Mailime gelen soru

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Değerli insan, Forumda yazılarını okuyorum neden mütemadiyen rüya üzerinde duruyor ve rüya merkezli yazılar yazıyorsun? Aslında senin dini anlayış ,karakterin,buna müsade etmez. kapasiten,mesleğin ,kariyerin farklı Allah yardımcın olsun "

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleyküm Rüyalar ,İnsanlar ve Deprasyon konusunda araştırırken, farklı bir boyutu daha fark ettim.
aslında insanlarin Rüyada gördükleri ve yüzleşemediği gerçekleri benim yazmam için Rüyalarin yorumunu soruyorlar sanki...

"Rüyalar içimizdeki bir mürebbi bize sürekli uyarılar vererek, sürekli ilham vererek.. Hadis-i Şerif'te Efendimiz, 'Vahiy müessesesi kapanmıştır ama sadık salih rüyalar vardır "buyuruyor..

Rüyalara Eğer ibret gözüyle bakarsak ders alırsak ,alabilirsek...Her insan rüyalar vasıtası ile, can'ıyla bağlantı halinde. Eğer biraz tefekkür ederse bir bakıyor ki bir davranışı ile ilgili uyarıları, düzeltmeleri gelmiş.
her Rüyanin cevabida Yorumu kendi yaşantınız içinde olduğunu unutmayınız..

Rüya islamın temel aldığı bir yöntem değildir.amenna!!
Hz Mevlana "Ne Arıyorsan Kendinde Ara Senin canın içinde bir can var o canı ara!
Beden dağının içinde mücevher var o mücevherin madenini ara! A yürüyüp giden sufi gücün yeterse ara; Ama dışarıda değil aradığını kendinde ara. "demistir..

Yaşamımız da karşılaştığımız her şey İç Dünyamıza AYNALIK görevi yapmaktadır...
Bu Bizim kabullenemediğimiz kendimizden bile sakladığımız Hallerimizin Seyridir...
Bizden bizedir olan..
Rüyalar vesilesi, vasıtası ile buraya gelen kardeşlerimize Asr suresindeki gibi HAKKI salih amel ve Sabrı tavsiye ediyoruz..

Öyle durup dururken...damdan düşer gibi..sadece Rüyayı yorumliyamiyorum..yorumda vicdan, insanlik,Kişisel gelişim,ibret,hikmet Kıssadan Hisse..Hikmetli Menkıbeler anlatiyorum.. ve her kes bu yazdiklarimdan ;kadarınca,kabınca, idraki ve aklinca..
Gönül sızım-in Gönül Çeşme'sinden nasibi kadari ile hissesini aliyorlar...kimisi durup,düşünüyor ..kimisi de sadece çekip gidiyorlar..
bende Vermezse Mabud Neylesin!!islamiforumlar.net ailesi... diyorum..

Rabbimin bana nasip ettiği ilimleri, Terazinin bir kefesine ,öbür kefeyede kalbimi,vicdanimi ,aklımı ve zamanimi koyarim.
rüyalarınızı bir menfaat karşılığı değil, sağdan soldan alıntı yaparak değil,kendi tercübelerime dayanarak ve Allah rızası için yapmaktayım...YAZANA DEĞİL YAZDIRANA BAK !! misali

yazdıklarımı gönül gözü ile okursaniz ;Hepsinin içinde bir yaşanmışlık ,tecrübe ,hikmet-i Sır Yaşatana, yazdırana, teşekkür, Hamd edesi geliyor insanın.okuyan okur okumayana da koca bir EyvAllah..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleykum, I called you to ask for advice.
my friend her husband he is always cheating on her.

My friend doesn’t know what to do. Everyone telling her to leave him, but this is not the first time he has been cheating on her.. 3-4 more times he did this and other times that she didn’t know.

She has two kids. Yesterday I took her with me to the masjid, she prayed, I gave her a Quran to read. She said after the prayer she was feeling peace in her heart

My Gut is telling me to advise her that she acts like nothing has happen. To love her and be there for him, otherwise if she acting crazy he will run away to that more to find peace there. I didn’t want to advise her without speaking to you first.

Selamun aleykum ben tavsiye istemek için aradım.arkadaşımın Kocası, hep onu aldatıyor . Arkadaşım ne yapacağını bilmiyor. Herkes onu terk etmesini söylüyor.. o onu aldattığının ilki değil... 3-4 kez daha diğer zamanlarda yaptı.

iki çocuğu var. Dün Onu Mescide, camiye götürdüm o dua, ona bir Kur'an-ı Kerim okumasi için verdim. Sonra dua ,ruhuna duygu barış kalbinde huzur bulduğunu olduğunu söyledi ..

İçimden ona sabr etmesini hiçbir şey olmamış gibi davranması gerekiyor diye tavsiye etmem gerektiğini söylüyor. seninle konuşmadan bir şey olmadan tavsiye etmek istemedim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam..
"herkes onu terk etmesini söylüyor," Bu o kadar da kolay değil... o duygusal, zihinsel, aklen ,maddi, manevi 2 çocuk ve hayatlarını göz önünde bulundurarak
hazır olması gerekiyor...

belki Kocası,onu aldatıyor .ama öte yandan o Iyi bir baba, Iyi bir koca, iyi bir insan ve iyi bir provider ailesinin ekonomik olarak evin gider ve ihtiyaclarını karşılıyor mu..ona , çocuklarına zulm ediyor mu..?

Korkum odur ki;Yağmurdan Kaçarken doluya tutulmasın nasıl olursa Olsun o çocuklarının babası..
yarın ondan ayrılır birileri ile beraber olur Amerika gibi yerde korkum odur ki çocuklarını taciz edebilirler...

Böyle ciddi bir konuda karar verirken, kızgınlık, onurlu, ego,nefis, kadın gibi değil bir ANNE gibi zihin, kalp, bilgelik, mantık,duygu,hikmet, his, vicdan ve evladlarını da katarak uzun vaadeli geniş bir pencereden bakarak düşünmek zorunda,..

O eşini değiştiremez ama kendini değiştirebilir...
Unutma SEN kendini değiştirmedikçe Allah cc. içinde bulunduğun durumu değiştirmez..
Seçim Onun.. ya aklını başına,alır, idrak ve iradenizin hakkını verip ,ailesine sahip çikar ileride inşaAllah mutlu bir insan olur ya da kendisi de çocukları da mağdur olur

Sorunda Sen,problemde Sen ,çözümde Sen...
Kendine yardım etmeyi bilmeyen insana, hiç kimse yardım etmez.”

Üst Alt