Memleketten uzak diyarlarda iftar yemeği

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
:selamunaleykum;
iftara dogru.. ve iftara sadece 4 saatcik kaldi..
Memleketten uzak diyarlarda iftar yemeğini biraz burukta olsa memleket havasına yakışır şekilde düzenlenen Ramazanı yaşamaya çalışiyoruz hamd olsun..
bu gece burada yapacagim son iftarim.. icim biraz buruk..biraz huzunlu,
biraz tedirginim ne hikmetse..
icimde korku ile bir sevinc ile karisik acaip bir mutluluk da var..
evimi.. cocuklarimi ,buradaki dostlarim ile actigim iftarlarimi ozliyecegim...
ote yandan fi Sebillilah Allah RIZASI icin belkide bir masumun umudu olacagiz..
bu gun Son gunum bu diyarda ..nefis muhasebemi yapiyorum..
Allahim!Sen biliyorsun kalbimi..gizli ve eksiklerimi..
iyi bir kul olamadım...kendim ile mutmain degilim..cook yanlislarim.. hatalarim..olmustur..
zor imtihanlarimda bir anlik sitem ve isyanlarim..
affett Yarrab..bir anda olsa Nefsime kandim..
Olmam gerektiği gibi iyi bir KUL olamadığıma inanmışken iyi bir İNSAN olabildiğimi düşünmem de abes olur elbette.
Çünkü İNSAN olabilmek Allah’ a KUL ve Resulü Muhammed Mustafa Sav’ e ümmet olabilmekle mümkün...
iyi bir Kul olamiyan nasil iyi bir insan olabilirdi ki..
aslinda hep iyi bir evlad.. iyi bir anne iyi bir es..iyi bir dost..iyi bir kardes olmaya calistim.. cook ugrastim Rabbim..
ama yinede geregi gibi hic bir seyi tam olamadim..
hep birseyler eksik kaldi.. veya ben o eksiklikleri dolduramadim..
ama her an da bu eksikligimden oturu..
Rabbimin Rahman KApisinda da tovbe ve bagislanma icin hep teslimiyet ile bekledim..
Rah. annemin sozleri bir an kulagimda cinladi"
"Her işini ALLAH için yap. Bir işe kimin için başlarsan netîcesi yine onun için olur...
Hâsılı neye çalışıyorsan ona nâil olursun. Her şey böyle... Yaptığını görür, ettiğini bulursun. Her kap, içindekini sızdırır."guzel KIZIM diyordu..
Yarin bir mechul yolculuga cikacagiz..ve kendimi hayatimi.. omrumu beyhude mi gecirdim acaba diye bir an arkama..maziye baktim..
dolu dolu yasanmisliklarin icinde bosluklar..KIRGINLIK lar..keskeler..
pismanliklar da vardi...
Bir OLAMAMIŞLIK, yarımlık, eksiklik duygusu sarıyor içimi… Bir geç kalmışlık duygusu…
Garip bir hüzün, bir tükenmişlik… Ve adını koyamadığım garip bir duygu karmaşası…
Ve öylece gözlerimin önünden akıp giden bir hayat…
Allahım bizlere temiz yaşamayı ve tertemiz huzuruna çıkmayı nasip et.. bagisla Bizi.. Hak ettigimiz ile degil Rahmetin ile bizlere muammele et.. amin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ve iftara sadece 2 saatcik kaldi..ve ben is yerimde karnimin gurultusunu kalbimin hizlica huzur atisini dinliyerek islerimi bitirmeye calisiyorum...
Gurbette Ramazan,burukta olsa memleket havasına yakışır şekilde düzenlenen Ramazanı yaşamaya çalışiyoruz hamd olsun..
bir Başka Olur Gurbette Ramazan!ama gene de yaşarsın hissederek. Vatanındaki gibi olmasa da on iki ayin Sultanını, ona layik bir sekilde büyük bir sevinç ve huzur, cosku ,iman ile gurbetligin, muhacirligin ile karsilamaya calisirsin...
bu aksam evimde iftara yetisemiyecegim mecburen is yerime yakin bir camiye giderim..
camimizin verdigi bir iftar yemegine katilirim..
ilk once aksam ezani okunur sonra da camide tepsiler ile hurma ve su dagitilir..sonra cemaat ile aksam namazini kilar ve sonra da Hucuuum 200 kisi ile camimizin yanindaki yemekhaneye ve enfes yemekleri hep birlikte Din kardeslerim ile yemenin tadini hissederek yeriz.. sonra da cay, kahve , sohbet, muhabbet derken ben artik evime yavasca giderim..artik cikip su dosyalari bitirmeliyim ins.

acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sene 11 Temuz 2013 ve ben Gurbet diyarinda ve su an tekrar is yerimdeyim..iftara sadece 2 saatcik kaldi..tekrar iftar icin evime yetisemiyecegim..
mecburen tekrar is yerime yakin bir camiye gidip toplu iftara katilip aksam namazimi orda eda edecegim ins..
KIZIM cocuklarida oraya getirecek hep birlikte iftarimizi 200 yuz uzerinde Din kardesimiz ile acacagiz...
Turkiyemde..istanbulda ..Eyyup Sultan da gectigi gibi bir manevi havada olmasa da Ramazanlar dunyanin her yerinde maddi manevi havasi icinde kendini hissediriyor inanin buna...

Ramazanlar cook guzel dolu gecmesine ragmen bayramlarda huzunlu gecer ne hikmetse..
mesela benim bulundugum Diyarda.. Hamd olsun.. her adim basinda camilerimiz vardir..
ohh tabiki istanbulun camileri gibi buyuk degildir..
ama Hamd olsun Camiidir.. ibadet hanemizdir..toplanma.. birbirimizin yaralarini sardigi ulvi gonul.. dost mekanidir..
Orada dost ile Dosta gideriz.. muhacir yureklerin kanadigi ana gibi sarmaladigisimsicak bir mekandir camimimiz...
sanki islam alemi ile hemhal olursunuz.. filistinli kardesimden tutun.. somali.. turk.. bosna.. lubnanli...azerbeycan..iranli irakli.. amerikali..Din kardesligi birlik ve beraberligi vardir..

yemekleri brother cemal yapiyor..kendisi 5 yildizli bir hotelin şefi.baş ahcisidir..ama her sene mubarek Ramazan Ayi gelince bir ay kendi uzman elemanlari ile dunyanin en lezzetli yemeklerini her aksam 200 ile 600 kisiye yetecek kadar cesitli yemek ve tatlilari Gönüllü yapar..camimizin fahri şefidir..
her gece yemek artar da kazanlar ile farkli kuruluslara gonderilir..
yani Ramazan ayi bereketti ile gelir..O yuzden her kes Ramazan oldugunu bilir..

gurbet diyarinda azinlik ruhu vardir.. birbirimize daha yakin daha sicak kenetleniriz sanki...
her kosede mescidlerimiz.. islami okullarimiz..islam merkezleri.. islam genclik merkezleri.. islam.. kutuphaneleri.. musliman cocuk koruma evimiz..ve buna benzer bir suru islami faaliyet yerlerimiz vardir..
Çok şükür ki artık gurbet Ramazanları çoğu yerde bu kadar yalnızlık içinde geçmiyor gurbeti hissettirmiyor. Dostlar çoğaldıkça herkes koşturdukça
Ramazan vesilesi ile güzelliklerimizi duyurma imkanı bulundukça gurbet gurbet olmaktan çıkıyor....
diyarı gurbet bir başka şekil alıyor bir başka renge bürünüyor. ..

Ramazan boyunca toplu iftarlar veriliyor teravihler Türkiye'dekine benzer şekilde eda ediliyor...
Ramazan'ın bereketini bu diyarlarda çok daha bariz bir şekilde hissediyorsunuz....
Gurbet Diyarindan Sila ya selam ve Dualar..

acilangul1

Üst Alt