Namaz Kılmak istiyorum ama kılamıyorum!!

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
namaz.jpg

Namaz Kılmak İstiyorum Ama Kılamıyorum mu Diyorsunuz ; Bir Göz Atın :
Namaz.. Namaz Dinin direğidir. Namaz İslam'ın en temel şartlarından ve her Müslüman kişinin yapması gerekli olan ibadettir. Namaz'ı sevmeliyiz. Onu sevmek için önce onu iyi tanımalıyız. 5 vakit Namaz için davet ediliyoruz. Ne büyük bir şereftir. Kime nasip oluyor ? Elhamdülillah, Müslümanlar için bir davettir. Namaz kılarak Rabbimiz c.c. olan şükran borcumuzu ödemek mümkün değil elbette, fakat Rabbimiz c.c. emrettiği, Namaz konusunu yerine getirerek, tüm pisliklerden de arınmış oluyoruz. Günde 5 vakit ne güzel abdest alıyoruz. Hem içimiz, hem de bedenimiz temizleniyor..

Evet, namaz'a alışık olmadığımızdan ötürü, ilk başlarda Şeytan ve Nefs kişiye namaz kıldırmak istemez. Çünkü Onların işi vesvese vermek, Hayırlı bir iş olduğu zaman kişiyi sıkmak, insanın gözünü boyamak, gaflette kalmasını sağlamak, bir düşünelim, bir gün 24 saat, işimiz gücümüz var çalışıyoruz. Sabah saat 8.30 iş başı, akşam saat 18.30 eve geri dönüş. Arada ki geçen zamanı bir ele alalım, Bir insan kendisini çok rahat muhasebe edebilir. Bunu yapmalı da. Peki, gelelim şimdi diğer türlü bir hesaba, Rahman ve Rahim olan Allah c.c. hazretleri bizi yoktan var etti. Bizi yedirdi. Bizi İçirdi. Ve Bizi Müslümanlardan kıldı. Görebilmemiz, duyabilmemiz, yürüyüp tutabilmemiz için bizi harika bir şekilde donattı. Bizlere değer verdi. Bizi sevdi. Bizi meleklerden bile üstün kıldı. Rabbimizin c.c biz insanlara verdiği nimetleri saymaya kalksak sayamayız. Bunlar laf değil değerli kardeşim. Sen bedeninde bulunan uzuvlarına değer biçebilirmisin? Koku veya tat alma hissini, düşünme yeteneğini veya görebilmeyi maddiyatla ölçebilirmisin? Bunlar gibi sayamayacağımız kadar çok nimetlere sahibiz . O'nu adını bazen öyle laf arasında "Allah Allah" veya "Bak sen Allah?ın işine" gibi kelimelerle anıyoruz. Biz ona ne kadar da az şükrediyoruz. Ve Biz gerçekten de Allah c.c. hazretlerini tanıyor muyuz? Peki, nasıl olacak, nasıl tanıyabilirim ve onun istediği gibi bir kul nasıl olabilirim sorusuna da acizane cevap olarak;

Öncelikle Rahman ve Rahim olan Allah c.c. hazretlerinin emir ve yasaklarına uymamız gerekiyor. Çevremize bakarak ve bu dünyanın kandırıcı aldırışına kanmadan yapmamız gerekiyor. 24 saatimizin sadece 1 saatini de Allah c.c. ayırmak çok mu, birde öyle düşünelim, Sabah vakti: 4 dakika Öğle vakti: 10 dakika İkindi vakti: 8 dakika Akşam vakti: 5 dakika Yatsı vakti: 15 dakika 4 10 8 5 15= 42 En fazla biz bunu demin de söylediğimiz gibi toplamı 60 dakika olarak ele aldık, Tekrar düşünelim, Biz ne yapıyoruz? Şu akan değerli zamanımızı, geri gelmeyeceğini bile bile nasıl geçiriyoruz? Rabbim c.c. bize yapmamız gereken ibadetlerimizi sevdirsin inşa ALLAH. Bize kolay kılsın inşa ALLAH, Nefsimizin ve Şeytanın vesveselerinden de korusun inşa ALLAH (Âmin) Namaz boş değil kardeşim!! Namaz sadece bazı hareketler değil!, yatıp kalkmak değil!. Onun manevi hazzını ve rahatlığını ancak kılmaya başladıktan sonra anlayacaksın! Her şey bir anda olup bitmez. Rabbim nasıl biz insanları bebek olarak, aciz ve muhtaç bir şekilde dünyaya getiriyor. Bizim yavaş yavaş gelişmemizi, büyümemizi, öğrenmemizi istiyor. İsteseydi bizi belli bir kalıpta veya olgunlukta yaratırdı. Fakat O bizim yavaşça tekamül etmemizi istiyor. Namaz da aynı böyle, birden istediğin seviye gelemzsin. Zamanla sen namaza yaklaştıkça o sana kendini sunacak ve sen ondan faydalanacaksın inşAllah. Öncelikle temizlenerek, Abdest aldıktan sonra, En önemli ibadetimiz olan NAMAZ'ımızı kılmak üzere niyetlenmeliyiz. Hayatımıza çok farklı ve bir o kadar da tatlı olan Namaz ibadetimizde sürekli olmaya gayret etmeliyiz. Çaba sarf etmeliyiz. Namaz ilk etaplarda insanı sıkabilir. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz üzere, alışık olmadığımız için 1 dakika bile insana çok zor gelebilir. Gerçekten de her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Daha sonra şu cümle yi çok iyi anlayıp, uygulamamız gerekiyor. Rabbimiz c.c. "Siz bildikleriniz ile amel edin, bende size bilmediklerinizi öğreteyim" buyuruyor. Ezan-ı Muhammed'i- Kaç kere içtenlikle dinledik veya okunmadan önce ki ettiğimiz küfürlere kısa süreli olarak ara mı verdik? Gerçekten de Cennet Ehli olan kişiler temiz olan veyahut pisliklerden arınarak temizlenmiş kişilerdir. Her konuda temiz olursak, işte o zaman sıkıntı gibi veya aklımıza gelen farklı düşüncelerin namazda gelmesine de engel olmuş oluruz.

Bir insan öldüğü vakit, kabirde münker ve nekir adlı iki melek gelip, İlk soru, dünyada iken kıldığımız veya kılmadığımız olan NAMAZ'dan sorulacak. Melek soracak: Dünyada iken namaz'ın var mıydı? Dünyada iken yaptığımız hayır ve hasenatları vücudumuzun sağ ve sol bacağı olarak düşünelim, vermiş olduğumuz zekât ve sadakaları da el kol olarak düşünelim, Ama Namaz yok, yani vücudun Başı yok, Baş sız bir vucüd bir işe yarar mı? Dünyada Amel var Hesap yok, Ahirette Hesap var Amel yok, Hz. Ali (R.a.) Namazı sevmeliyiz. Namaz bizim kurtuluşumuzdur. Eğer ki namazlarımız tam olursa tüm işlerimizde o şekilde tam olacaktır. Şeytan ve Nefs'in işi, kişiyi doğru yoldan sapıklığa sürüklemek, yavaş yavaş ve sinsi bir şekilde dininden soğutmak ve Allah c.c. hazretlerinin emrettiği şeyleri yaptırmamak olacaktır. Bir hırsız boş bir arsaya gidip, bir şeyler çalmak için uğraşır mı? Zaman bile kaybetmez. Nefs kişiye ağırlık verir. Şeytanda da vesvese verir.

Şeytanın Namazı Engelleme Metotları.. -" Kul namaz kılmak isteyince, ona vesvese veririm. Henüz vakit var, meşgulsün, işini bitir, sonra kılarsın, derim - Namazını geciktiremezsem, insan şeytanlarından birini yollarım ve namazını geciktiririm - Onu da yapamazsam, o kula namazda musallat olurum. ? Sağa bak, sola bak, - derim, bakınca da yüzünü okşar, alnından öperim. Sonra da namazın bozuldu" diye vesvese verir namazdan çıkarırım - Sağa sola baktıramazsam, yalnız basına namaz kıldığında yanına giderim. Çabuk kılmasını emrederim. Horozun yem yediği gibi çabukça kıldırırım. - Bunu da yaptıramazsam, cemaâtle namaz kılarken, başına bir gem takarım ve başını imamdan önce secde ve rükûya sürerim ve namazını bozarım. ? Bunu da yaptıramazsam, namazda parmaklarını kıtırdatmasini emrederim. Böylece beni tespih eder - Miskinlere, zavallılara giderim, namazı bırakmalarını emrederim. ?Namaz size göre değil, siz rızkınıza bakin, işinizde çalisin derim - Hastalara giderim, hastaya zorluk yoktur, iyi olunca kılarsın derim. Hatta hastayı isyan ettirir, küfre bile sokarım. - Hiç birşey yapamazsam, cep telefonunu kapatmayı unuttururum. Hem kendisine, hem cemaattekilere oyun havası eşliğinde namaz kıldırırım. Sevap yapacakken üstüne birde günaha sokarım."

Rabbim c.c. yar ve yardımcımız olsun, sinsi iblisin şerri'nden muhafaza eylesin, Nefsimizin bizi yönetmesine izin vermesin inşaALLAH. Rabbimiz c.c. bizi kendisine sadece ibadet için sabit kılsın. Nefsimize, Neslimize hidayet nasip etsin.. Es selamun aleykum ve rahmetullahi ve beraketuhu..
 

vaveyla

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
503
Tepkime puanı
10
süperrEmeğine Sağlık krdşm
 

hacı anne

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
984
Tepkime puanı
16
Namaz.. Namaz Dinin direğidir. Namaz İslam'ın en temel şartlarından ve her Müslüman kişinin yapması gerekli olan ibadettir.


Allah Razı Olsun Emeğine Sağlık
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Namaz.. Namaz Dinin direğidir. Namaz İslam'ın en temel şartlarından ve her Müslüman kişinin yapması gerekli olan ibadettir.


Allah Razı Olsun Emeğine Sağlık

namazsız olmaaaaz. namaz şart, fakat diğer değerleride unutmamak lazım,
Rabbim bizlere sadece namazı farz kılmamış. Namaz kılacaksın fakat komşunla iyi de geçineceksin, ana baba hakkı nedir bileceksin, hakka riyaet edecek, insanları kırmayacaksın. Bazıları herbirinin ayrı kurallar olduğunu savunup işi namaz kılmada bağlıyorlar. Fakat islam kurallar bütünüdür bence. Namaz esastır fakat namazın özelliği kötülüklerden alakoymasıdır. eğer bu olmuyorsa tekrar namazımızı sorgulamak lazım.
Ki en zor olanı da bu.
 

ferit

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Şubat 2011
Mesajlar
365
Tepkime puanı
21
Emeğine Sağlık krdşmsüperr
 

Dindar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Haziran 2011
Mesajlar
31
Tepkime puanı
0
saol paylasım icin tesekkürler Allah razı olsun
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
namazkuran.jpg


NAMAZ; Öyle Bir Ateştir Ki, Ateş Nasıl Demire,Cama Şekil Verirse NAMAZ Da İnsana Şekil,Nizam,Güzellik Verir."
kgüll..,
 

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
3,872
Tepkime puanı
37
saolun paylasım için Allah razı olsun
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Selamun Aleykum.. Gecen Cumartesi bir Konferans icin uzak bir sehre gitmistik..
Konferansta Musliman ve gayri muslimler vardi..ikindi vakti girmis gecmek uzre iken... bir Doktor hanim ayaga kalkti ve dediki Kardeslerim buyrun Asr namazimizi kilalim.. Asr ikindi namazi vakti geciyor...
bilmezmisiniz..İkindi namazını kaçıran kimse sanki ailesi ve malı helak edilmiş kimse gibidir.” (Camiu’l Ehadis

herseyinizi kaybettiginizin farkinda degilmisiniz...
ve konferansin ara verilmesini istediginde..oyle cook duygulandim ve imanimin zayifligindan utandim bir An..
bu islami sittede Namaz konusuna cook ca onem verilmeli diye dusunmekte bu fakir..

Gönüllerin sultanı olan Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in namaz hakkındaki bir kısım hadis-i şerifler vardir...
Bu hadis-i şeriflerde, namaz kılmamanın dünyevi ve uhrevi cezalarından bahsedilmektedir. ..
Ancak ilk önce şunu belirtelim ki, amacımız korkutmak değil, sevdirmektir; uzaklaştırmak değil, yakınlaştırmaktır; zorlaştırmak değil, kolaylaştırmaktır....

Ama Müslüman bir toplumda yaşamasına, her vakit ezanların sesini işitmesine ve namazın kıymeti hakkında onlarca sözü duymasına rağmen..


kişi hala namazını terk edebiliyorsa, herhalde bu kişiye işlediği günahın büyüklüğü anlatılmalıdır; anlatılmalıdır ki, belki bu korkutma onun hidayetine bir vesile olur....diye dusunmekteyim...

 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Allah RAZI olsun serdar kardesim.. cook guzel..hikmetli bir paylasim.. bu paylasiminizdan faydalanmak isterim musaadenizle..

Namaz.. Namaz Dinin direğidir...
direksiz hic bir sey olmaz degil mi kardesim..
Namaz İslam'ın en temel şartlarından ve her Müslüman kişinin yapması gerekli olan ibadettir. Namaz'ı sevmeliyiz. Onu sevmek için önce onu iyi tanımalıyız...
5 vakit Namaz için davet ediliyoruz. Ne büyük bir şereftir. ..
Kime nasip oluyor ? Elhamdülillah Müslümanlar için bir davettir. Namaz kılarak Rabbimiz c.c. olan şükran borcumuzu ödemek mümkün değil elbette fakat Rabbimiz c.c. emrettiği Namaz konusunu yerine getirerek tüm pisliklerden de arınmış oluyoruz. Günde 5 vakit ne güzel abdest alıyoruz. Hem içimiz hem de bedenimiz temizleniyor..
Evet namaz'a alışık olmadığımızdan ötürü ilk başlarda Şeytan ve Nefs kişiye namaz kıldırmak istemez. Çünkü Onların işi vesvese vermek..ister..
aman dikkat edin vesvese gelince Seytanin ve Nefsinizin Serrinden Allah a siginalim...
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
İbadetlerimizin özünü teşkil eden namazı ise terk etmemeye gayret göstermeliyiz...

Namaz ile yaşantımızı süslemeli, namaz ile maneviyatımı yükseltmeliyiz...

Yüce Rabbim ibadetlerimizi makbul eylesin. Namazlarımızı huşu içerisinde ve sadece Kendi rızası için kılmayı nasip eylesin. ..
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Kur’an-ı Kerimde bir ayette de namazın kişiyi kötülüklerden alıkoyacağı müjdesi bildirilmektedir. İlgili ayet şöyledir.

اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ

“Sana vahyedilen kitabı oku ve namazı kıl. Şüphesiz ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir.”[7]

Namaz kılan insanlara melekler dua ederler. Bir hadiste şöyle buyrulmaktadır. “Sizden biriniz, abdestini bozmadan namaz kıldığı yerde oturduğu müddetçe, melekler kendisine:

– Allahım! Bunu bağışla, buna rahmetinle muamele et, diye dua ederler.”[8]
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
381899_138320239612701_100003041782179_168471_2125746248_n.jpg


Namaz miracındır senin ey Müslüman! Rabbine yükselten,
Hep ebedi saadete erdiler, kılanlar canı gönülden...
Namazlara ve orta namaza devam edin ve Allah için boyun eğerek kalkıp namaza durun.
 

ıhlamur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
24 nisana kadar ara ara kıldım hep bıraktım sonra (bırakma bahanelerim bile çok sacmaydı) ancak 23ü 24e baglayan gece bir rüya gordum (rüya değilde sanki 3.boyut gibi bişeydi) rüyamda uyuyordum bir Zat geldi(adını vermeyecegım) omuzlarımdan tutup beni oyle bir silkelediki,çok kızdı,çok azarladı.. eger boyle yapmaya devam edersem(namaz kılmamaya) yanımda uyuyan esımın nasıl olecegını gosterdı bana film seridi seklınde.. okadar korktumki Bismillah bile diyemedim nutkum tutuldu bi anda... işte bende böyle tuhaf bi rüyadan sonra namaza başladım.. ilk zamanlar cok zorlandım özellıkle sabah namazına kalkmada.. ama zamanla alıstım - aradan kaç ay gectı hala unutamadım bana gösterılen ölüm şeklini eşimin Allah korusun- eşimin yerine ben o şekilde öleyim..dayanamam kıyamam :(
 

alemra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Ekim 2012
Mesajlar
63
Tepkime puanı
0
emeğinize sağlık Allah razı olsun
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Bütün sıkıntıların sebebi namazsızlıktır yani namaz kılmamak! Namaz Allah'ın bizlere kereminden ve ikramından yazılan bir farzdır. Kim onu korur ve gerçek anlamda ikame ederse Allah'ın üzerimizdeki fazlını görür. Bunu bizim için yazdığında mahrum olan insanın aslında Allah ile sıla lezzetini kendine yasaklayan bilmektedir.
 

bilgin007

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Temmuz 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
TANIM: Namaz, İslam'ın 5 esasından biridir ve günde 5 vakit eda edilmek üzere farz kılınmıştır. Namaz, Allahın kesin emridir. Namaz kılmamak büyük günahlardandır.
AYETLER:
1) Namazı kılın, zekatı verin ve Elçi ye itaat edin ki, size merhamet edilsin.(NUR 56)
2) Doğrusu, namaz inananlara belirli vakitlerde farz kılınmıştır. (NİSA 103)
3) Gündüzün iki ucunda ve gecenin erken vaktinde namaz kıl.(HUD 114)
4) Namazlara ve orta namaza devam edin.(BAKARA 238)
5) Namazı kılın, zekatı verin ve Allah'a boyun eğenlerle beraber boyun eğin.( BAKARA 43)
6) Kuşkusuz ben Allah'ım ; Benden başka tanrı yoktur. Bana kulluk et ve Beni anmak için namaz kıl!(TAHA 14)
7) Ey inananlar! Rüku edin,secdeye varın, Rabbinize kulluk edin ve iyilik yapın ki,başarıya erişesiniz.(HAC 77)
8) (Ey Muhammed!) Kitap'tan sana vahyolunanı oku ve namazı kıl; muhakkak ki , namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah'ı anmak ne büyük şeydir! Allah yaptıklarınızı bilir.(ANKEBUT 45)
9) Sabır ve namazla (Allah'tan) yardım isteyin.Bu, (Allah'a) derinden saygı duyanların dışındakilere ağır gelir.(BAKARA 45)
10) Onlar, ne ticaret ne de alışverişin kendilerini Allah'ı anmaktan,namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoyamadığı insanlardır. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar .(NUR 37)
11) Namazlarından habersiz olarak namaz kılanların vay haline! Onlar gösteriş yapmaktadırlar.(MA'UN 4,5,6)
12) Onların ardından, namazı bırakan,şehvetlerine uyan bir nesil geldi. İşte bunlar azgınlıklarının karşılığını göreceklerdir.(MERYEM 59)
13) Ancak namaz kılanlar bunun dışındadır.Onlar ki namazlarını sürekli kılarlar.(MEARİC 22,23)
14) Namazlarına devam ederler.İşte bunlar cennetlerde ağırlanırlar.( MEARİC 34,35)
15) İkiyüzlüler Allah'ı aldatmaya çalışırlar; oysa,Allah onların tuzaklarını boşa çıkaracaktır.Onlar namaza kalktıkları zaman, üşenerek kalkarlar ve insanlara gösteriş yaparlar. Onlar Allah'ı çok az anarlar .(NİSA 142)
16) Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.(RA'D 28)

HADİSLER:
1) Peygamber(s.a.v), sahabilerine '' Bir kimsenin kapısının önünden bir nehir aksa,kişi günde 5 kez o suda yıkansa, kirinden eser kalır mı, ne dersiniz? '' diye sordu. Sahabiler ''Hayır,tertemiz olur.'' dediler. Peygamber: '' İşte 5 vakit namazda böyledir.Allah o namazlar sayesinde bütün hataları siler.'' buyurdu..(Ebu Hüreyre..Buhari)
2) Peygamber(s.a.v) buyurdu: '' Amellerin en üstünü ilk vaktinde kılınan namazdır.(Yahya(r.a)..Tirmizi)
3) Peygamber(s.a.v) buyurdu: '' İnananla inanmayanlar arasında bir işaret olarak namazın terki vardır''.(Cabir(r.a)..Müslim)
4) Peygamber(s.a.v) buyurdu: '' Kulun rabbine en yakın olduğu an secde anıdır.Bu sebeple, secdede çokça dua edin!''. (Ebu Hüreyre..Müslim)
5) Peygamber(s.a.v) buyurdu: '' Allah'ın huzurunda çokça secde et.Çünkü sen her secde ettiğinde Allah senin dereceni yükseltir,yaptığın yanlışlardan birini de affeder. (Müslim,Tirmizi,Tac 322)
6) Peygamber(s.a.v) buyurdu: '' Muhakkak ki kişinin kendisiyle küfür ve inkarı arasındaki tek şey namazı terk etmektir.'' (Cabir(r.a)
7) Peygamber(s.a.v) buyurdu: '' Cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan 27 derece daha faziletlidir.'' (Buhari,Müslim,Tirmizi,Tac 724)
8) Peygamber(s.a.v) buyurdu: '' Allah şöyle buyurdu; Muhakkak ki ben ümmetinin üzerine 5 vakit namazı farz kıldım.Bu namazları vaktinde kılmaya devam eden kişiyi de cennete koyacağıma söz verdim.Namazlarına devam etmeyen kişiye de böyle bir sözüm yoktur.'' (Ebu Davud, Tac 314)
9) Peygamber(s.a.v) buyurdu: '' Kıyamet günü kişinin hesaba çekileceği ilk ameli,namazdır.Namazı düzgün ve tamam ise kurtulmuş ve zafere ulaşmıştır.'' (Sünenü 'n-Nesei)

KONUNUN DÜŞÜNCE VE YORUMLARI
1) Beş vakit namazı kılmamak Allah'a isyan etmektir,büyük günahtır. Namaz, müminler için bir kurtuluş ve günahlardan temizlenme vasıtasıdır. Geçmiş günahlara kefarettir.
2) Bazı insanlar, namaz kılmamak için birçok bahane üretirler.Örneğin '' Daha gencim emekli olunca kılarım...Namaz kılmam ama kalbim temiz...Sonra kaza ederim ya Allah affeder...Kendimi hazır hissetmiyorum...Zamanım olmuyor...'' bu gibi bahanelerin sebebi namazın öneminin farkında olmamaktır.
3) İlk insan ve aynı zamanda Peygamber Adem(a.s)'dan itibaren bütün insanlar, namaz ibadeti ile sorumlu tutulmuş ve bütün peygamberler ,kavimlerine namaz kılmalarını emretmiştir.
4) Namaz , ruhun 5 öğün gıdası gibidir.
5) Peygamber herhangi bir işten dolayı sıkılır ise, hemen namaza koşardı.
6) Namaz kişiyi rahatlatır, şifa kaynağıdır, kişiye huzur ve mutluluk kazandırır.
7) Hiçbir şey mümini namazdan alıkoyamaz. Bu görevi yerine getirmemiz için dinimiz her türlü kolaylığı sağlamıştır.Örn: Su bulamayanlar toprakla teyemmüm eder, Ayakta duramayanlar veya hasta olanlar,oturarak veya yatarak ima ile namazlarını kılabilirler, Korku halinde olanlar,yürüyerek veya binit üzerinde namaz kılabilirler...vs
8) Eskiden, müminler,'' Geceleyin 20,50,100... rekat namaz kıldım, şu ayeti öğrendim.'' derlerdi. Şimdi ise,'' Dün gece şu filmi izledim, şu diziyi takip ettim, şu maçı izledim.'' deyip, gece namazları bir yana, sabah namazını da kılmaz hale geldik.
 
Üst Alt