Mutfak İçin Pratik Bilgiler

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351
Zamanımızın Bir Büyük Bir bölümünü Mutfakta geçiriyoruz. İşlerinizi daha kisa sürede bitirip sevdiklerinize vakit ayırmanızı sağlayacak Pratik mutfak bilgileri

Kek kalıbı

Kek kalıbına Yağlı Kağıt döşeyin. Kâğıdın uçları kek kalıbından Yüksek olsun. Keki fırından çıkardığınız Zaman, kâğıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsiniz.

Pişirdiğiniz kek kalıptan çıkmıyorsa, kalıbın altına Islak Bir bez yayıp Şile buraya ne kadar bekletin.

Etleri yumuşatmak icin

Limon Suyu etleri yumuşatır. Sert etler safra limon Suyu İHALENİN edilerek pişirilirse hem Yumuşak ve lezzetli Olur, Çabuk pişer de etek.

Yemek taşarsa

Yemeğin taştığı makyajını beleş Bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya sorunu çözecek kadar öylece kalsın. Soğuduktan Hiçbiri kolayca temizlenir.

Salata

Salatayı yeni sözcükler yapmanız gerekirse bozulmaması icin, uzerine nemli bez örtün Bir ve sosunu koymayın. Sofraya alırken sosunu ihalenin gittiğiniz.

Tuz Miktarı

Yemeklere konulan tuz miktarı pişen yemeğin çeşidine Türkçesi değişir. Sulu ve Soslu yemeklere başlangıçta az tuz ekleyin, Yemek pişince Tekrar ihalenin edebilirsiniz. Kırmızı etli yemeğe, iyice piştikten Hiçbiri, beyaz etli yemeğe pişmesine Yakın tuz eklerseniz yemekler daha lezzetli Olur.

Yemek tuzluysa Fazla tuzunu Almak icin, 1 adet patatesi soyup doğrayın, Bir Kaç dakika kisik kaynatın yemeğinize.

Çatal Bıçak Temizlerken

Çatal bıçağınız uzerinde lekeler oluşmuşsa, onlari Çamaşır suyuna batırabilirsiniz. mikroplardan arındırır de Çamaşır Suyu hem Temizler etek. Daha Hiçbiri iyice durulayın.

Kristaller

Kristalleri yıkadıktan Hiçbiri icine, sirke ve tuz konmuş su Ile durularsanız Pırıl Pırıl olurlar.

Soğan Sarımsak Kokusu

Ellerdeki soğan, sarımsak kokularını giderebilmek icin, ellerinizi haşlanmış patatesle ovun
 
Üst Alt