Mantı Çorbası..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
MANTI ÇORBASI

1461384274_51cdd5533f.jpg


Malzemeler

mantısi için;
2 yumurta
tuz
1,5 çay bardağı ılık su
alabildiğine un
250 gram kıyma
1 küçük soğan
karabiber
tuz

çorba için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı (75 gram kadar)
2 yemek kaşığı salça
2 domates
2,5 su bardağı et suyu
5 bardak su
1 yemek kaşığı Knorr sebzeli çeşni
tuz
kuru nane
pul biber
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
hmm Allah razı olsun nefis görünüyor... Fakat nasıl yapıcaz bu çorbayı.ilginç::..Yapılışı yok:bilmemm:.
 

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Katılım
8 Ağustos 2011
Mesajlar
457
Tepkime puanı
5
Elifgül emegine saglik... Lakin ahh bir de yapabilsem yok mu...? Öyle tadinda olacak ki...
Maal esef ancak yemesini biliyorum...
Hepinize hayirli iftarlar...
 

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Meftun kardeşim ben mantının yapılışını vereyim belki birgün öğrenir yaparsınız siz ve serdar kardeşim.




Mantı İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri

2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su

İç malzemeleri

400 gr kıyma
2 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Çorba malzemeleri

2,5 yemek kaşığı tereyağı
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
1,5 litre kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı soğuk su

Hamurun hazırlanışı

2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın,azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın.
Hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin.

İçin hazırlanışı

4 soğanı rondoda incecik kıyın. 400 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun.

Mantıların yapımı

Hamuru beze haline getirin, eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın.
Hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince - börek yufkasından biraz daha kalın) açın. Açtığınız hamuru 1-1,5 cm’lik şeritler halinde kesin.Bu şeritleri üstüste koyup 1,5 cm’lik karelere kesin.
Kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun. Mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın.

Çorbanın hazırlanışı

2,5 yemek kaşığı tereyağını, yarım yemek kaşığı biber salçasını ve yarım yemek kaşığı domates salçasını geniş ve derin bir tencereye koyun,tereyağı eriyene kadar kavurun.
Tencereye 1,5 litre kaynamış suyu ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz atın.Su kaynayınca mantıları ilave edin.Tahta bir kaşıkla (yapışmasınlar diye) hemen karıştırın.Mantılar pişene kadar 1-2 kez daha karıştırın. (tencerenin ağzını hiç kapatmayın.)
Mantılar pişince tencerenin altını kapatın.
Mantıları suyuyla birlikte tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın.
 

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Katılım
8 Ağustos 2011
Mesajlar
457
Tepkime puanı
5
Cok tesekkür ederim.... Düsüncelisiniz... Bu iyi bir durus... Tekrar sagolasiniz...
 

İLiM DiLeNcİsİ

Rüyalar aleminden
Süper Mod
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
709
Tepkime puanı
42
oo elinize sağlık, aawwe..ben bunun etlisini seviyorum nedense hamurun içi boş olacak tabağın üstüne minik doğranmış etli harcından mmmm nefis..kgüll..,
 
Üst Alt