Müslümanlığa dil uzatana nasıl cevap verilmeli?

• Konuyu başlatan snnnblme
  • Başlangıç tarihi
S

snnnblme

Kayıtsız
Misafir
Müslümanlığa dil uzatana nasıl cevap verilmeli? Suclamalara karsi nasil tepki vermeliyiz?
Selamunaleyküm arkadaslar,
gecenlerde bir siteye yazildim. Bu sitede her sitede oldugu gibi, insanlar bir takim sorular sorup, cevap bekliyorlar. Üyelerden biri müslümanlikla ilgili bir soru sordu. Onun üzerine, yabanci bir site oldugu icin, islama karsi cesitli agir suclamalarda bulundu bazi üyeler ve bunu dalga gecer gibi yaptilar. Ben aslinda cok sakin ve nazik bir insanimdir fakat konu müslümanlik olunca cok sinirleniyorum. Yorumlari görünce bende cok sert bir sekilde, bende onlarla dalga gecerek, cevap verdim. Aslinda delillerim bana göre cok aciklayiciydi, ama o üyelerle dalga gecmem bazilarini cok kizdirdi.
Şimdi acikcasi biraz vicdan azabi cekiyorum. Bizim dinimiz bize her zaman hosgörülü davranmayi ögretiyor, benim o sekilde davranmam yanlis oldu galiba. Benim yüzümdem müslümanlarla ilgili kötü seyler düsünürler mi acaba?
Sizce bu gibi durumlarda nasil tepki verilmeli? Nazik cevap versem beni ciddiye almicaklardi gibime geliyor, hic tepki vermemek daha mi dogru olurdu?

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam kardeşim aramıza hoş geldin;yaptığın hareket seni vicdanın ile baş başa bırakıyor ve vicdanın seni sonunda sıkıştırıyor ise bu zaman da bu büyük nimettir. (vicdanı körleşen insanları düşününce)
Efendimiz sav;
''Din nasihattir,biz kime(yahut kim için)diye sorduk,oda Allah'a kitabına,resulüne,müslümanların meşru idarecilerine ve bütün müslümanlara''dedi.
Temim Ebu Dari
Yani buradaki püf nokta herkese nasihat edilmez...Mevlana Celalettini Rumi''Kuru toprağa tohum ekme'' diyor,efendimize bile Kureş kafirlerine nasihat edip dini anlatmaya çalıştığı sırada vahiy gelir ve ABESE suresi iner meali veya tefsirini okursanız baştan aşağı dini öğrenmek isteyene öğretmek konusunda peygamberimize uyarı vardır.
''Hidayeti verecek ancak Allah cc'dür.''
Konuya en can alıcı cevap ise yine yüce yaradan dan geliyor.
'' Hem iyilik de bir değildir, kötülük de. Kötülüğü en güzel bir şekilde sav O zaman seninle kendi arasında bir düşmanlık olan kişinin, sanki samimi bir dost gibi olduğunu görürsün.''
fussilet 34 ayet,yani güzel kardeşim bu ilk tecrüben olmuş bir daha aynı durumla karşılaştığında Allah cc emrini ve vicdanının seni nasıl sıkıştırdığını doğruya yönelttiğini hatırlar ona göre amel edersin inşallah:)
Allah cc emanet ol selametle kal hayırlı cumalar.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
''Nazik cevap versem beni ciddiye almacaklardı gibime geliyor''
Bu noktada şeytan vesvesesi var kardeşim çünkü şeytan biliyor ki eğer orada yukarıda bahsettiğimiz ayeti kerimede verilen emire uyarak nazikce hareket etseydiniz size cevap verenler arasından kalbi yumuşayacak olanlar olabileceğinden şeytan hemen kalbinize ateş düşürüp sinirlenmenize vesile oldu oysa olaylar karşısında sabır göstermek özellikle o ilk andaki sabır çok önemli bakın şeytan tek vesvese ile kaç kuş vurdu.
Bu ilk sabır nasihatini önce kendime veriyorum sevgili kardeşim biliyorum çok zor ama imkansız değil inşallah başarıp Allah cc rızasına bu yolla da erebilmek duası ile yerlerin ve göklerin sahibine emanet olun.

şiran

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selam kardeşim.
Bir müslüman olumsuz durumlarla karşı karşıya geldiğinde şiddet, kin, inat, isyan, öfkeye karşı en etkili duruş sabır, sevgi, Allah'a biat, tevekkül, sağ duyu ve yumuşak huyluluktur.
Cehaletle en büyük savaşı vermek için en etkili silahı kullanmak gerek. Cehaleti yok edecek en etkili silah 'İLİM'dir. İlim ise KURAN dır.
''Öyleyse, inkarcılara uyma ve Kuran ile onlara karşı büyük bir cihad ile savaşım ver.'' FURKAN SURESİ 52. AYET
ALLAH yar ve yardımcın olsun.
Hayırlı cumalar.

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Cevap bile vermemelisin...
"Seviyesiz insanların cahilce sözlerine cevap vermekten tiksinti duyarım."

Hz.Ali

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Aleykümselam. Ne anlatırsan anlat karşındaki anlamak istediği kadarını anlar. Ya da kapasitesi kadar algılar. Kişinin niyetine ve karekterine göre değişir. Herşey herkese aynı üslupta ve seviyede anlatılmaz. Anlayan var, anlamayan var! Anlamak istemeyen var, anlayıp da anlamazlıktan gelen var. Karşındaki kişiye göre tarz ve üslüp seçmek lazım.

aysun_hanım

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm Kardeşim;
Müslümanlıkla ilgili konularda bence bilgisi olan insanlar konuşmalı o konuda yeteri kadar bilginiz yoksa bir bilen kişiye yönlendirilmelidir çünkü ona vereceğiniz her sert cevapta onu daha çok kızdırır ve dinimize hakaret etmesine yol açabilirsiniz, bu sizi istemeden günaha sokar. Bence ayet hadislere göre cevap verilmeli bunları da alaya alıyorsa hemen oradan uzaklaşılmalıdır yegane fikrim teşekkürler ..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
İki sınıf insan illaki olacaktır, kimi iman edecektir müslümanlığı seçecektir, kimi de iman etmeyecek küfrü seçecektir. Ötesi yoktur.
İslam'a ya da müslümanlığa ya da müslümanlara dil uzatanlara,
Önce fiilen güzel bir örnek olunmalıdır sonradan da kavlen onları incitmeden ve onlara hakaret etmeden güzel bir lisan ve üslupla uyarman olacaktır.
Dinlemediler, küfürlerine devem edeceklerse,
Kalben buğzedip oradan ayrılman en güzeli olacaktır. Cedelleşmeye, kavgaya ve nizaya gerek yoktur.
Dua ile.

şiran

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allahın selamı üzerine olsun kardeşim.
İnsanlarla her türlü mücadele sabırla yapılmalıdır ilimle yapılmalıdır. kafir bile olsa ona karşı saygı sınırları aşılmamalıdır. Zira sen bir hidayete vesile olabilirsin. Bu ihtimalle insanları uyarmak ve bilgilendirmek senin kulluk görevin. Hidayet ve saptırma da Yüce rabbimin kuranda belirttiği gibi kendisine aittir. sen sevgi ve nezaketle konuş anlamıyor ise orayı terket. Çünkü Rabbim kuranda ben dileseydim tümünüze hidayet verirdim. hidayette saptırmak da benim elimde diyor. yine bir başka ayetinde de eğer ben onlarda bir hayır görseydim onlara mutlaka hidayet verirdim diye konuyu tamamlıyor. Onlarda bir hayır yoksa kardeşim sen ne söylersen söyle boş. Ama bu demek değildir ki uyarıcı olma. Unutma sen bir hidayete vesile de olabilirsin.
Allah yardımcın olsun.

Üst Alt