Namaza Baslamak Istiyorum !

Ismail

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba,
ben 15 Yasindayim ve Namaza Baslamak istiyorum(duaa..). Fazla Zammi Süre bilmedigim icin, bir Kagida yazip Namaza Okumak istiyorum. Acaba böyle yapabilirmiyim ? Yardimci olursaniz sevinirim.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Merhaba,
ben 15 Yasindayim ve Namaza Baslamak istiyorum(duaa..). Fazla Zammi Süre bilmedigim icin, bir Kagida yazip Namaza Okumak istiyorum. Acaba böyle yapabilirmiyim ? Yardimci olursaniz sevinirim.

Hoşgeldin kardeşim. Evet sureleri bir kağıda yazıp, okuyabileceğin şekilde karşına bir yere koyabilir oradan okuyabilirsin. Zaman içinde sureleri ezberlemeye çalışman daha iyi olur.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Hosgeldiniz Guzel yurekli ,masum, tertemiz ismail kardesim..
Benim Bolumde bu ne guzel kutlu ulvi istek dogrultusunda acilmis bir konu...
Almanyadan yaziyorsunuz demek ki Siz de Benim gibi Gurbetci guzel bir insansiniz..
adiniz ismail.. bu ismi her duydugumda
ismail as. kurban edilisi sirasindaki teslimiyettini yurekten hissederim..

Hayatlarımızda hep bir noktada hakimiyet olma duygusu hakimdir.
Ya Hz ibrahim as olmak veya bıçak yahut da kurban olmak. Bu üç hali düşünmek yaşamak ve hangisi olmak isteriz...acaba ?
Icimdeki Nefis hayvanımı kurban etmek Hz. ibrahim as. gibi teslim olup bıçaği da HAK yolunda Rabbim emr etti ise kullanmak gerek..
“Rabbin için kurban kes…” (Kevser Suresi 2. Ayet) emrine “Buyur Allahım buyur emrine hazırım” diyebilmek mümkündür.
Teslim olmamış bir insanın İbrahim (a.s.) ve İsmail (a.s.)’ca bir itaat ve teslimiyeti söz konusu bile olamaz.

İbrahim (a.s.) rüyayı görünce oğlu İsmail'e:
-Ey oğlum! Rüyamda seni kurban ettiğimi gördüm! Dedi. Onu alıp kurban yerine götürdü.

Oğlunun anasına(Hacer'e):
-Bu çocuk büyüdü. Onu benimle gönder! dedi.

İbrahim (a.s.) oğlunu aldı. Bir keskin bıçak yanına alarak, oğlu İsmail'le yola çıktı. Göklerin melekleri, bu hali görüp ağlaştılar.

-Ya Rabb'i, dediler, İbrahim ne büyük köledir. Onu, Sen'den ötürü ateşe attılar, hiç kaygılanmadı.
Şimdi de:
-Oğlunu kurban et! diyorsun, yine kaygılanmıyor.

İbrahim (a.s.), oğlu ile dağa çıkmaya başladı. Dağa bir sarsılma geldi:
-Bu ne gündür ki, bir Peygamber, oğlunu benim üstümde öldürecek! dedi.

Dağ titreyince, İbrahim (a.s.)'ın oğlu İsmail korktu. Babasına:
-Ey baba! dedi. Bu dağ niçin böyle sarsılıyor?

İbrahim (a.s.):
-Ey oğul, dedi. Yüce Allah, her şeye Kadir'dir, her ne dilerse yapar!

İblis ise, İbrahim'in Allah'a vefasına üzüldü. Ne yapacağını, ne edeceğini bilemedi. İsmail'in anasının yanına geldi:
-Ya Hacer! dedi. İbrahim, senin oğlunu nereye götürdü?

Hacer:
-Babası ile birlikte gitti. Dedi.

Şeytan:
-Sana söylemedi, ama İbrahim, oğlunu alıp öldürmeye götürdü, dedi.

Hacer:
-Sen İblis'sin. Allah'ın Peygamberi, oğlunu nasıl öldürür? Sen bunu nasıl söylersin?

Şeytan:
-Oğlunu öldürmesini, Allah buyurdu! diye cevap verdi.

Hacer:
-Eğer bu Allah'ın buyruğu ise, ben de o buyruğa baş eğerim! dedi.

Şeytan, Hacer'den umudunu kesince, İsmail'e geldi ve onu aldatmak istedi. Çünkü çocukların gönlünün zayıf olacağını düşünüyordu. Onun ardından yetişip:
-Ey oğul, baban seni öldürmeye götürüyor. Dedi.

Çocuk İsmail:
-Sen İblis'sin, bu Allah'ın babama bir buyruğudur! dedi. Eğer bu, Allah'ın bir emri ise ben, o emre boyun eğerim! dedi.

Allah-in emrine boyun egen ismail Allah-in huzurunda huzur bulanlardan olmaz mi?

https://www.youtube.com/watch?v=GIQGBtfEITM

Üst Alt