kadar güzelsin!
Allah kabul etsin..namazi kildiginiza seytani deliye cevirip kendinizden uzaklastirmaniza cok sevindim...ins.diger vakitleri kilmaniz icin dua edecegim..
Niyeti hayr olanin Akibetti de Hayr olur..
Hamd Olsun Yureginizde Bu namaz kilmak isteyisi Sevki var..
Bak Kardesim her insan imandan sonra sorulacagi ilk sey Namaz-dir..
Namaz, kalpteki Allah cc sevgisi ateşinin yükseldiği bir cennet bahçesidir.
Namaz, bir dua, bir kaçış, bir diriliş, bir mutluluk, bir şükürdür.
Namaz, Allah’ın cc kullarına ihsan ettiği asla ve asla karşılığı ödenemeyecek bir nimettir.
Rabbinin huzuruna miraca cikip HUZUR bulmak-tir..

Rabbim! İhsan ettiğin namaz nimeti için, yarattığın zerreler adedince, kılınan namazlar ve namazda okunan sureler ve surelerin içinde geçen harfler adedince hamd-ü senalar olsun.

“Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! Duamı kabul et!” (İbrahim Suresi 40.ayet)

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Namaz mutluluktur. Namaz kıl mutlu ol!

alemra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bende namaz kılmak istiyorum ama sanki başlangıcında kapanmam gerekiyor yada şeytanın vesvesesi bana böyle düşündürüyor bilemiyorum ama Allah ömür verirse bu dediklerimi yapıcam İnşallah

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Bende namaz kılmak istiyorum ama sanki başlangıcında kapanmam gerekiyor yada şeytanın vesvesesi bana böyle düşündürüyor bilemiyorum ama Allah ömür verirse bu dediklerimi yapıcam İnşallah

Namaza başlamak için hiç bir şeyi beklemeye gerek yok! Şimdi kapanmayı sana bahane eden şeytan, kapandığın zaman başka birşeyi bahane edecektir. Bu mutlaka böyle olacaktır. Namaz bir süreçtir, bütün eksikleri bu süreç içinde yaşayarak görüp tamalamak gerekir. Herşeyin tam olmasını beklemek tamamen olmayacak bir hayaldir. Şeytanın engelleme bahanesidir. Namaza başlamayı ne olursa olsun ertelememek lazım. Namazı ikame ettikçe zaman içinde herşey yoluna girer.

Seyyidahmet

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH Resulüne Ve Ahsabına Selatu Selam Olsun ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED ..

Çok Değerli Kardeşim Bilindiği Üzere Şeytani Aleyhi Lanet İnsanların En Büyük Düşmanıdır ...
Değerli Mümin Kardeşim Sana Bir İki Tüyo Vermek İstiorum Bunları Uygularsan ALLAH C.C Hazretlerinin İzni İle Şeytanı Tamamen Alt Edeceksin Biz Seyyidlerin Her Daim Okudugu Bir Dua Vardır Bunları Uygularsanız ALLAH C.C Hazretlerinin İzni İle Şeytanı Sonsuza Dek Alt Edeceksiniz ..

Bismillahirrahmanirrahım Euzü bi kelimatillahit tammeti min şerri ma haleka ve zerae ve berae min şerri ma yenzilü mines semai ve min şerri ma ya'rucü fiha ve min şerri fitnetil leyli ven nehari ve min şerri külli tarikın illa tarikan yatruku bi hayrin ya rahman

Ey Degerli Mümin Kardeşim Vallahi Alem Bu Dua Nın Kudreti Ve Mana İ Alemi O Kadar Büyüktür Ki Okundugu Vakit Şeytanın Belini Parça Parça Eder .. Vallahi Alem Bu Dua Yı Sabah Namazında Ögle İkindi Aksam Ve Yatsı Olmak Üzere Her Namaz Vaktinden Önce Okursan Şeytan Sana Katiyyen Yaklasmaz ...
Vesveselerden Uzak Kalırsın ... Sadece Nefsin Kalır ....
Senın En Buyuk Düşmanın Nefsi Emaredir ... Nefsi Alt Etmek İstiyorsan Sadece Sunu Söyleyeceksin ... Ama İçinden Kalben Söyleyeceksin ....

ALLAH Resulüne Ve Ahsabına Selatu Selam Olsun ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED ..
Bunu Dedikten Sonra Söyle Dua Edeceksin ...
ALLAH Im Nefsimin Şerrinden Sana Sığınıyorum Nefsimi Alt Etmem İçin Bana Yardım Et ... ALLAH C.C Hazretleri Böyle Dua Edildigi Vakit Kulunun Duasını AsLA Geri Çevirmez Ve O Kuluna Yardımcı Olur ....
Umarım Yardımcı Olmusumdur .. Esselamun Aleyküm...

alemra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah C.C. hepinizden razı olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
enguzel_namaz_23.jpg

Namaz Islam dininin diregi ve temelidir .
Bütün ibadetlerin rehberidir .

Bu bes vakit namazi sartlarina uyarak vaktinde kilanlar icin, hifz ve emaninda bulundugu Allah-u Teala büyük günahlardan el cekmesi sebebiyle o kulun isledigi diger günahlari affeder.

Peygamber efendimiz (s.a.v.)buyurdu :

Bu bes vakit namaz bir kimsenin evinin önünden akan berrak bir su gibidir .
O kimse günde bes defa suya girerse üzerinde kirden eser kalir mi? Ashab-i Kiram hayir kalmaz ya Resulüllah dediler .

Tekrar buyurdu:
Iste bes vakit namazda, suyun kiri temizledigi gibi günahlari temizler.

Peygamber efendimiz (s.a.v.)buyurdu ki namaz dinin diregidir.
Namaz kilmayan, dinini yikmis olur.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Biri imam-ı Azama gelerek...
Ya imam...!
Ben namazlarımı huşu içerisinde kılamıyorum. namazda iken develerimi otlatıyor,onlarla ilgileniyorum.
oysa siz benden daha zenginsiniz.
peki siz ibadet zevkine nasıl erişiyorsunuz?
ibadetlerinizi huşu içerisinde nasıl yapıyorsunuz? diye sormuş....

İmam-ı Azam Ebu Hanife hazretleri şöyle cevap vermiş...
"Ben develerimi kalbime baglamam ki...
ahıra baglarım..."

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
NAMAZ KILAMIYORUM,NE OLDU BANA
Kendini Kandırıyorsun!

Namaz kılamıyorum. Ne oldu bana bilmiyorum. Çok istiyorum ama olmuyor. Bir şeyler bana engel oluyor. Bahane, bahane, bahane.!!!

Sadece kendini kandırıyorsun. Hayatın sızlanmakla, ağlayıp dövünmekle geçiyor. Yarın başlarım, öbürgün, haftaya söz başlayacağım. Yarına garantin mi var? Bir saat içinde dengeler değişiyor, neler oluyor dünyada. Haftaya çıkacağına dair Allah’tan söz mü aldın?

Yemek yerken hiç zorlanmıyorsun. Bir gün bile boşluk vermiyorsun. Çok sevdiğin limonlu dondurmayı alabilmek için kaç sokak öteye gidiyorsun. Canın mantı çekti diye nasılda çaba gösterirsin yapacağım diye. Hayalindeki araba için kredi çekip onca sıkıntıya katlandığını ne çabuk unuttun? Deniz mavisi eşarbına uygun ayakkabı ve çantayı bulabilmek için kaç mağaza dolaştığını düşün? Yatağın azıcık battı diye gidip en pahalısından ortopedik yatağı alan sen değil miydin?

Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz bize döndürüleceksiniz. (Enbiya Suresi,35)

Ezanlar okunurken kayıtsız kalamazsın! Göz göre göre namazını kaçıramazsın! Yaradanına kafa tutamazsın! Çünkü sen müslümansın, sen İslamın hâdimisin.

İslam’ı ayakta tuttuğun kadar, Allah’a kul olduğun kadar insansın.
Allah’a kulluk edemiyorsan sen koskoca bir sıfırsın!
CAHİDE SULTAN

Üst Alt