:selamunaleykum;
iftara dogru.. ve iftara sadece 4 saatcik kaldi..
Memleketten uzak diyarlarda iftar yemeğini biraz burukta olsa memleket havasına yakışır şekilde düzenlenen Ramazanı yaşamaya çalışiyoruz hamd olsun..
bu gece burada yapacagim son iftarim.. icim biraz buruk..biraz huzunlu,
biraz tedirginim ne hikmetse..
icimde korku ile bir sevinc ile karisik acaip bir mutluluk da var..
evimi.. cocuklarimi ,buradaki dostlarim ile actigim iftarlarimi ozliyecegim...
ote yandan fi Sebillilah Allah RIZASI icin belkide bir masumun umudu olacagiz..
bu gun Son gunum bu diyarda ..nefis muhasebemi yapiyorum..
Allahim!Sen biliyorsun kalbimi..gizli ve eksiklerimi..
iyi bir kul olamadım...kendim ile mutmain degilim..cook yanlislarim.. hatalarim..olmustur..
zor imtihanlarimda bir anlik sitem ve isyanlarim..
affett Yarrab..bir anda olsa Nefsime kandim..
Olmam gerektiği gibi iyi bir KUL olamadığıma inanmışken iyi bir İNSAN olabildiğimi düşünmem de abes olur elbette.
Çünkü İNSAN olabilmek Allah’ a KUL ve Resulü Muhammed Mustafa Sav’ e ümmet olabilmekle mümkün...
iyi bir Kul olamiyan nasil iyi bir insan olabilirdi ki..
aslinda hep iyi bir evlad.. iyi bir anne iyi bir es..iyi bir dost..iyi bir kardes olmaya calistim.. cook ugrastim Rabbim..
ama yinede geregi gibi hic bir seyi tam olamadim..
hep birseyler eksik kaldi.. veya ben o eksiklikleri dolduramadim..
ama her an da bu eksikligimden oturu..
Rabbimin Rahman KApisinda da tovbe ve bagislanma icin hep teslimiyet ile bekledim..
Rah. annemin sozleri bir an kulagimda cinladi"
"Her işini ALLAH için yap. Bir işe kimin için başlarsan netîcesi yine onun için olur...
Hâsılı neye çalışıyorsan ona nâil olursun. Her şey böyle... Yaptığını görür, ettiğini bulursun. Her kap, içindekini sızdırır."guzel KIZIM diyordu..
Yarin bir mechul yolculuga cikacagiz..ve kendimi hayatimi.. omrumu beyhude mi gecirdim acaba diye bir an arkama..maziye baktim..
dolu dolu yasanmisliklarin icinde bosluklar..KIRGINLIK lar..keskeler..
pismanliklar da vardi...
Bir OLAMAMIŞLIK, yarımlık, eksiklik duygusu sarıyor içimi… Bir geç kalmışlık duygusu…
Garip bir hüzün, bir tükenmişlik… Ve adını koyamadığım garip bir duygu karmaşası…
Ve öylece gözlerimin önünden akıp giden bir hayat…
Allahım bizlere temiz yaşamayı ve tertemiz huzuruna çıkmayı nasip et.. bagisla Bizi.. Hak ettigimiz ile degil Rahmetin ile bizlere muammele et.. amin...
iftara dogru.. ve iftara sadece 4 saatcik kaldi..
Memleketten uzak diyarlarda iftar yemeğini biraz burukta olsa memleket havasına yakışır şekilde düzenlenen Ramazanı yaşamaya çalışiyoruz hamd olsun..
bu gece burada yapacagim son iftarim.. icim biraz buruk..biraz huzunlu,
biraz tedirginim ne hikmetse..
icimde korku ile bir sevinc ile karisik acaip bir mutluluk da var..
evimi.. cocuklarimi ,buradaki dostlarim ile actigim iftarlarimi ozliyecegim...
ote yandan fi Sebillilah Allah RIZASI icin belkide bir masumun umudu olacagiz..
bu gun Son gunum bu diyarda ..nefis muhasebemi yapiyorum..
Allahim!Sen biliyorsun kalbimi..gizli ve eksiklerimi..
iyi bir kul olamadım...kendim ile mutmain degilim..cook yanlislarim.. hatalarim..olmustur..
zor imtihanlarimda bir anlik sitem ve isyanlarim..
affett Yarrab..bir anda olsa Nefsime kandim..
Olmam gerektiği gibi iyi bir KUL olamadığıma inanmışken iyi bir İNSAN olabildiğimi düşünmem de abes olur elbette.
Çünkü İNSAN olabilmek Allah’ a KUL ve Resulü Muhammed Mustafa Sav’ e ümmet olabilmekle mümkün...
iyi bir Kul olamiyan nasil iyi bir insan olabilirdi ki..
aslinda hep iyi bir evlad.. iyi bir anne iyi bir es..iyi bir dost..iyi bir kardes olmaya calistim.. cook ugrastim Rabbim..
ama yinede geregi gibi hic bir seyi tam olamadim..
hep birseyler eksik kaldi.. veya ben o eksiklikleri dolduramadim..
ama her an da bu eksikligimden oturu..
Rabbimin Rahman KApisinda da tovbe ve bagislanma icin hep teslimiyet ile bekledim..
Rah. annemin sozleri bir an kulagimda cinladi"
"Her işini ALLAH için yap. Bir işe kimin için başlarsan netîcesi yine onun için olur...
Hâsılı neye çalışıyorsan ona nâil olursun. Her şey böyle... Yaptığını görür, ettiğini bulursun. Her kap, içindekini sızdırır."guzel KIZIM diyordu..
Yarin bir mechul yolculuga cikacagiz..ve kendimi hayatimi.. omrumu beyhude mi gecirdim acaba diye bir an arkama..maziye baktim..
dolu dolu yasanmisliklarin icinde bosluklar..KIRGINLIK lar..keskeler..
pismanliklar da vardi...
Bir OLAMAMIŞLIK, yarımlık, eksiklik duygusu sarıyor içimi… Bir geç kalmışlık duygusu…
Garip bir hüzün, bir tükenmişlik… Ve adını koyamadığım garip bir duygu karmaşası…
Ve öylece gözlerimin önünden akıp giden bir hayat…
Allahım bizlere temiz yaşamayı ve tertemiz huzuruna çıkmayı nasip et.. bagisla Bizi.. Hak ettigimiz ile degil Rahmetin ile bizlere muammele et.. amin...