Namaz ve islamın sancağı ukab

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Şubat 2012
Mesajlar
677
Tepkime puanı
3
Yaş
66
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

EY İNSANLAR ALLAH DİNİNİ ESMAYI İLAHİYESİNDE KEMALATININ NURU HZ MUHAMMED EFENDİMİZ İLE TAMAMLAMIŞ İNSANLAR İÇİN EN HAYIRLI OLAN DİN İSLAM DİNİNİ SEÇMİŞTİR.

MEARİÇ SURESİNDE TEBLİĞ EDİLDİĞİ GİBİ İNSANLAR NUR HÜZMELERİ GİBİ RUHANİYETLERİNDE ALLAHA YÜKSELİŞTEDİR.İŞTE BU YÜKSELİŞİN HAKİKATINDA MİRAÇ VARDIR. BU KAPI İNSANLIK ALEMİNE ALLAHIN LÜTFUKEREMİYLE BESMELE İLE AÇILMIŞ. ALLAHA OLAN BU YÜKSELİŞTE KİŞİ MİRACI OLAN NAMAZ İLE HER KUL YAŞARKEN RABBİNİN HUZURUNA DAVET EDİLMİŞTİR.

NAMAZ-KILINACAK VAKTİN NİYETİ İLE TEKBİR İLE BAŞLAR. ALLAHU EKBER DENİLDİĞİNDE ALLAHIN BİRLİĞİNE ŞAHADET EDEREK ELLER BAĞLANIR VE SUBHANEKE OKUNUR. ANLAMI ALLAHIM SEN EKSİK SIFATLARDAN PAK VE UZAKSIN . SENİ DAİMA BÖYLE TENZİH EDER VE ÖVERİM .SENİN ADIN MUBAREKTİR .VARLIĞIN HER ŞEYDEN ÜSTÜNDÜR .SENDEN BAŞKA İLAH YOKTUR.EUZÜ BESMELE ÇEKİLEREK FATİHA SURESİ OKUNUR AMİN DENİR.

ve bir mikdar daha Kur'an okunur (1). Arkasından "Allahu Ekber" deyip rükûya varılır. Bu halde en az üç defa "Sübhane Rabbiye'l-Azîm" denir. Sonra "Semiallahülimen hamideh" denilerek ayağa kalkılır. Ayakta "Allahumme rabbena ve lekelhamd" denilir (2). Ondan sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye varılır. Secde halinde de üç defa "Sübhane Rabbiyel'alâ" denir. Sonra "Allahu Ekber" denilerek kalkılır ve dizler üzerine oturulur ve bir tesbih miktarı durulur. Yine "Allahu Ekber" denilerek ikinci secdeye varılır. Bunda da üç defa "Sübhane Rabbiyel'alâ" denilir. Bununla bir rekat bitmiş olur.

Bu ikinci secde arkasından "Allahu Ekber" denilerek ikinci rekata kalkılır. Tam ayakta iken yalnız besmele çekilir. Fatiha suresi ve bir mikdar daha Kur'an okunur. Birinci rekatta olduğu gibi, rükû ve secde yapılır. İkinci secdeden sonra oturulur ki, buna "Ka'de = oturuş" denir. Burada "Ettehiyyatü lillâhî ve Allahumme Salli ve Barik, Rabbena atina" diyerek dualar sonuna kadar okunur. Sonra "Esselâmü Aleyküm ve Rahmetullah" diyerek sağ tarafa ve yine "Esselâmü Aleyküm ve Rahmetullah" diyerek sol tarafa selam verilir. Böylece iki rekatlı namaz bitmiş olur (3).

Bütün bu tekbirler, tesbihler ve kıraatlar, yalnız namaz kılanın işitebileceği bir sesle gizlice yapılır.

NAMAZIN İÇİNDE GEÇEN SURELER VE DUALAR RUHUN ALLAHA YÜKSELİŞİNDE KULUN ALLAHA NEVSİNİ ,KALBİNİ VEDE AKLINI TAHSİS ETTİĞİNİN ŞAHADETİDİR.

İŞTE BU ŞAHİTLİK NOKTASINDA SİZLERE ŞAHİT KILINANLAR.

1- ŞAHADET MELEKLERİ -GÖZ,KULAK ,BURUN VE KADİM OLAN O KURANI OKUYAN KELAMINIZ.

2-GAYB ALEMİNİN MELEKLERİ KIYAMETE KADAR RUHANİYETLERİNİZİN ŞAHİDİ OLACAK KURANİ KERİMDE ADI GEÇEN RUHANİ MELEKLER. ,AZRAİL ,MİKAL,İSRAFİL ,CEBRAİL, HAYATIN İÇİNDE İDRAKINIZ AÇILARAK SİZE ŞAHİT OLACAK AKIL ,NEFİS KALP VE RUH.
3-BURÇLAR İNSAN BEDENİNDE MEVCUT OLAN HER SEMANIN BİR SANCAKTARI VARDIR .NEFİS MAKAMINDA HZ YAHYA. RUH MAKAMINDA HZ İSA, KALP MAKAMINDA HZ YUSUF , İNSANIN CEMALİNDE HZ İDRİS ,BEDENİNDE BU HAKİKATLARIN İDRAKINDA HZ HARUN, KELAM MAKAMINDA HZ MUSA , NURUN BEREKETİ HALİLİM MAKAMINDA HZ İBRAHİM VE BÜTÜN BU PEYGAMBERELERİN CEMİNİ İNSAN VUCUDUNDA HATEMİ NOKTASINDA AHLAKI VE AKLI MUHAMMEDİYE VARDIR.

4-İNSAN NAMAZA BU ŞAHİT KILINANLARLA NİYET ETTİĞİNDE ELBETTE ALLAHIN RAHMETİ AZABINDAN ÇOKTUR. BURDA ZAHİR VE BATİN İLMİNDEN YÜRÜYEN MÜMİNLERİ BESMELE VE FATİHANIN CEMİNE DAVETTE UKAB SANCAKI ŞERİFE DAVET VARDIR ALLAH ALİMDİR .EL HAYY
 

tk99

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Ekim 2014
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Allahim razi olsun Elhamdulillah Eyvallah ustadim....
 
Üst Alt