naif insanlar aptal, saf mı

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gerçekten sert mizaçlı bir kadınım. ama aslında içimde çok naif, çok duyguluyumdur.
Fakat dışarıda da bir o kadar farklıyımdır. Herhalde yıllardır mücadele etmenin verdiği bir durum.
bazen arkamdan naif aptal, saf diyorlar..beni naif anlama engelisi saniyorlar oysa yaniliyorlar...

insan zekası normalden düşük olabilir ama duygusu eksik olmaz..
naif insanlar ;olaylara, durumlara ve kişilere hep aydınlık bir pencere dibinden bakan, iyi niyetli, sakin ve dinginlik aşılayan insanlar.ne kadar fazla olurlarsa o kadar naifçe yaşatırlar hayatı.
ülkemize fazlasıyla lazım insanlar.birbirine bu kadar tahammülsüz bir topluma naif insan genleri aşılanmalı...

Naif insan,olmak zordur günümüzde!! aptal diyemezler çok parlak değil, çok hızlı kavramaz, naifdir, saftır diye arkalarindan konuşurlar..naif insan;Hayatın ne içinde ne dışında, tam kenarında, içinde sızı göğsünde koca bir yumruk tek ayak üzerinde dengede kalmaya, dahası ayakta kalmaya çalışmaktır yaptıkları, anlaşılmayı bekleyerek!.

Ben naif bir insanım,Sizin seviyeneze inemem,indiremezsiniz de...naif,temiz, saf, masum insanlari da severim.
EyvAllah ,var mı bundan ötesi...

acilangul1

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Gerçekten sert mizaçlı bir kadınım. ama aslında içimde, çok duyguluyumdur, çok fazla naiflik yoktur bende ama çok duygusal bir yanım var.. televizyon izlerken bile gözyaşlarım süzülüverir yanaklarımdan... birisi yanımda bir şeye üzülsün, bir çocuğa veya bir yaşlı kimseye sert davransınlar hemen vicdanım sızlar ağlamaklı olurum çünkü dayanamam onlara...
dış görünüşüm benim de sert abla, aynı senin tarif ettiğin gibi.. bu bir nevi dış tehlikelerden korunma iç güdüsü, bir nevi savunma mekanizması, bir nevi yaradılış.. herkesin kendine has bir mizacı var...
yalnız naif insan olmak çok güzel ve Allah katında da makbul olan insandır... kimin ne dediği şahsen benim umrumda olmaz şöyle düşün; arkandan bir ne kadar zalim ne kadar gaddar biri demeleri var, bir de ne kadar saf, temiz iyi niyetli biri demeleri var ..ben saf olmayı tercih ederim (senin de benim gibi düşündüğüne eminim)... zalim olmaktansa mazlum olmak evladır..çünkü, Allah mazlumların yanında 'dır... selam ve dua ile...

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Bende naif bir insanım erkek olmama rağmen. Sokakta üşüyen bir tartıcı, mendil satan çocuk gördüğümde, bir sokak hayvanına araba çarptığında dolar gözlerim...

Herkese güler yüz gösterir, dalga geçmez, küçük görmez, kibar davranırım. Küfürden nefret ederim. Kendimden Yaşı benden küçük bir garsondan dahi getirir misin,verir misin diye kibarca isterim.

Ama birileri ezmeye kalkarsa, o zaman kendi hayatını dahi görmeyen biri olaraktan ve cezasını bilmese bir dakika durmayıp kafasına sıkacak bir insan olaraktan beni ezmeye kalkanın cüssesine ve çevresine bakmadan saldırırım. O sessiz, sakin insan bir canavara dönüşür, zamanında dönüştü de...

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Benim bu konuda bildiğim tek bir şey var dış görünüş her zaman yanıltır. Bende dışarıdan bakıldığı zaman sert mizaçlıyım, insanların pek çok zaman hakkımda katı vicdansız merhametsiz hatta ileri gidip piskopat dediklerini bile duyduğum olmuştur.
Ama onların beni nasıl gördüğünün ne önemi var herkes işine geldiği gibi görürken beni istedikleri gibi görebilirler.
Beni sadece gerçekten tanıyanlar bilir nasıl biri olduğumu tanımayan tanımak istemeyende gördüğü gibi yorumlar.

Bir radyo proğramında duyduğum bir hadis vardı ''Gözünüzle gördüklerinizin bile yarısına inanın'' diyordu. Bu yüzden dış görünüşe aldanmamak gerekir beni tanıyan insanlarda sessiz sakin çok konuşmayan insanlarla tartışma diyaloğundan uzak durmaya çalışan kimine göre saf iyi niyetli kimine göre aptal biri olduğumu düşünürler konuşurlar.

Ama zaten insanlar ne yaparsak yapalım konuşurlar bu değişmez bir kanun gibidir. Hani Nasreddin Hocanın bir fıkrası vardır ya şu eşeğe inip binme ile ilgili olan bu yüzden insanların nasıl gördüğünün nasıl konuştuğunun çokta bir önemi yok. Her insan kimine göre naif kimine göre iyi niyetli kimine göre aptal kimine göre gaddar kimine göre acımasız ne farkeder ki bizi olduğu gibi görüp duyan bilen Allah(c.c) varken başkasının nasıl gördüğünün ne önemi var?

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Insan, yumusak huylu ve tertemiz olmalidir.

Insanlar bu guzel hasletlerden ırak olunca, muhataplarini aptal sanirlarmis.

Üst Alt