Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Kadın Sağlığı
Meme Kanseri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 6597" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Bir önceki makalemizde yer alan bilgilerin devamı niteliğindedir.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Meme kanserinden korunmak için nasıl beslenmeliyiz.?...</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İşte size Ulusal Kanser Enstitüsi onaylı bir diet ;</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Günde 5 öğüne bölüştürerek : *yarım porsiyon taze meyve *1 kap yapraklı çiğ sebze* 1/2 kap pişmiş sebze *1/2 kap sıkılmış meyve suyu ve 1/4 kap meyve kurusu.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Yararlı besinleri kategorize edersek eğer:</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1) Beta karotenden zengin gıdalar : Sarı-koyu yeşil renkli sebze ve meyveler : *havuç*kayısı*erik*şeftali kurusu*papaya*patates*kavun*ıspanak*lahana ve brokoli.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">DİKKAT: bu gruba girmeyen yeşil renkli sebze ve meyvelerin koruyuculuğunun daha az olduğu sanılıyor...</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2)Antioksedanlar : Vitamin a.c.e ve selenyum</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">***Bunlarda özellikle vit C nin düzenli kullanımda meme kanseri görülme sıklığını önemli oranda azalttığına dair çok sayıda yayın var.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">O halde : limon,portakal,böğürtlen, kuş üzümü, greyfurt, mango ,ahududu,çilek,enginar ,bamya , biber ve maydonoz ile guava (ABD de yetişen armut benzeri meyve) bolca tüketilmeli.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Vit A: brokoli,hindiba(frenk salatası) , mısır ve yeşil pancar, Vit E: fındık,ayçiçek ,badem ve tahıllar</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">selenyum ise ; bira mayası , yağsız et , kabuklu deniz ürünleri ve salatalık tan alınabilir.</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">3) Lifli besinler : Fibre (lif) özellikle yağları vucutan atmaya yarar. Fasulye , meyve ve sebze kabukları ,kuru incir mercimek ve bezelye sayılabilir. </span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Uzm. Dr. Alptekin ŞEN Patoloji</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 6597, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]Bir önceki makalemizde yer alan bilgilerin devamı niteliğindedir. Meme kanserinden korunmak için nasıl beslenmeliyiz.?... İşte size Ulusal Kanser Enstitüsi onaylı bir diet ; Günde 5 öğüne bölüştürerek : *yarım porsiyon taze meyve *1 kap yapraklı çiğ sebze* 1/2 kap pişmiş sebze *1/2 kap sıkılmış meyve suyu ve 1/4 kap meyve kurusu. Yararlı besinleri kategorize edersek eğer: 1) Beta karotenden zengin gıdalar : Sarı-koyu yeşil renkli sebze ve meyveler : *havuç*kayısı*erik*şeftali kurusu*papaya*patates*kavun*ıspanak*lahana ve brokoli. DİKKAT: bu gruba girmeyen yeşil renkli sebze ve meyvelerin koruyuculuğunun daha az olduğu sanılıyor... 2)Antioksedanlar : Vitamin a.c.e ve selenyum ***Bunlarda özellikle vit C nin düzenli kullanımda meme kanseri görülme sıklığını önemli oranda azalttığına dair çok sayıda yayın var. O halde : limon,portakal,böğürtlen, kuş üzümü, greyfurt, mango ,ahududu,çilek,enginar ,bamya , biber ve maydonoz ile guava (ABD de yetişen armut benzeri meyve) bolca tüketilmeli. Vit A: brokoli,hindiba(frenk salatası) , mısır ve yeşil pancar, Vit E: fındık,ayçiçek ,badem ve tahıllar selenyum ise ; bira mayası , yağsız et , kabuklu deniz ürünleri ve salatalık tan alınabilir. 3) Lifli besinler : Fibre (lif) özellikle yağları vucutan atmaya yarar. Fasulye , meyve ve sebze kabukları ,kuru incir mercimek ve bezelye sayılabilir. Uzm. Dr. Alptekin ŞEN Patoloji[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Kadın Sağlığı
Meme Kanseri
Üst
Alt