- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
Meyve sebzelerin tazesi nasıl anlaşılır?İşte püf noktalar;
Olgun ve iyi domatesi anlamanın püf noktası. Domatesin ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edin..
Olgun ve iyi domatesi anlamanın püf noktası. Domatesin ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edin..
Tüm Sebze, Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM), taze ve kaliteli ürünleri seçmenin basit yollarının olduğunu belirtti.
TÜMESKOM Başkanı Burhan Er, bu konuda şu bilgileri verdi:
TÜMESKOM Başkanı Burhan Er, bu konuda şu bilgileri verdi:
Domates: Ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edilmeli. En lezzetli domates, güneşte olgunlaşan ve yaz aylarında toplanan domatestir. Olgun ve iyi domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur.
Salatalık: İyisi kısa, parlak ve kalem gibi dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Pütürlü salatalık iyi değildir.
Sapı yeşilse salatalık tazedir.
Sapı yeşilse salatalık tazedir.
Ayva: Sapsarı olmalı ve kokusunu dışarıya vermeli. Koklanarak seçilebilir.
Patlıcan: Simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli. Dışa renk vereni ilaçlanmıştır.
Üzüm: Sapı mutlaka yeşil olmalı. Beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli, siyah üzüm de simsiyah olmalı. Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir.
Armut: İyi armudun rengi tam sarıdır ve serttir.
Kayısı: Kalitelisi serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir.
Çilek: Çileğin iyisi, düzgün görünümü olanıdır. Olgunlaşmış çilek yenilmelidir. Olgunlaşmamış çileğin aroması azdır ve serttir. Çileğin güneşte az duranı makbuldür.
Portakal: Kabuğu ince ve parlak olanı tercih edilmelidir.
bugün.
Alıntı..
bugün.
Alıntı..