Milföyde Keşkül

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25

263u07k.jpg

Milföyde keşkül malzemeleri
Milföy sepeti için

8 kare milföy hamuru

1 yumurtanın sarısı

Keşkül için

4.5 su bardağı süt

1 su bardağı tozşeker

1 yumurtanın sarısı

Yarım su bardağı ince çekilmiş badem

3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

3 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

4.5 çorba kaşığı pirinç unu

4-5 doğranmış çilek

Milföyde keşkül hazırlanışı

Milföy hamurlarını fırına dayanıklı yağlanmış küçük kalıplara kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerlerini çatalla hafifçe delin. Kare kesilmiş alüminyum folyo parçalarının ortasına birer avuç kuru bakliyat yerleştirip folyoyu top şeklinde kapatın. Hazırladığınız alüminyum topları kase şeklini alması için milföylerin ortasına yerleştirin. Milföylerin kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoları çıkarın. Süt, şeker, yumurta sarısı, badem, hindistancevizi rendesi, antepfıstığı ve unu tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamında pişirin. Soğuyunca milföy kaselerinin içine paylaştırın. Çilek ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. Milföyde keşkül artık hazır, afiyet olsun
 
Üst Alt