- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Bir önceki makalemizde yer alan bilgilerin devamı niteliğindedir.
Meme kanserinden korunmak için nasıl beslenmeliyiz.?...
İşte size Ulusal Kanser Enstitüsi onaylı bir diet ;
Günde 5 öğüne bölüştürerek : *yarım porsiyon taze meyve *1 kap yapraklı çiğ sebze* 1/2 kap pişmiş sebze *1/2 kap sıkılmış meyve suyu ve 1/4 kap meyve kurusu.
Yararlı besinleri kategorize edersek eğer:
1) Beta karotenden zengin gıdalar : Sarı-koyu yeşil renkli sebze ve meyveler : *havuç*kayısı*erik*şeftali kurusu*papaya*patates*kavun*ıspanak*lahana ve brokoli.
DİKKAT: bu gruba girmeyen yeşil renkli sebze ve meyvelerin koruyuculuğunun daha az olduğu sanılıyor...
2)Antioksedanlar : Vitamin a.c.e ve selenyum
***Bunlarda özellikle vit C nin düzenli kullanımda meme kanseri görülme sıklığını önemli oranda azalttığına dair çok sayıda yayın var.
O halde : limon,portakal,böğürtlen, kuş üzümü, greyfurt, mango ,ahududu,çilek,enginar ,bamya , biber ve maydonoz ile guava (ABD de yetişen armut benzeri meyve) bolca tüketilmeli.
Vit A: brokoli,hindiba(frenk salatası) , mısır ve yeşil pancar, Vit E: fındık,ayçiçek ,badem ve tahıllar
selenyum ise ; bira mayası , yağsız et , kabuklu deniz ürünleri ve salatalık tan alınabilir.
3) Lifli besinler : Fibre (lif) özellikle yağları vucutan atmaya yarar. Fasulye , meyve ve sebze kabukları ,kuru incir mercimek ve bezelye sayılabilir.
Uzm. Dr. Alptekin ŞEN Patoloji
Meme kanserinden korunmak için nasıl beslenmeliyiz.?...
İşte size Ulusal Kanser Enstitüsi onaylı bir diet ;
Günde 5 öğüne bölüştürerek : *yarım porsiyon taze meyve *1 kap yapraklı çiğ sebze* 1/2 kap pişmiş sebze *1/2 kap sıkılmış meyve suyu ve 1/4 kap meyve kurusu.
Yararlı besinleri kategorize edersek eğer:
1) Beta karotenden zengin gıdalar : Sarı-koyu yeşil renkli sebze ve meyveler : *havuç*kayısı*erik*şeftali kurusu*papaya*patates*kavun*ıspanak*lahana ve brokoli.
DİKKAT: bu gruba girmeyen yeşil renkli sebze ve meyvelerin koruyuculuğunun daha az olduğu sanılıyor...
2)Antioksedanlar : Vitamin a.c.e ve selenyum
***Bunlarda özellikle vit C nin düzenli kullanımda meme kanseri görülme sıklığını önemli oranda azalttığına dair çok sayıda yayın var.
O halde : limon,portakal,böğürtlen, kuş üzümü, greyfurt, mango ,ahududu,çilek,enginar ,bamya , biber ve maydonoz ile guava (ABD de yetişen armut benzeri meyve) bolca tüketilmeli.
Vit A: brokoli,hindiba(frenk salatası) , mısır ve yeşil pancar, Vit E: fındık,ayçiçek ,badem ve tahıllar
selenyum ise ; bira mayası , yağsız et , kabuklu deniz ürünleri ve salatalık tan alınabilir.
3) Lifli besinler : Fibre (lif) özellikle yağları vucutan atmaya yarar. Fasulye , meyve ve sebze kabukları ,kuru incir mercimek ve bezelye sayılabilir.
Uzm. Dr. Alptekin ŞEN Patoloji