Moderatorlük Başvuru Hakkında

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Moderator Başvuru formunu doldurmadan önce lütfen okuyunuz, aksi takdirde başvurunuz değerlendirilmeyecektir.

1- Yöneticilik için aday olacak arkadaşların seçtikleri bölümlerde tecrübeli olmaları gerekmektedir ve asla başka sitelerde yönetici olmamaları gereklidir.

2- Tecrübelerini belirtmeleri açısından forumda açmış oldukları konular incelenecektir.

3- Görevlilerin forum içerisinde (Üyelerin Görebileceği yerlerde) Birbirleriyle tartışması, uyarması,
cevap yazması, vs. gibi mesajlar yasaktır. Bunun için yönetici odası kullanılacaktır.

4- Görevlilerin,
paylaşımcı üyeyi Allah razı olsun (dua edin)butonuna tıklayarak ödüllendirmelidir.

5- Görevli, bir müddet foruma giremeyeceği zaman yönetici lere özel bölümünden bildirmelidir. Aksi Takdirde yetkileri uyarılmaksızın alınır.

6-
Şahsi özel işleri olmadığı zamanlarda Hergün foruma girmelidir.

7-Bir görevli diğer bir görevliyi sadece özel mesaj (PM) den uyarmaya hakkı vardır.

8-Üyelerle tartşmaya girmemelidir. Gönül kırıcı olmamalıdır.

9-On-Onbeş mesaj sayısı olmayan yani henüz yeni olan üyeleri büyük harf veya konu başlığından dolayı azarlamamalı kibarca uyarmalı uyarının yanında istediği cevabı vermelidir.

10-Üye veya misafirlere karşı hoş görülü, yardımsever olmalıdır.

11-
Görevlilerin kendi sorumluluk alanı vardır ve o bölümden sorumludur. Kendi bölümünde cevapsız soru bırakmamalıdır. Ve güncel konuları açmalıdır.

12-
Bölümünü güncel tutar gerekli konuları düzenli olarak verir.

13-
Test-deneme alanı görevli odasındadır denemeyi üyelerden gizli yapar.

14-Görevli, 3 günden uzun mazeretler olursa yönetici odasında mazeret konusu açıp yönetime bildirmelidirler.

*Bilgili ve tecrübesi olmayanların başvuruları değerlendirilmeyecektir, Bu sebeple lütfen başvuru yapmasınlar.

*Tekrar belirtmek isterim ki bu işi ciddiye almayacak arkadaşlar başvuru yapmasınlar , yetki verip sonradan yetkilerini almak her iki taraf içinde iyi olmaz.

>>***<<

Sizce bir moderatörün işi nedir ?

Her gün düzenli olarak internete giriyormusunuz?
Evet Hayır

Yönetici olarak teknik ağırlıklı bilgi mi paylaşacaksınız yoksa foruma fazla vakit ayırarak mı katkıda bulunacaksınız?
Teknik Bilgi ? Fazla Zaman Ayıracağım ? ikisi de ?

Forumumuzda bulunan Herhangi bir konuda teknik eğitim aldınız mı veya teknik bilgiye hakim olduğunuz bir bölüm varmı? Varsa lütfen belirtin Yoksa Başvurunuzla İlgilenilmeyecektir...
Evet (Açıklama Yazın) Hayır (İlgilenilmeyecek) *Eğer "evet" ise, lütfen bölümü belirtin:

Kullanıcı Adı: (nick)
Kullanıcı Adınız.

internet Bağlantı Hızınız:
Lütfen internet bağlantı türünüzü belirtin.

email adresiniz ?:
Lütfen kullandığınız email adresini girin (mümkünse MSN adresi olsun).

Yaşınız? / İliniz?:
Samimi cevap lütfen..

Cinsiyetiniz ?:
Samimi cevap lütfen..

Lütfen kendinizi tanıtan kısa bir paragraf yazın ve Bu formu ciddiyetle doldurun. '' ? ''

İlgi ve bilgi alanlarınız, forumumuza ne şekilde katkıda bulunabilirsiniz vs.... '' ? ''

>>***<<

Not: islamiforum.net/ de şimdiden paylaşımlara başlamalısınız ki, Tecrübenizi Değerlendirelim, Aksi takdirde değerlendirilmeyecektir.


Başvuru yapmak için (
Sizce bir moderatörün işi nedir ?) dahil, >>***<< a kadar kopyala, yapıştır, soruları cavapladıktan sonra müracatınız yönetim tarafından incelenecektir.
ilginize teşekkür ederiz
, islamiforumlar.net/Yönetim.



 

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Eylül 2012
Mesajlar
488
Tepkime puanı
1
Bismillahirahmanirahim

Sizce bir moderatörün işi nedir?
Moderatör, genel olarak sitenin teknik altyapısı ile ilgili sorunlardan, yapılan paylaşımların içerik açısından site kurallarına uygun olup olmadığından, gönderilen yazıların derlenmesi varsa yazım hatalarının düzetilmesinden sorumludur.
Başvuruda uyuması gereken kuralları ve görevleri genel olarak sıralamışsınız zaten, buna ek olarak;
islamiforumlar.net özelinde ise, kendi sorumlu olduğu bölüm(ün/lerin) her türlü düzeninden sorumludur; Bölümün canlı kalmasına ve üyelerin aktif katılımını arttırmaya çalışır. Bölüm konular itibari ile güncelliği gerektiriyorsa, güncel kalmasını sağlar. Bölümler bazında yapılacaklar farklılık gösterebilir, örneğin Gönül sızım hocam gibi “Gönülden gönüle dertleşelim” gibi bir bölüm ise sorumlu olduğu, elinden geldiğince üyelerin sorularına mümkün olduğu ölçüde çözüm bulmaya çalışır.
Benim bu siteye gönül bağım oluştu. Bu nedenle, ortak gaye Allah (c.c) rızası için, moderatör olarak ya da olmayarak, bu site için, siz Admin hocalarımın yüklerinizi hafifletmek için yapılması lazım gelen ne varsa, bilgim ölçüsünde, elimden geleni yapmaya gayret gösteririm.

Her gün düzenli olarak internete giriyor musunuz?

Evet, işim gereği tüm gün bilgisayar başındayım.

Yönetici olarak teknik ağırlıklı bilgi mi paylaşacaksınız yoksa foruma fazla vakit ayırarak mı katkıda bulunacaksınız?

Teknik ağırlıklı bilgiden kasıt fıkıh ilmi ağırlıklı paylaşımlar ise maalesef bu konuda yetkin değilim, bir üyemizin nick’i gibi “ilim dilencisiyim”
“Forma fazla vakit ayırmak” tan kastı da kusuruma bakmayın tam anlayamadım, lakin gün içerisinde sürekli bilgisayar başında olduğumdan online kalamasam da anında müdahale gerektiği durumlarda müdahale edebilirim. Hafta sonları ve aksamları ise online kalıp foruma daha fazla vakit ayırabilirim.

Forumumuzda bulunan Herhangi bir konuda teknik eğitim aldınız mı veya teknik bilgiye hakim olduğunuz bir bölüm var mı? Varsa lütfen belirtin Yoksa Başvurunuzla İlgilenilmeyecektir...

Site teknik altyapısında yardımcı olabilirim. Üyelerin bu konudaki soru ve isteklerini yanıtlayabilirim. Örneğin; “Site ile ilgili sorular”, “Duyurular Tebrik ve Kutlamalar” bölümleri.

Kullanıcı Adı: (nick)

Deruni

internet Bağlantı Hızınız:

300 Mb/s
Lütfen internet bağlantı türünüzü belirtin.:
Fiber optik

email adresiniz?:

herkes bu bölümü görebildiği için yönetim tarafından gizlendi..(msn adresim yok, gtalk’u sürekli açık tutabilirim)

Yaşınız? / İliniz?:

34 / İstanbul

Cinsiyetiniz?:

Bayan

Lütfen kendinizi tanıtan kısa bir paragraf yazın ve Bu formu ciddiyetle doldurun. “?“

İstanbul’da , üniversite kampüsünde ikamet ediyorum. Bilgisayar mühendisliği bölümünde doktora öğrencisiyim ve tez aşamasındayım. Bir süre üniversitede araştırma görevliliği yaptım şu anda ise bir işte yarı-zamanlı olarak çalışıyorum. Bilmediğim, merak ettiğim konuları araştırmak, öğrenmek ve ilmim/bilgim dahilinde öğretmekten zevk alıyorum. Niyetim, hayırlısı ile inşAllah Allah (c.c)’in izni ile akademisyen olabilmek. Hem doktora, hem de iş aynı anda devam ettiği için zaman zaman çok yoğun oluyorum.
Yapı olarak, bazen aşırı detaycı, ince eleyip sık dokuyan biriyim. Her ne ile uğraşıyorsam, elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ederim. Son birkaç yıldır, hamdolsun dini konulara yoğunlaşmaya başladım. Daha yolun çok başındayım, Rabbim izin verdiği sürece, bundan sonraki yaşamımda O (c.c)’na layık KUL olmak için, rızasını kazanmak için acizane bir şeyler yapmak istiyorum.

İlgi ve bilgi alanlarınız? forumumuza ne şekilde katkıda bulunabilirsiniz vs.... “?“

Aklıma ilk gelen:
Forum üyelerine, öğrenci kardeşlerimize, üniversiteye girmek isteyen kardeşlerimize elimden geldiğince gerek tercihlerinde gerekse meslek seçimlerinde tavsiyelerde bulunabilirim.
Fıkıh ilminde maalesef yeterli bir bilgim yok, fakat teknik altyapı konusunda sizlere yardımcı olabilirim, teknik altyapı konusunda (arka planda) islerinizi hafifletmek için elimden geleni yapabilirim.
Tecrübesiz olduğum için ilk etapta site içinde daha gelen bölümlerde “Etkinlikler”, “Serbest kürsü”, “Güzel ve özlü sözler” gibi bölümlere katkı sağlayabilirim. İlerleyen zamanlarda, Allah (c.c)’in izni ile daha fazla katkılarım olur inşAllah.
Siz Admin hocalarımın da yönlendirmesi ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Benim aklıma gelmeyen, yükünüzü hafifletebileceğim ve katkı sağlayabileceğim bir konu varsa, Rabbim izin verdiği sürece yardımcı olmaya çalışırım.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Selamün aleyküm, Etkinlik, serbest kürsü, güzel ve özlü sözler bölümlerine moderatör olarak devam edebilirsiniz. Etkinlik bölümünde bulunan konuların sadece bir kaç tanesini ve faydalı olanlarını canlı tutmakta fayda var, bütün etkinlikleri kullanmak sadece veri tabanının şişmesine neden olur. Yani etkinlik bölümünü fazla aktif yapmayın. Ben çeşitli ayarlamalar yaptım, örneğin kim nerede online sistemini görüyor olmanız gerekir, sağ altta mod paneline ulaşabiliyormusunuz bilmiyorum, O panel yetkilerinize açık mı şu an hatırlayamadım. Bu konuda Ekrem adminimiz size yol gösterir. Bazı aksaklıklar veya eksiklikler olursa bile zamanla ayarlamasını yaparız. Artık ö.m sistemini kullanabilyor olmanız gerekir. Gerekli durumlarda veya sorunuz olduğu zamanlarda bizlere ulaşabilirsiniz. Ekrem ve Gönül sızım adminlerimiz birçok konuda size yardımcı olacaklardır. Hem seçtiğiniz bölümlerde ve hem de forum genelinde bazı yetkileriniz var. Bunları zaman içinde farkederek kullanmaya başlarsınız inş. Öncelikli olarak bölümlerinizde açılmış olan konulardan imla kelime hataları tespit ettiklerinizi düzenleyebilirsiniz. Hayırlı olsun kolay gelsin...
 

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Eylül 2012
Mesajlar
488
Tepkime puanı
1
ve Aleykum Selamun Serdar hocam,

Ben bu kadar cabuk degerlendirilecegini tahmin etmemistim, su an biraz saskinim.
Cok tesekkur ederim. Allah (c.c) razı olsun. InsaAllah faydali olurum. Bu aksam itibari ile Allah (c.c)'in izni ile baslicam gorevime insaAllah. Rabbim insaAllah utandirmaz...amin

Hayirli gunler.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim.
 
Üst Alt