- Katılım
- 22 Şubat 2011
- Mesajlar
- 7,019
- Tepkime puanı
- 425
Malzemeler
175 gr pirinç
Tuz
1 soğan
4 tavuk göğsü filetosu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı domates püresi
1/4 litre et suyu
140 gr mısır (konserve)
2 çorba kaşığı süt kreması
2 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Taze fesleğen
Yapılışı
Pirinçle geleneksel tarife göre pilav hazırlayın.
Bu arada soğanı soyup incecik doğrayın.
Tavuk filetolarını temizledikten sonra yapışmaz tavada kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın.
Soğanı aynı yağda sote edip un, domates püresi ve et suyu ilave edin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. 10 dakika pişmeye bırakın.
Pişme süresinin 8. dakikasında suyunu süzdüğünüz mısırları ve kremayı ilave edin. Sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Filetoları dilimleyip sosuyla ve pilavla birlikte servis yapın.
Arzu ederseniz taze fesleğen ile süsleyebilirsiniz.
175 gr pirinç
Tuz
1 soğan
4 tavuk göğsü filetosu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
2 tatlı kaşığı domates püresi
1/4 litre et suyu
140 gr mısır (konserve)
2 çorba kaşığı süt kreması
2 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Taze fesleğen
Yapılışı
Pirinçle geleneksel tarife göre pilav hazırlayın.
Bu arada soğanı soyup incecik doğrayın.
Tavuk filetolarını temizledikten sonra yapışmaz tavada kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın.
Soğanı aynı yağda sote edip un, domates püresi ve et suyu ilave edin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. 10 dakika pişmeye bırakın.
Pişme süresinin 8. dakikasında suyunu süzdüğünüz mısırları ve kremayı ilave edin. Sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Filetoları dilimleyip sosuyla ve pilavla birlikte servis yapın.
Arzu ederseniz taze fesleğen ile süsleyebilirsiniz.