Mısır - Zea Mays

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
MISIR (Zea Mays)
misirgif.jpg


Mısır (Zea mays L.) bir kültür bitkisidir.Bütün dünyada yetiştirilir. Dişi çiçeklerden alınan püsküller, ince bir tabaka halinde, gölgelik bir yerde kurutulur.

Dış Görünüş: Açık esmer veya kırmızı esmerimsi renkli, hafif ve özel kokulu, tadsız, 1 mm kadar genişlikte, uzun liflerden ibarettir.

Bileşim: Karbonhidratlar, potasyum, sodyum ve kalsiyum tuzları taşır.

Etki ve Kullanılış: İdrar söktürücü ve taş düşürücü olarak kullnılır.

MISIR YAĞI: (Oleum Maydis)

Mısır nişastası elde edilmesi esnasında ayrılan mısır embriyonunun sıkılması ile elde edilen bir sıvı yağdır. Doymuş yağ asidi oranının düşük olması nedeniyle, damar sertleşmesi olan hastalara, yemek yağı olarak tavsiye edilmiştir.

MISIR KARASI:

Mısır koçanında urlar meydana getiren Ustilago maydis (DC.) Corda (Ustilaginaceae) isimli mantarın sporlarıdır. Sporlar siyah renkli ve kömür tozu görünüşünde olup mısır taneleri yerinde oluşan urların içinde bulunur. Halk arasında haricen kan kesici olarak kullanılmaktadır. Çavdar mahmuzu (Secale Cortunum) 'na benzer bir etkisi olduğu bilinmektedir. Mısırkömürü ve mısıryanığı gibi isimlerle de bilinir.

MISIR PÜSKÜLÜ:

Son zamanlarda mısır ekimi yaygınlaştı. Çiçeklenme zamanında mısır püskülleri görülmeye başlar. Bitkinin şifalı bölümü işte bu püsküllerdir
Diüretik özelliklere sahiptir,kilo verdirir. Eğer mısır püskülü tam olarak kurutulamazsa diüretik özelliğini kaybeder laxatif özellik kazanır. Çiçeklenme zamanı temmuzdan ağustosa kadar sürer. Mısır püskülleri, döllenme başlamadan önce kesilir ve gölgede kurutulur. Güvenilir bir idrar sökücü gerektiğinde, aynı zamanda etkili ve başka hiçbir zararı olmayan zayıflatma ve bedendeki yağı azaltma ilacı olarak kullanılan mısır püskülü çayı içebilirsiniz. Mısır püskülü tam olarak kurutulmadan uzun süre saklandığında, idrar söktürücü özelliğini yitirir ve dışkılamayı kolaylaştırır. Mısır püskülü çayı, taş yapıcı idrar yolları hastalıklarında, kalp ödeminde ve başka ödemlerde olduğu kadar, böbrek iltihabı, mesane nezlesi, romatizma ve gut hastalığında da başarıyla kullanılabilir. Ayrıca, çocukların ve yaşlıların yatağa işeme hallerinde ve böbrek sancılarında da yardımcı olur.
Tüm bu rahatsızlıklarda, her 2-3 saatte bir yemek kaşığı dolusu çay alınmalıdır.


İdrar yolları sorunlarında ,taşlar için,kalp zarında su toplanması halinde,böbrek iltihabında,sistitde,renal kolikte,gut ve romatizmada faydalıdır.

Çocuklar ve yaşlılarda yatak ıslatmaya karşı kullanılır.

Bütün bu rahatsızlıklar için çayından 2-3 saat arayla 1 yemek kaşığı içilir.

KULLANIMI:

Çayı: Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış mısır püskülü, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 3-5 dakika demlendikten sonra süzülür. Tatlandırılmadan günde 3 bardak içilir.
(alıntı)
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
ındıan corn

INDIAN CORN

Scientific name: Zea Mays​

Herb Details:
Corn is cultivated in many parts of the world and in recent years has become popular in Europe.
From the husks or ears hang many soft filaments called "the silk". This is the part that has medicinal properties. It is cut off before the pollen drops from the flowers and dried quickly in the shade.

Should a reliable diuretic be needed then drink Corn Silk tea which is also an effective, harmless weight-reducer (of interest to the many overweight people in our affluent society).
If Corn Silk is stored not completely dried, it looses its diuretic qualities and becomes laxative.

For disorders of the urinary tract with formations of stones, edema, fluid in the heart, the Corn Silk tea is as effective as for nephritis, cystitis, gout and rheumatism.
It can also be employed successfully in bedwetting of children or older people, as well as for renal colic.
For all these disorders take one tablespoon of tea every two to three hours.

DIRECTIONS:
Infusion: 1/4 litre of hot water is poured over 1 heaped teaspoon of Corn Silk, infused for a short time, not sweetened.

(Quote)
 
Üst Alt